Artikel top billede

Politiet rykker ud: Bruger Excel-ark og papirlapper

I flere politikredse sidder vagthavende og styrer patruljebiler og politifolk med regneark og papirlapper. Et eksisterende it-system fra central politikreds må ikke udbredes.

Flere af landets politikredse sidder blandt andet med Excel-ark og papirlapper, når den vagthavende skal disponere patruljebiler og mandskab til et gerningssted.

I København har man et egentligt it-system til at løse opgaven - men det kan ikke udbredes til de øvrige kredse. Det bekræfter koncern it-direktør Michael S. Hansen.

"Alle kredsene uden for København benytter samme kernesystem, mens København benytter HS2," forklarer han.

"HS2 kan funktionelt lidt mere end de andre, men passer ikke ind i hverken arkitektur eller lever op til de it-mæssige krav, vi har fremadrettet," forklarer han videre.

Faktisk blev HS2 i sin tid udviklet i forbindelse med COP15, men er altså ikke blevet rullet ud i andre kredse efterfølgende.

Fortidens synder

Derfor bruges politikredsene i dag altså vidt forskellige it-redskaber til at løse disponeringsopgaven.

"Disponeringsprocessen er et af de områder, hvor man endnu ikke har gjort op med fortidens synder," erkender Michael S. Hansen.

Men det bliver der gjort op med i forbindelse med Polaris programmet, som er ved at blive mobiliseret.

"Her vil man afklare behovene og komme med oplæg på fremtidens understøttelse af denne proces også," forklarer Michael S. Hansen

Du kan læse mere om Polaris-programmet her.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI & machine learning i dagligdagen – teknologi og best practice

Kunstig intelligens og machine learning er i gang med at forandre de måder, som vi arbejder på i organisationer og virksomheder - både i det store og i det små. Bliv inspireret til hvordan kan du selv udnytte dem til at gøre din organisation klogere, skarpere og mere effektiv.

06. december 2022 | Læs mere


ERP løsninger til SMV segmentet

For små og mellemstore virksomheder gemmer der sig meget store muligheder for effektivisering og data-udnyttelse i valget af ERP-system. Med det rigtige valg kan man udnytte eksempelvis machine learning, AI, procesautomatisering og meget andet på tværs af hele organisationen til blandt andet lagerstyring, produktion, distribution, intelligent afrapportering.

07. december 2022 | Læs mere


Identity & Access Management - sådan holder du din virksomhed sikker

God styring af brugerrettigheder er en af de mest effektive måder til at højne it-sikkerheden. For det kan hurtigt gå galt, hvis system-rettigheder, system-adgang og lignende ikke hele tiden opdateres. Kom og hør om erfaringer og muligheder til hurtigt og nemt hele tiden at sikre, at der er styr på brugerrettighederne i hele din organisation- også uden at genere brugerne.

08. december 2022 | Læs mere