Artikel top billede

Dansk industri-gigant vil af med 40 it-ansatte: Skal outsources

40 danske it-folk får ny arbejdsgiver i stor outsourcingaftale.

Den danske industri-kæmpe Vestas er på trapperne med en stor outsourcing-aftale af store dele af selskabets it-afdeling.

Ifølge Børsen vil aftalen betyde, at 40 af Vestas' it-folk skal outsources til it-selskabet NNIT.

De to parter er ifølge Børsen blevet enige om aftalen i dag, fredag, men selve kontrakten skal ifølge avisen først underskrives om en uge.

Vestas opererer med it på et meget avanceret niveau og har blandt andet sin egen supercomputer, som du kan læse mere om her: Her er Vestas' enorme supercomputer.

It-afdeling skrumpet kraftigt

Det ændrer dog ikke på, at Vestas flerårige nedtur over de seneste år har kostet adskillige it-folk deres job.

Vestas it-afdeling er således skrumpet fra 800 medarbejdere til 420 medarbejdere fra 2010 til 2012. Det kan du læse mere om her: Så hårdt har krisen ramt Vestas' it-afdeling.

Den nuværende outsourcing af de 40 it-mand skyldes dog ikke nedskæringer i it-driften, men alene en beslutning om at rydde ud i de af selskabets aktiviteter, der ikke er forbundet direkte med produktionen af vindmøller.

Allerede for et år siden oplyste Vestas' CIO, Torben Bonde, til Computerworld, at selskabet var på udkig efter en outsourcingpartner til udviklingen.

Dengang var han mere tilbageholdende med outsourcing af selve it-driften, da et driftsnedbrud i Vestas ifølge koster omkring en million kroner i timen på bundlinien.

Vestas' CIO, Torben Bonde, blev i 2011 kåret til Danmarks bedste it-chef.

Det kan du læse mere om her: Her er Danmarks bedste it-chef - Årets CIO 2011.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Morten Boel Sigurdsson forlader livsværket Omada efter 21 år - nu begynder nyt kapitel: "Det er nærmest berusende spændende"
Interview: Efter 21 år har Morten Boel Sigurdsson endegyldigt forladt Omada, som han selv var med til at stifte i 1999. Teltpælene i det amerikanske er rykket op, og han og familien er tilbage i Danmark. "Der er én årsag til, at jeg stopper nu," fortæller han.
Computerworld
Tysk unicorn-app stormer ind på det danske marked: Vil levere dine dagligvare-indkøb på 10 minutter
Gorillas er en app-drevet udbringningstjeneste, der er blevet kaldt for Europas hurtigstvoksende startup. Tjenesten vil nu udbringe dagligvare til danskerne inden for 10 minutter.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Når AI sætter sig ved rattet: Sådan passer infrastrukturen på sig selv
Selvkørende IT-infrastruktur styrker skaleringsmuligheder og ressourceudnyttelse. Dette whitepaper giver overblik over proces og muligheder.