Artikel top billede

Apples iOS 7-satsning kan ende som en våd fuser

Apple har satset stort på virksomheds-kunderne med nye funktioner i iOS 7, men en af konkurrenterne kan nuppe de nye kunder for næsen af Apple.

Apple har med iOS 7 forsøgt at gøre iPhonen endnu mere egnet til erhvervsbrug med en række nye funktioner, men det har ikke været nogen ubetinget succes.

ABI Research skriver, at der var en masse interesse forud for iOS 7, særligt hos virksomhedsbrugerne, på grund af de nye funktioner.

"Til trods for den positive summen på markedet er det ikke sandsynligt, at iOS 7 enterprise-funktionerne vil øge tilstedeværelsen i erhvervslivet." 

"Der er stadig masser af markeds-muligheder tilbage, særligt for en virksomhed som Microsoft," skriver ABI.

iPhone er under pres

I den seneste opgørelse over smartphone-markedet fra IDC har Android-platformen en markedsandel på hele 81 procent mod 12,9 procent til iPhone og 3,6 procent til Windows Phone - og det er Apple, der har sværest ved at holde sin markedsandel blandt de tre platforme.

ABI research hæfter sig ved, at Windows Phone blandt andet klarer sig godt i Europa for tiden, og at væksten blandt forbrugerne kan smitte af hos erhvervskunderne.

"Som det er demonstreret af Apple og Android, er en voksende forbruger-base en nøgle til at ekspandere hos virksomhederne."

"Hvis Microsoft holder sine løfter i forhold til udvidelsen af virksomheds-funktionerne, venter vi, at selskabet vil vinde markedsandele blandt mobile forretnings-kunder," skriver ABI Research.

Der er dog næppe nogen tvivl om, at Apple i dag fortsat har et forspring i forhold til Windows Phone både blandt forbrugerne og i erhvervssegmentet.

Her er erhvervs-satsningerne

Apple har som sagt haft et øget fokus på erhvervs-segmentet med iOS 7.

Det inkluderer blandt andet en ny og mere sikker håndtering af vedhæftede filer, så man kan styre, hvilke apps og konti der bruges til at åbne dokumenter og vedhæftede filer, ligesom der er en forbedret understøttelse af mobile device management i iOS 7.

Læse mere om de nye funktioner her.

Ted Schadler fra Forrester udtalte i forbindelse med iOS 7:

"Formlen for succes hos virksomhederne er efterhånden blevet fantastiske produkter + fantastiske funktioner, som udviklere kan udnytte + en fantastisk måde at distribuere og sælge kommercielle virksomhedsapps på."

Også Android-platformen har et øget fokus på at kunne levere i forhold til de professionelle brugere - læs mere om det her.

Det bruger virksomhederne

En global Forrester-undersøgelse blandt 9.766 vidensarbejdere har vist, at Android i dag er den mest udbredte smartphone-platform i virksomhederne med en markedsandel på 37 procent mod 34 procent til iOS, 6 procent til Windows og 23 procent til øvrige platforme.

Computerworld stillede i oktober læserne her i Danmark spørgsmålet: Hvilke smartphones kan medarbejderne vælge på din arbejdsplads?

933 læsere stemte, og resultatet blev:

I alt er der iPhones at finde hos 51 procent af læserne. Windows Phone er at finde hos samlet set 41 procent af de læsere, der stemte, mens hele 19 procent pegede på, at det alene er Windows Phone, der er smartphone-platform på deres arbejdsplads.

I Computerworld-undersøgelsen var det samlet set kun fem procent, der kommer fra virksomheder, hvor man kan vælge en BlackBerry. 

Endelig svarede samlet set 43 procent af deltagerne i Computerworlds undersøgelse, at man kan vælge en Android-telefon på deres arbejdsplads.

Læs også:

Fra problembarn til dengse: Sådan bliver iPhone en firmatelefon

Sådan indtager Android-telefonerne din arbejdsplads

Apples nye iOS 7 til erhvervsbrug: Det skal du vide

Sådan indtager Android-telefonerne din arbejdsplads
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Atomic Software ApS
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Stor regnskabsuge i vente: Dette skal du holde øje med, når it-giganterne aflægger regnskaber
Der er en stor regnskabsuge i vente. I de kommende dage vil Microsoft, Apple, Alphabet, Amazom og Facebook løfter sløre for deres regnskaber og forventninger til efteråret.
Computerworld
Gigantisk kollektivt nedbrud rammer flere internationale hjemmesider
Igen var flere internationale hjemmesider ude af drift. En fejl ramte over 50 af de største internationale websites tordag aften. Se alle detaljer on nedbruddet her.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
End-to-end Server Security: Hvad er det – og hvordan kan det styrke din forretning?
Hvorfor bør serverbaseret sikkerhed være en kritisk del af din sikkerhedsinfrastruktur – og hvordan sikrer du, at din hardware kan leve op til kravene? Læs mere i dette whitepaper.