Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

Microsoft-topchef: Vi har et Windows for meget

Tre Windows-versioner er for meget. Vi skal ikke have alle tre, siger Microsoft-chefen Julie Larson-Green.

I dag har Microsoft tre versioner af Windows til enheder: Windows 8, Windows RT og Windows Phone.

Men sådan skal det ikke fortsætte, afslørede chefen for Microsoft Devices and Studios, Julie Larson-Green, da hun blev interviewet på konferencen UBS Global Technology Summit.

I en udskrift af interviewet, som kan læses her, fremgår det, at hun bliver spurgt til, hvad Microsoft helt præcis har opnået med Windows RT?

"Når du ser på industrien, mener jeg, at der helt klart er et behov for en simplificeret oplevelse for forbrugerne på enhederne," siger hun og henviser blandt andet til, at det er en af forklaringerne på iPad'ens succes.

"Den får ikke virus. Den er ikke så fleksibel, du kan ikke gøre så meget med den, men det er en mere glidende oplevelse, selv om den er mere simplificeret."

"Så Windows på ARM, eller Windows RT, var vores første forsøg på at skabe den mere lukkede, færdige oplevelse, hvor der ikke er hele Windows-fleksibiliteten, men mulighederne med Office og alle de nye applikationer," lyder det fra Julie Larson-Green.

Windows RT ikke nogen succes

Windows RT er dog blevet kritiseret for at have for mange begrænsninger, ligesom det har været en udfordring at få app-udviklere og producenter til at fokusere på denne platform, når der umiddelbart er større perspektiver i at satse på Windows Phone og Windows 8.

Julie Lawson-Green erkendte på UBS Global Technology Summit, at Microsoft ikke har været god nok til at forklare, hvorfor der skulle være både den meget simple Windows-oplevelse med RT-versionen og den mere fleksible med det fulde Windows 8.

"Jeg tror ikke, at vi forklarede det super godt. Jeg tror ikke, at vi differentierede enhederne nok. De så ens ud. At bruge dem er det samme. Det (Windows RT, red.) gjorde bare ikke alting, som du forventede, at Windows skulle gøre det," siger Microsoft-chefen, der endda indrømmer, at Microsoft nok helt skulle have fjernet "Windows" fra denne version.

Hun lover, at selskabet fremadrettet vil gøre mere for at adskille de forskellige systemer. 

"Vi har Windows Phone OS. Vi har Windows RT, og vi har det fulde Windows. Vi skal ikke have alle tre," lyder det i interviewet. 

Samtidig holder Julie Larson-Green dog fast i, at der fortsat er et behov for en anden type styresystemer end den fulde Windows-version. 

"Vi tror på, at der er en verden, hvor der er et mere mobilt operativsystem, der ikke har risici i forhold til batteritid eller sikkerhed. Men det kommer med en pris i forhold til fleksibiliteten. Så vi tror på den vision, og vi fortsætter ad den vej."


Læs også: 

Fem bud: Det skal Microsoft gøre med Windows RT




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere