Dansk industri-gigant vil af med 40 it-ansatte: Skal outsources

40 danske it-folk får ny arbejdsgiver i stor outsourcingaftale.

Den danske industri-kæmpe Vestas er på trapperne med en stor outsourcing-aftale af store dele af selskabets it-afdeling.

Ifølge Børsen vil aftalen betyde, at 40 af Vestas' it-folk skal outsources til it-selskabet NNIT.

De to parter er ifølge Børsen blevet enige om aftalen i dag, fredag, men selve kontrakten skal ifølge avisen først underskrives om en uge.

Vestas opererer med it på et meget avanceret niveau og har blandt andet sin egen supercomputer, som du kan læse mere om her: Her er Vestas' enorme supercomputer.

It-afdeling skrumpet kraftigt
Det ændrer dog ikke på, at Vestas flerårige nedtur over de seneste år har kostet adskillige it-folk deres job.

Vestas it-afdeling er således skrumpet fra 800 medarbejdere til 420 medarbejdere fra 2010 til 2012. Det kan du læse mere om her: Så hårdt har krisen ramt Vestas' it-afdeling.

Den nuværende outsourcing af de 40 it-mand skyldes dog ikke nedskæringer i it-driften, men alene en beslutning om at rydde ud i de af selskabets aktiviteter, der ikke er forbundet direkte med produktionen af vindmøller.

Allerede for et år siden oplyste Vestas' CIO, Torben Bonde, til Computerworld, at selskabet var på udkig efter en outsourcingpartner til udviklingen.

Dengang var han mere tilbageholdende med outsourcing af selve it-driften, da et driftsnedbrud i Vestas ifølge koster omkring en million kroner i timen på bundlinien.

Vestas' CIO, Torben Bonde, blev i 2011 kåret til Danmarks bedste it-chef.

Det kan du læse mere om her: Her er Danmarks bedste it-chef - Årets CIO 2011.


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer & Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: ERP – få optimal udnyttelse af dine store mængder af værdifulde data i den digitale transformation

Få indblik i, hvordan alle virksomheder kan optimere deres kritiske processer og hvordan du realiserer det uforløste potentiale gennem denne procesoptimering. Du får indsigt i forretnings-processer, digital værdiskabelse og teknologi, der har hjulpet mange virksomheder på vej med deres digitale transformation.

20. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

21. august 2020 | Læs mere


Premium
En onsdag i juni bliver DSB's it-systemer ramt af et 48 timer langt nedbrud: "Min første tanke er, at vi må være ramt af et DDoS-angreb"
Få historien om, hvordan DSB fandt løsningen på det to dage lange nedbrud, som selskabet blev ramt af 24. juni klokken 14.45.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Sådan opbevarer du effektivt og sikkert dine data – også med hybrid cloud
Cloud er her der og alle vegne. Men mange organisationer foretrækker en mere blandet tilgang, hvor dele af virksomhedens workload og it-miljøer sendes i clouden, mens andre dele placeres i andre og ofte lokale datacentre. Det stiller ofte mange forskelligartede krav til behovet for lokal storage. Men med IBM FlashSystem kan du konsolidere dit storage-behov og reducere kompleksiteten. Samtidig er FlashSystem all-flash og hybrid-løsninger bygget på et standardiseret sæt af værktøjer og APIs, som giver dig adgang til enterprise-løsninger uanset størrelsen på din organisation. I dette whitepaper fra Atea og IBM kan du læse om IBMs storeløsninger og de yderligere fordele som du kan opnå med dem.