Netflix ændrer tv-oplevelsen markant med ny software

Den største opdatering i Netflix' historie er nu klar, og det forandrer den måde, som streamingtjenesten afspilles på fladskærmen i stuen. Se hvad den nye software kan her.

Hver måned bliver der brugt omkring en milliard timer på at se tv-serier og film på Netflix, og det meste indhold vises på fladskærmen.

Streamingtjenesten virkede allerede ved lanceringen i Danmark i efteråret 2012 på flere smart-tv og via en lang række produkter, som allerede var koblet til fjernsynet i stuen som konsoller, Blu-ray- og medie-afspillere.

Tv-oplevelsen af Netflix var ikke helt så imponerende som på eksempelvis iPad, og der kunne godt opstå infight med fjernbetjeningen eller konsollens controller, når en film eller en tv-serie skulle findes frem.

Det kunne ganske enkelt være vanskeligt at få overblikket over relevant indhold.

Men Netflix ændrer nu den praksis med det, streamingtjenesten selv betegner som den største softwareopdatering i virksomhedens historie.

Små opdateringer hver uge
Tidligere var det sådan, at Netflix havde udviklet specifik software til hvert enkelt produkt, der kunne bruges til at afspille film og tv-serier.

Men streamingtjenesten har skabt en ny softwareplatform, der kan køre på flere forskellige enheder som set-top-bokse, smart-tv, Blu-ray-afspillere og spilkonsoller.

"Platformen, som installeres, er let og simpel, og den skal meget sjældent opdateres. For hver gang brugeren starter Netflix-programmet, så loader den automatisk det nyeste interface fra internettet. Så vi kan opdatere interfacet, hvornår vi har lyst, og det gør vi generelt hver anden uge med små rettelser", forklarer Chris Jaffe, Vice President of Product Innovation hos Netflix.

Visuelt er der en stor forskel på den gamle og den nye tv-oplevelse på Netflix.

Præsentationen foregår med flere store billeder, og der er mere tekst, der forklarer, hvad de konkrete film og tv-serier handler.

Samtidig er søgningen ændret, så den også er blevet mere visuel og intelligent.

Eksempelvis vises der billeder og ikke kun tekst, når der søges efter titler, en skuespiller eller en instruktør.

Det kræver nu indtastning af ét bogstav, før titelresultater dukker op i en grafisk oversigt.

Stemmestyring vil platformen også understøtte, men så kræver det, at vi danskere spytter kartoflen ud af munden og begynder at snakke eksempelvis engelsk eller spansk.

Samtidig kræver det, at produktet, som Netflix afvikles fra, kan håndtere stemmekommandoer, eksempelvis et smart-tv fra Samsung eller LG.

Artiklen fortsætter på næste side...
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021 - trends, teknologi, innovation og organisationsformer

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

15. april 2021 | Læs mere


Sådan gør IT bæredygtighed til en god forretning

Presset øges i disse år på virksomheder for at begrænse klimabelastningen. IT og teknologi spiller en nøglerolle i arbejdet, hvilket er emnet for denne konference. Her kan du blive klogere på, hvordan du aktivt arbejder for at kombinere effektiv og lønsom forretningsdrift med en effektiv bæredygtighedsindsats.

20. april 2021 | Læs mere


The Successful Journey to the Cloud

Cloud usage on enterprise level is growing rapidly and for good reason. With the flexibility and scalability offered by cloud, businesses and organizations can harness new technologies, increase resiliency and adapt to changing demands at an unprecedented level. In this webinar we address some of the important issues to consider when embarking on your cloud adoption journey.

21. april 2021 | Læs mere


Premium
Her er navnet på IBM's nye infrastruktur-selskab med 90.000 ansatte: Ocean-navnet droppes i Danmark
IBM har sat navn på sit enorme infrastruktur-selskab, der er i fuld gang med at blive udskilt fra resten af forretningen. Derved udskiftes arbejdstitlen 'IBM Ocean Danmark' også for det danske selskab. Se det nye navn her.
Computerworld
Sikkerhedshul i sundhed.dk gør det let at snyde med coronapas
Et hul i sikkerheden hos sundhed.dk åbner op for, at coronapas-ejere kan ændre på de svar, der står i passet. Men det er dokumentfalsk, advarer sundhed.dks direktør.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
White paper
Sådan prioriterer IT-sikkerhedschefernes indsatsen i 2021
I denne undersøgelse fra F-Secure giver knap 2.000 ledende personer på tværs af hele Europa deres bud på, hvor de vil prioritere indsatsen i år – og hvad de opfatter som virksomhedernes mest presserende udfordringer på cybersikkerhedsfronten.