Her er hele listen:Sådan klarer 50 danske it-virksomheder sig i Computerworlds store image-undersøgelse

Artikel top billede

Denne nye Mac sælges for 5,5 millioner

Her kan du se, hvordan verdens dyreste Mac tager sig ud. Kodeordet er rød.

Gamle computere udbydes med jævne mellemrum på auktionssider, og de kan trække ganske pæne beløb ind i kassen til ejermanden.

Et eksempel er den yderst sjældne Commodore 65, der blev solgt for en mindre formue

Men denne sprit-nye specialudgave af Mac Pro stikker af fra resten af feltet med syvmileskridt, når det handler om kroner og øre.

Den har netop indbragt 5,5 millioner kroner på en auktion.

Det skriver appleinsider.com.

Rød Mac-rekord

Specialudgaven er en Mac Pro med et specielt rødt dæksel, som Apple har fremstillet til et salg i det berømte auktionshus Sotheby.

Indtægten går dog ikke ned i Apples lommer, men doneres til organisationen The Global Fund, der arbejder på at udrydde AIDS, malaria og tuberkulose.

Foto: Apple.

Før aktionen blev den røde Mac vurderet til et sted mellem 40.000 og 60.000 dollar, svarende til mellem 220.000 og 330.000 danske kroner.

En solid sum, der dog blev overgået med adskillige længder.

Det endelige beløb ramte nemlig himmelhøjder og havnede på 977.000 dollar, svarende til godt 5,5 millioner gode danske kroner.

Prisen er ekstra imponerende set i lyset af, at maskinen tilsyneladende er identisk med den almindelige Mac Pro under dækslet. Dette er dog ikke bekræftet officielt.

Earphones i guld

På samme auktion solgte Apple et par earphones i 18 karat guld, designet af den samme designer, som står bag den røde Mac, Jony Ive.

Auktionen endte med en pris på 2,5 millioner kroner, hvilket må siges at placerere dem i den dyre ende af det marked.

Priserne skal dog ses i lyset af, at pengene går til velgørenhed.

Læs også:
Dengang jeg røg på en Mac
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Styrk effektivitet og bundlinje i ét hug

Fleksibilitet, valgfrihed og bæredygtighed er nogle af de områder, som vægtes særligt højt, især blandt de yngre generationer, når de skal vælge eller blive på en arbejdsplads. På eventet kan du få konkrete løsningsforslag til, hvordan du med en fleksibel IT-strategi og det frie IT-valg, kan give medarbejderne medbestemmelse omkring valg af digitalt arbejdsudstyr og samtidig være mere miljøbevidste i deres valg.

06. juni 2023 | Læs mere


Kom godt i gang og få det fulde udbytte med Dynamics 365 FO

Overvejelser, forberedelser og implementering. CGI's eksperter stiller skarp på Microsoft Dynamics 365 FO og merværdien ved samspillet med Azure og Power Platform.

06. juni 2023 | Læs mere


Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere