Artikel top billede

Netflix ændrer tv-oplevelsen markant med ny software

Den største opdatering i Netflix' historie er nu klar, og det forandrer den måde, som streamingtjenesten afspilles på fladskærmen i stuen. Se hvad den nye software kan her.

Hver måned bliver der brugt omkring en milliard timer på at se tv-serier og film på Netflix, og det meste indhold vises på fladskærmen.

Streamingtjenesten virkede allerede ved lanceringen i Danmark i efteråret 2012 på flere smart-tv og via en lang række produkter, som allerede var koblet til fjernsynet i stuen som konsoller, Blu-ray- og medie-afspillere.

Tv-oplevelsen af Netflix var ikke helt så imponerende som på eksempelvis iPad, og der kunne godt opstå infight med fjernbetjeningen eller konsollens controller, når en film eller en tv-serie skulle findes frem.

Det kunne ganske enkelt være vanskeligt at få overblikket over relevant indhold.

Men Netflix ændrer nu den praksis med det, streamingtjenesten selv betegner som den største softwareopdatering i virksomhedens historie.

Små opdateringer hver uge

Tidligere var det sådan, at Netflix havde udviklet specifik software til hvert enkelt produkt, der kunne bruges til at afspille film og tv-serier.

Men streamingtjenesten har skabt en ny softwareplatform, der kan køre på flere forskellige enheder som set-top-bokse, smart-tv, Blu-ray-afspillere og spilkonsoller.

"Platformen, som installeres, er let og simpel, og den skal meget sjældent opdateres. For hver gang brugeren starter Netflix-programmet, så loader den automatisk det nyeste interface fra internettet. Så vi kan opdatere interfacet, hvornår vi har lyst, og det gør vi generelt hver anden uge med små rettelser", forklarer Chris Jaffe, Vice President of Product Innovation hos Netflix.

Visuelt er der en stor forskel på den gamle og den nye tv-oplevelse på Netflix.

Præsentationen foregår med flere store billeder, og der er mere tekst, der forklarer, hvad de konkrete film og tv-serier handler.

Samtidig er søgningen ændret, så den også er blevet mere visuel og intelligent.

Eksempelvis vises der billeder og ikke kun tekst, når der søges efter titler, en skuespiller eller en instruktør.

Det kræver nu indtastning af ét bogstav, før titelresultater dukker op i en grafisk oversigt.

Stemmestyring vil platformen også understøtte, men så kræver det, at vi danskere spytter kartoflen ud af munden og begynder at snakke eksempelvis engelsk eller spansk.

Samtidig kræver det, at produktet, som Netflix afvikles fra, kan håndtere stemmekommandoer, eksempelvis et smart-tv fra Samsung eller LG.

Amerikanere har testet - uden at vide det

Netflix' nye tv-oplevelse rulles ud nu, men der kan gå nogle uger, før alle streamingtjenestens abonnenter har fået adgang til den nye platform. 

Den vil blandt andet virke på PlayStation 3, PlayStation 4, Xbox 360, nyere smart-tv samt nyere Blu-ray-afspillere.

Ifølge Netflix vil flere andre produkter, der fungerer med fladskærmen i stuen, løbende få den nye software indenbords. 

Selv om opdateringen først lanceres officielt nu, så har flere hundrede tusinde amerikanske abonnementer allerede haft adgang til tjenesten - formentlig uden at vide det.

Netflix har nemlig testet den nye udgave af streamingtjenesten ved at give nye abonnementer med en PlayStation 3 adgang.

Ifølge Netflix' egen opgørelse ser abonnementerne mere indhold takket være det nye design. 

"Det er basalt set første skridt i en to-årig innovationsproces, hvor vi har mange flere ideer, som vi ønsker at teste og implementere. Så denne lancering er enden på et stort projekt, men begyndelsen til en masse andre projekter, som vi ønsker at gå i gang med," siger Chris Jaffe. 

Han vil ikke afsløre, hvilke konkrete nye features Netflix arbejder på lige nu. Men der er ingen tvivl om, at præsentationen af film og tv-serier er et vigtigt indsatsområde:

"En af de ting, som Netflix er stolt af, er en høj grad af personlig skræddersyning via vores algoritme. Og du kan forvente et mere personliggjort og indholdsrigt interface i fremtiden," forklarer Chris Jaffe.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CIO 2023

Vi skal finde Årets CIO 2023 og den kvinde eller mand, som i et helt år kan bryste sig af at være landets bedste CIO og løfte arven efter Årets CIO 2022 Ann Fogelgren fra GN og de 16 andre, der løb med prisen før hende.

08. juni 2023 | Læs mere


B2B automatisering

Globale software- og udviklerhuse såsom Microsoft, IBM, Salesforce og SAP mangedobler i disse år deres investeringer i udvikling af teknologi, der integrerer automatisering i ERP-platforme og andre forretningskritiske services. Du får konkret viden om, hvordan stadig flere koncerner samt mindre og mellemstore virksomheder allerede i dag konverterer processer, så langt de fleste sager håndteres automatisk, mens kun et mindretal behandles manuelt.

14. juni 2023 | Læs mere


NIS2 - Når ansvaret for cyberforsvaret lægges i hænderne på danske produktionsvirksomheder

I takt med at cybertruslen stiger og kravene til cybersikkerheden skærpes, når det nye NIS2-direktiv træder i kraft den 17. oktober 2024 bliver en endnu større del af det officielle ansvar for at beskytte den kritiske infrastruktur i Danmark lagt i hænderne på direktionen og bestyrelserne i private produktionsvirksomheder og ledelsen i offentlige organisationer og myndigheder.

14. juni 2023 | Læs mere