Artikel top billede

Microsoft-topchef: Vi har et Windows for meget

Tre Windows-versioner er for meget. Vi skal ikke have alle tre, siger Microsoft-chefen Julie Larson-Green.

I dag har Microsoft tre versioner af Windows til enheder: Windows 8, Windows RT og Windows Phone.

Men sådan skal det ikke fortsætte, afslørede chefen for Microsoft Devices and Studios, Julie Larson-Green, da hun blev interviewet på konferencen UBS Global Technology Summit.

I en udskrift af interviewet, som kan læses her, fremgår det, at hun bliver spurgt til, hvad Microsoft helt præcis har opnået med Windows RT?

"Når du ser på industrien, mener jeg, at der helt klart er et behov for en simplificeret oplevelse for forbrugerne på enhederne," siger hun og henviser blandt andet til, at det er en af forklaringerne på iPad'ens succes.

"Den får ikke virus. Den er ikke så fleksibel, du kan ikke gøre så meget med den, men det er en mere glidende oplevelse, selv om den er mere simplificeret."

"Så Windows på ARM, eller Windows RT, var vores første forsøg på at skabe den mere lukkede, færdige oplevelse, hvor der ikke er hele Windows-fleksibiliteten, men mulighederne med Office og alle de nye applikationer," lyder det fra Julie Larson-Green.

Windows RT ikke nogen succes

Windows RT er dog blevet kritiseret for at have for mange begrænsninger, ligesom det har været en udfordring at få app-udviklere og producenter til at fokusere på denne platform, når der umiddelbart er større perspektiver i at satse på Windows Phone og Windows 8.

Julie Lawson-Green erkendte på UBS Global Technology Summit, at Microsoft ikke har været god nok til at forklare, hvorfor der skulle være både den meget simple Windows-oplevelse med RT-versionen og den mere fleksible med det fulde Windows 8.

"Jeg tror ikke, at vi forklarede det super godt. Jeg tror ikke, at vi differentierede enhederne nok. De så ens ud. At bruge dem er det samme. Det (Windows RT, red.) gjorde bare ikke alting, som du forventede, at Windows skulle gøre det," siger Microsoft-chefen, der endda indrømmer, at Microsoft nok helt skulle have fjernet "Windows" fra denne version.

Hun lover, at selskabet fremadrettet vil gøre mere for at adskille de forskellige systemer. 

"Vi har Windows Phone OS. Vi har Windows RT, og vi har det fulde Windows. Vi skal ikke have alle tre," lyder det i interviewet. 

Samtidig holder Julie Larson-Green dog fast i, at der fortsat er et behov for en anden type styresystemer end den fulde Windows-version. 

"Vi tror på, at der er en verden, hvor der er et mere mobilt operativsystem, der ikke har risici i forhold til batteritid eller sikkerhed. Men det kommer med en pris i forhold til fleksibiliteten. Så vi tror på den vision, og vi fortsætter ad den vej."


Læs også: 

Fem bud: Det skal Microsoft gøre med Windows RT
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
EU forbereder stor satsning: Disse banebrydende teknologier skal gøre Europa til verdens første CO2-neutrale kontinent
Rene teknologier er nøgleordet i EUs nye grønne klimapagt. Se her hvilke teknologier, der konkret skal redde os ud af CO2-overforbruget inden 2050.
Computerworld
Gigantisk kollektivt nedbrud rammer flere internationale hjemmesider
Igen var flere internationale hjemmesider ude af drift. En fejl ramte over 50 af de største internationale websites tordag aften. Se alle detaljer on nedbruddet her.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
White paper
Det bedste fra to verdener: Sådan går du i Azure med VMware
Det er blevet langt lettere at rykke dit VMware-miljø til Microsoft Azure – få den korte og præcise forklaring her.