Artikel top billede

Smart it-manøvre høvler milliarder af skattegæld

Med lanceringen af nyt it-system og ændring af bogføring er danskernes gæld til det offentlige ændret med flere milliarder.

Gennem et nyt it-system, EFI, har Skat omlagt bogføringen af danskernes restancer til det offentlige og forvandler gælden fra 81 milliarder til 64 milliarder kroner. Det skriver EPN.

Ifølge Skat sker faldet som følge af, at tallet ikke længere indeholder bevilget henstand, hvor der er uenighed om gælden, som afgøres ved domstolene.

"Det giver et mere retvisende billede af restancerne til det offentlige," siger Skats inddrivelsesdirektør, Jens Sørensen, til EPN.

Skat har siden 2005 håndteret inddrivelsen af gæld til det offentlige, som indbefatter alt fra betaling af dagsinstitutioner, bøder og skattegæld.

Skat: Ny manøvre er ikke nogen bonus-fidus
Det er ikke første gang, at Skat ændrer på tallene. I 2008 blev organisationen afsløret i at have pyntet på tallene, der dengang udløste bonusser til cheferne.

Inddrivelsesdirektøren afviser dog, at den nye manøvre har betydning for skattechefernes resultatlønninger.

"Vi vil selvfølgelig også sikre os, at man kan se slippet fra den ene opgørelsesmetode til den anden, så ingen tror, at vi er i gang med at skjule nogle tal. Det er vi slet ikke," siger Jens Sørensen til EPN.

Og den forklaring giver, ifølge EPN, tilsyneladende ikke løftede øjenbryn eller grund til skepsis hos hverken politikere eller Dansk Told- og Skatteforbund, som organiserer størstedelen af medarbejderne i Skat.

Læs også:

Derfor søger Skat it-folk efter stor fyringsrunde

Skat på trapperne med kæmpe it-systemer - seks år for sent
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Atomic Software ApS
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Computerworld
Tysk unicorn-app stormer ind på det danske marked: Vil levere dine dagligvare-indkøb på 10 minutter
Gorillas er en app-drevet udbringningstjeneste, der er blevet kaldt for Europas hurtigstvoksende startup. Tjenesten vil nu udbringe dagligvare til danskerne inden for 10 minutter.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Indbygget sikkerhed i servermiljøet – her er fordelene
Få et samlet og teknisk velfunderet overblik over alle sikkerhedsfeatures i Dells PowerEdge-servere.