Artikel top billede

Politiet rykker ud: Bruger Excel-ark og papirlapper

I flere politikredse sidder vagthavende og styrer patruljebiler og politifolk med regneark og papirlapper. Et eksisterende it-system fra central politikreds må ikke udbredes.

Flere af landets politikredse sidder blandt andet med Excel-ark og papirlapper, når den vagthavende skal disponere patruljebiler og mandskab til et gerningssted.

I København har man et egentligt it-system til at løse opgaven - men det kan ikke udbredes til de øvrige kredse. Det bekræfter koncern it-direktør Michael S. Hansen.

"Alle kredsene uden for København benytter samme kernesystem, mens København benytter HS2," forklarer han.

"HS2 kan funktionelt lidt mere end de andre, men passer ikke ind i hverken arkitektur eller lever op til de it-mæssige krav, vi har fremadrettet," forklarer han videre.

Faktisk blev HS2 i sin tid udviklet i forbindelse med COP15, men er altså ikke blevet rullet ud i andre kredse efterfølgende.

Fortidens synder

Derfor bruges politikredsene i dag altså vidt forskellige it-redskaber til at løse disponeringsopgaven.

"Disponeringsprocessen er et af de områder, hvor man endnu ikke har gjort op med fortidens synder," erkender Michael S. Hansen.

Men det bliver der gjort op med i forbindelse med Polaris programmet, som er ved at blive mobiliseret.

"Her vil man afklare behovene og komme med oplæg på fremtidens understøttelse af denne proces også," forklarer Michael S. Hansen

Du kan læse mere om Polaris-programmet her.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital kundeservice: Kom godt i gang med chatbots

Der er store gevinster at hente med chatbots, som kan håndtere en stor del af kommunikationen med brugere - både de eksterne som kunder og de interne som medarbejdere.Og lige rundt om hjørnet venter næste generation, nemlig de stemme-baserede chatbots, som står på skuldrene af de stemmestyrede home-devices som Amazons Alexa og Google Home.

07. december 2021 | Læs mere


Can AI bring value to your business?

You will learn how AI has been successfully used to enhance an existing business where artificial intelligence is deployed to work complementary to natural intelligence in a complex data process. And you will be presented with a business case where AI provides the possibilities of creating a completely new business platform, that would not otherwise have been possible.

08. december 2021 | Læs mere


Sådan styrker du din forsyningskæde gennem digitalisering

I dette webinar bygger CGI's eksperter bro mellem de overordnede, strategiske aspekter af den digitale værdikæde og mere konkret de nye muligheder, Intelligent Order Management til Microsoft Dynamics 365 FO byder på.

09. december 2021 | Læs mere