Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Smart it-manøvre høvler milliarder af skattegæld

Med lanceringen af nyt it-system og ændring af bogføring er danskernes gæld til det offentlige ændret med flere milliarder.

Gennem et nyt it-system, EFI, har Skat omlagt bogføringen af danskernes restancer til det offentlige og forvandler gælden fra 81 milliarder til 64 milliarder kroner. Det skriver EPN.

Ifølge Skat sker faldet som følge af, at tallet ikke længere indeholder bevilget henstand, hvor der er uenighed om gælden, som afgøres ved domstolene.

"Det giver et mere retvisende billede af restancerne til det offentlige," siger Skats inddrivelsesdirektør, Jens Sørensen, til EPN.

Skat har siden 2005 håndteret inddrivelsen af gæld til det offentlige, som indbefatter alt fra betaling af dagsinstitutioner, bøder og skattegæld.

Skat: Ny manøvre er ikke nogen bonus-fidus
Det er ikke første gang, at Skat ændrer på tallene. I 2008 blev organisationen afsløret i at have pyntet på tallene, der dengang udløste bonusser til cheferne.

Inddrivelsesdirektøren afviser dog, at den nye manøvre har betydning for skattechefernes resultatlønninger.

"Vi vil selvfølgelig også sikre os, at man kan se slippet fra den ene opgørelsesmetode til den anden, så ingen tror, at vi er i gang med at skjule nogle tal. Det er vi slet ikke," siger Jens Sørensen til EPN.

Og den forklaring giver, ifølge EPN, tilsyneladende ikke løftede øjenbryn eller grund til skepsis hos hverken politikere eller Dansk Told- og Skatteforbund, som organiserer størstedelen af medarbejderne i Skat.

Læs også:

Derfor søger Skat it-folk efter stor fyringsrunde

Skat på trapperne med kæmpe it-systemer - seks år for sent
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CFO'ens hverdag med Dynamics 365 FO: Nye muligheder - mere værdi

Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er meget mere end debet/kredit. Indbyggede værktøjer til at automatisere processer og bruge kunstig intelligens skaber nye muligheder og mere værdi.

29. november 2022 | Læs mere


AI & machine learning i dagligdagen – teknologi og best practice

Kunstig intelligens og machine learning er i gang med at forandre de måder, som vi arbejder på i organisationer og virksomheder - både i det store og i det små. Bliv inspireret til hvordan kan du selv udnytte dem til at gøre din organisation klogere, skarpere og mere effektiv.

06. december 2022 | Læs mere


ERP løsninger til SMV segmentet

For små og mellemstore virksomheder gemmer der sig meget store muligheder for effektivisering og data-udnyttelse i valget af ERP-system. Med det rigtige valg kan man udnytte eksempelvis machine learning, AI, procesautomatisering og meget andet på tværs af hele organisationen til blandt andet lagerstyring, produktion, distribution, intelligent afrapportering.

07. december 2022 | Læs mere