Artikel top billede

Denne nye Mac sælges for 5,5 millioner

Her kan du se, hvordan verdens dyreste Mac tager sig ud. Kodeordet er rød.

Gamle computere udbydes med jævne mellemrum på auktionssider, og de kan trække ganske pæne beløb ind i kassen til ejermanden.

Et eksempel er den yderst sjældne Commodore 65, der blev solgt for en mindre formue

Men denne sprit-nye specialudgave af Mac Pro stikker af fra resten af feltet med syvmileskridt, når det handler om kroner og øre.

Den har netop indbragt 5,5 millioner kroner på en auktion.

Det skriver appleinsider.com.

Rød Mac-rekord

Specialudgaven er en Mac Pro med et specielt rødt dæksel, som Apple har fremstillet til et salg i det berømte auktionshus Sotheby.

Indtægten går dog ikke ned i Apples lommer, men doneres til organisationen The Global Fund, der arbejder på at udrydde AIDS, malaria og tuberkulose.

Foto: Apple.

Før aktionen blev den røde Mac vurderet til et sted mellem 40.000 og 60.000 dollar, svarende til mellem 220.000 og 330.000 danske kroner.

En solid sum, der dog blev overgået med adskillige længder.

Det endelige beløb ramte nemlig himmelhøjder og havnede på 977.000 dollar, svarende til godt 5,5 millioner gode danske kroner.

Prisen er ekstra imponerende set i lyset af, at maskinen tilsyneladende er identisk med den almindelige Mac Pro under dækslet. Dette er dog ikke bekræftet officielt.

Earphones i guld

På samme auktion solgte Apple et par earphones i 18 karat guld, designet af den samme designer, som står bag den røde Mac, Jony Ive.

Auktionen endte med en pris på 2,5 millioner kroner, hvilket må siges at placerere dem i den dyre ende af det marked.

Priserne skal dog ses i lyset af, at pengene går til velgørenhed.

Læs også:
Dengang jeg røg på en Mac
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Den nye kulørte iMac er så Applesk at det næsten gør ondt – og derfor ville jeg ikke selv købe en
Apple-dyderne lever i allerbedste velgående i selskabets nye, lækre og farverige iMac – og det bør få dig til at se dig om efter noget andet.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Ét klik kan lægge din virksomhed ned: Sådan bekæmper du mailtrusler
Mailbårne angreb er blandt de mest udbredte og ofte mest alvorlige cybertrusler. Dette whitepaper fra F-Secure giver overblik over, hvordan de mest udbredte mailbårne trusler fungerer, hvordan de detekteres – og hvordan du beskytter din organisation.