Artikel top billede

(Foto: gratis /)

Eric Schmidt til iPhone-folket: Sådan skifter I til Android

Google-topchef forklarer, hvordan man kan skifte fra iPhone til Android, der ifølge ham er en langt bedre platform. Det har fået en hel del iPhone-fans til at fare til tasterne.

Det kan ikke ligefrem påstås at være helt objektivt, når Googles bestyrelsesformand Eric Schmidt indleder et nyt blogindlæg med: "Mange af mine iPhone-venner konverterer til Android."

Men det skriver Eric Schmidt ikke desto mindre i sit indlæg med titlen: Erics guide: Konvertering til Android fra iPhone.

I den seneste opgørelse over smartphone-markedet fra IDC har Android-platformen en markedsandel på hele 81 procent mod 12,9 procent til iPhone og 3,6 procent til Windows Phone.

Selvom iPhonen stadig klarer sig glimrende som et produkt fra et enkelt selskab, har iOS-platformen faktisk ganske rigtigt mistet markedsandele til særligt Android, der har mange producenter bag sig.

Derfor er Android bare bedre

Eric Schmidt holder da heller ikke igen med de flotte ord i lovprisningen af Android og skriver om de seneste high-end-telefoner fra selskaber som Samsung, Motorola og Google selv.

"... har bedre skærme, er hurtigere og har meget mere intuitive grænseflader. De er en fantastisk julegave til en iPhone-bruger," skriver Eric Schmidt.

Han bringer herefter sin egen guide til, hvordan man helt lavpraktisk skifter fra en iPhone til en Android.

I guiden, hvor Schmidt også lige får forklaret, at Chrome er en langt bedre browser end Safari, drager han selv en parallel til de forbrugere, der har skiftet fra Windows til Mac.

"Du vil skifte fra iPhone til Android og aldrig skifte tilbage, da alting vil ligge i skyen som backup, og der er så mange valgmuligheder for dig. 80 procent af verden er i de seneste opgørelser enige med Android," lyder det fra Eric Schmidt.

Mens der blandt de omkring 1.600 kommentarer til indlægget er mange, der siger tak for hjælpen, er der også dem, der sætter kløerne i det Android-glansbillede, som Google-ikonet forsøger at beskrive.

Det skriver iPhone-brugerne til Schmidt

Her er et lille udsnit af de mere negative kommentarer på Eric Schmidts blog. 

"Og det kommer fra en fyr, der forrådte Jobs - hvordan kan du stole på ham? Efter at have stjålet deres teknologi stjæler du nu også deres brugere!? Googles motto burde være stjæl, stjæl, stjæl ..."

En anden kommentar lyder:

"Bare ærgerligt, at Android-apps stinker sammenlignet med iOS-versionerne, der er helt smooth."

Nogle læsere går endnu videre i deres kritik:

"Hvor arrogant. Galaxy S4? Du mener det der stykke bloatware-tyngede plastik-lort? Ellers tak."

Måske der også er behov for en guide til, hvordan man skifter fra Android til iPhone - i hvert fald lyder en kommentar til Eric Schmidts indlæg:

"Jeg overvejer at skifte fra min Android til iPhone. Her er forklaringen:

- Sikkerhed: iOS er i sagens natur mere sikkert teknisk set.

- Fragmentering: Der er stadig mange Android-telefoner, der kører ældre, usikre versioner af Android, og der er intet commitment fra teleselskaber/producenter til at opdatere/reparere.

- Performance: Android-telefoner er langsommere og har irriterende forsinkelse. Jeg er jævnligt nødt til at genstarte den forbandede telefon, fordi der er en hukommelses-bug i Android OS, der gør, at min telefon kører langsommere og langsommere indtil næste genstart," lyder det blandt andet fra Android-brugeren.

Han tilføjer, at han har en Nexus S - og blandt andet undrer sig over, at Google tilsyneladende ikke har tænkt sig at opgradere den til Kitkat-versionen af Android.

Deltag i debatten:
Det er som bekendt ret subjektivt, om man holder mest af den ene eller anden platform. 

Hvad mener du selv taler for og imod Android og iPhone?

Hvis du har prøvet at skifte fra den ene platform til den anden, hører vi gerne dine erfaringer i debatten.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2022: Sæt data på den strategiske dagsorden

Lær hvordan du tænker automatisering, data og digitalisering ind i dagligdagen, over for kunderne og hvordan du får skabt ny forretning.

31. maj 2022 | Læs mere


Sådan gør du din forsyningskæde mere robust

Vi sætter fokus på standardværktøjer og tillægsløsninger til Microsoft Dynamics 365 FO i produktionsvirksomheder, som vil planlægge og drive en effektiv supply chain.

31. maj 2022 | Læs mere


Kom hackerne i forkøbet: Sådan gør du din cybersikkerhed kampklar

Kom hackerne i forkøbet. Eksperter deler de bedste erfaring til, hvordan du øger din cybersikkerhed.

01. juni 2022 | Læs mere


CIO
Årets CIO 2022: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?