Artikel top billede

Politiet rykker ud: Bruger Excel-ark og papirlapper

I flere politikredse sidder vagthavende og styrer patruljebiler og politifolk med regneark og papirlapper. Et eksisterende it-system fra central politikreds må ikke udbredes.

Flere af landets politikredse sidder blandt andet med Excel-ark og papirlapper, når den vagthavende skal disponere patruljebiler og mandskab til et gerningssted.

I København har man et egentligt it-system til at løse opgaven - men det kan ikke udbredes til de øvrige kredse. Det bekræfter koncern it-direktør Michael S. Hansen.

"Alle kredsene uden for København benytter samme kernesystem, mens København benytter HS2," forklarer han.

"HS2 kan funktionelt lidt mere end de andre, men passer ikke ind i hverken arkitektur eller lever op til de it-mæssige krav, vi har fremadrettet," forklarer han videre.

Faktisk blev HS2 i sin tid udviklet i forbindelse med COP15, men er altså ikke blevet rullet ud i andre kredse efterfølgende.

Fortidens synder

Derfor bruges politikredsene i dag altså vidt forskellige it-redskaber til at løse disponeringsopgaven.

"Disponeringsprocessen er et af de områder, hvor man endnu ikke har gjort op med fortidens synder," erkender Michael S. Hansen.

Men det bliver der gjort op med i forbindelse med Polaris programmet, som er ved at blive mobiliseret.

"Her vil man afklare behovene og komme med oplæg på fremtidens understøttelse af denne proces også," forklarer Michael S. Hansen

Du kan læse mere om Polaris-programmet her.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på incidents. Det handler om at eliminere kompleksitet, det handler om at fortsat sikre smidighed og fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Skyder gammelt sikkerhedsråd i sænk: Derfor kan du trygt koble dig på åbne wifi-netværk
Du behøver ikke længere frygte, at blive udsat for digitalt misbrug, hvis du logger på et åbent wifi-netværk, lyder det fra en norsk sikkerhedsekspert. En dansk ekspert mener dog endnu ikke, at tiden er inde til at droppe sikkerhedsrådet.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
End-to-end Server Security: Hvad er det – og hvordan kan det styrke din forretning?
Hvorfor bør serverbaseret sikkerhed være en kritisk del af din sikkerhedsinfrastruktur – og hvordan sikrer du, at din hardware kan leve op til kravene? Læs mere i dette whitepaper.