SAP-direktør: Derfor skal du vælge en cloud-løsning

Små og mellemstore virksomheder skal gå efter en cloud-baseret løsning. Og så skal firmaerne blive langt skarpere til at bruge big data. Det siger SAP's europæiske chef i dette interview.

Franck Cohen er en indflydelsesrig mand. Både i kraft af en titel som SAP-præsident for Europa, Mellemøsten og Afrika  - og ved at stå i spidsen for en stor del af et firma, som ifølge SAP selv bruger 2,2 milliarder euro om året alene på forskning og udvikling.

Så når SAP og Franck Cohen er parat til at svare på spørgsmål om tendenser, teknologier og fremtidens SAP-kvalifikationer, giver det mening at lytte.

Computerworld satte sig derfor ned over for Franck Cohen med en række spørgsmål om NSA og overvågningens betydning for SAP, om arbejdet med etablering af en europæisk cloud-standard, hvordan man it-mæssigt håndterer den stigende kompleksitet i forretningen og hvilke kvalifikationer SAP-chefen i dag leder efter hos sine folk.

Der har været meget debat om overvågning og regulativer, specielt i Europa. Har SAP kunnet mærke det på forretningen?

"Overraskende nok har der været meget få kunder, som reagerede på NSA og overvågnings-emnet. Det har nok haft et større impact på regeringsniveau end på virksomhedsniveau."

"Vi [SAP, red.] er til gengæld med i en EU-komité, der kommer med et whitepaper om cloud services med hensyn til standard og data privacy. Det er vigtigt at arbejde på, for vi må indse, at der ikke er regler i EU for fælles beskyttelse. Der mangler en standard."

"Opgaven er, at vi må skabe et fælles marked med 28 lande i Europa for at få løftet cloud services på tværs af landegrænserne. De nuværende europæiske regler er fra 1995."

Her er Europa bagud
"Og Europa er bagud: I evner, i erfaringer og i antallet af datacentre. Derfor skal vi skabe et alternativ til USA eller low-cost lande som Kina, Indien eller Filippinerne."

"Udfordringen på globalt plan er til gengæld, at der ikke er nogle regler. Det har folk til gengæld nok indset efter NSA-balladen. Jeg tror til gengæld ikke, at debatten om overvågning vil stoppe cloud services. Derimod tror jeg hurtigt, at NSA-delen vil blive glemt."

Når du taler med kunder og firmaer i dag, hvad er så deres bekymringer, når det ikke er overvågning?

"Det er, hvordan systemerne i dag snakker sammen. Hvis du kigger på et system fra et mellemstort firma for 5 år siden, så var det nemmere."

"I dag har firmaer dele af deres systemer i skyen, noget er lokalt og noget er mobilt. Og de systemer skal dele informationer. Så hele konceptet om interoperationalitet er centralt, specielt når vi taler om real time data."

Er udfordringen med interoperationalitet et spørgsmål om at have de rette kvalifikationer eller den rette software?

"Det er begge dele. Og outsourcing er løsningen, så man kan tage det og sige: Fix det for mig."

"Det er jo svaret på, hvorfor folk køber cloud-løsninger. Fordi verden er kompleks, og de siger: Jeg skal ikke håndtere kompleksiteten."

"Den gode nyhed er at det er nemt at bruge, men det kommer med en højere pris: Simplicity has a cost."
"Små firmaer må droppe deres selvstændighed på det her område og få hjælp"

Nødvendigt at finde partnere
"Jeg er overbevist om, at det helt sikkert ikke bliver enklere i fremtiden. Det bliver nødvendigt at arbejde med partnere, som kan håndtere den kompleksitet. Små firmaer må droppe deres selvstændighed på det her område og få hjælp af folk, som ved noget om it-services og deres industri."

Kan man i den forbindelse sige, at der er brancher, som er særligt udsatte for it-udfordringer for tiden?

"Detailhandlen, telekom-virksomheder og banker. De er mest udsatte for udfordringerne ved big data. For der har du meget data og millioner af kunder. Udfordringen er, at styrer du data, styrer du markedet."

"Det handler om det rette produkt, den rette pris og den rette timing. Alt det kan folk ofte allerede i dag, men de kan ikke gøre det i real-time. SAP's Hana-teknologi kan hjælpe folk her."

Artiklen fortsætter på næste side...
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Træf det rigtige cloud-valg: Hør om mulighederne med hybrid- og multi-cloud

Vi kan ikke komme udenom, at cloud-teknologien bare vokser og vokser. Den giver adgang til store fordele for din virksomhed, men det kræver at virksomheden træffer strategiske, arkitektoniske og teknologiske vælg. Få indblik i, hvordan ud kan få sikkerhed, release cycles og andet til at gå op i en højere enhed.

09. december 2020 | Læs mere


Er du klar til at rekruttere de attraktive it-talenter i 2021?

Hvad betyder aller mest for danske it-kandidater, og har corona været med til at skubbe til it-kandidaternes værdisæt? Det gennemgår vi på denne times webinar, hvor der naturligvis også vil være plads til spørgsmål og mulighed for videre dialog.

10. december 2020 | Læs mere


Datadrevet forretning 2020: Sæt data på den strategiske dagsorden

Forretningspotentialet i data er enormt og vil på mange måder være den udløsende faktor mellem succes og fiasko for mange virksomheder i de kommende år. På denne konference gennemgår vi en række vinder-cases med virksomheder, der i både det små og store har indtænkt data og digitalisering på nye måder i deres dagligdag.

11. december 2020 | Læs mere


Premium
Test: Huaweis Matebook X er særlig laptop med en svaghed, som du skal være opmærksom på
Huawei beviser endnu en gang, at de sagtens kan mingle sig med de bedste pc-producenter. Men alligevel skyder selskabet lidt ved siden af, med sin nyeste maskine.
Computerworld
Bitcoinen nåede lige at kulminere igen – men så kom krakket
Der blev sat en ny rekord for bitcoinens værdi i år – men godt 24 timer efter blev der høvlet næsten 20.000 kroner af den.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Optimér produktiviteten og lad din printer følge med ud i skyen
De fleste virksomheder investerer betydelige beløb i den digitale transformationsproces, men skriver alligevel dokumenter ud som aldrig før, og medarbejdere opfatter decideret print som en forudsætning for at kunne arbejde effektivt. Alligevel er virksomhedens printstruktur ofte et systemmæssigt stedbarn, der er sammenstykket af mange forskellige enheder og platforme – hvilket skaber forvirring og betydeligt tidsspilde. Print passer heller helt ind i hverken den eksisterende digitale infrastruktur eller i den cloudbaserede infrastruktur, virksomheden sigter mod. Det udfordrer både sikkerhed, produktivitet og digital strategi som hele. I denne hvidbog kan du læse om udfordringerne og om, hvordan du håndterer dem mest effektivt som et led i den digitale transformationsproces.