Artikel top billede

Microsoft-topchef: Vi har et Windows for meget

Tre Windows-versioner er for meget. Vi skal ikke have alle tre, siger Microsoft-chefen Julie Larson-Green.

I dag har Microsoft tre versioner af Windows til enheder: Windows 8, Windows RT og Windows Phone.

Men sådan skal det ikke fortsætte, afslørede chefen for Microsoft Devices and Studios, Julie Larson-Green, da hun blev interviewet på konferencen UBS Global Technology Summit.

I en udskrift af interviewet, som kan læses her, fremgår det, at hun bliver spurgt til, hvad Microsoft helt præcis har opnået med Windows RT?

"Når du ser på industrien, mener jeg, at der helt klart er et behov for en simplificeret oplevelse for forbrugerne på enhederne," siger hun og henviser blandt andet til, at det er en af forklaringerne på iPad'ens succes.

"Den får ikke virus. Den er ikke så fleksibel, du kan ikke gøre så meget med den, men det er en mere glidende oplevelse, selv om den er mere simplificeret."

"Så Windows på ARM, eller Windows RT, var vores første forsøg på at skabe den mere lukkede, færdige oplevelse, hvor der ikke er hele Windows-fleksibiliteten, men mulighederne med Office og alle de nye applikationer," lyder det fra Julie Larson-Green.

Windows RT ikke nogen succes

Windows RT er dog blevet kritiseret for at have for mange begrænsninger, ligesom det har været en udfordring at få app-udviklere og producenter til at fokusere på denne platform, når der umiddelbart er større perspektiver i at satse på Windows Phone og Windows 8.

Julie Lawson-Green erkendte på UBS Global Technology Summit, at Microsoft ikke har været god nok til at forklare, hvorfor der skulle være både den meget simple Windows-oplevelse med RT-versionen og den mere fleksible med det fulde Windows 8.

"Jeg tror ikke, at vi forklarede det super godt. Jeg tror ikke, at vi differentierede enhederne nok. De så ens ud. At bruge dem er det samme. Det (Windows RT, red.) gjorde bare ikke alting, som du forventede, at Windows skulle gøre det," siger Microsoft-chefen, der endda indrømmer, at Microsoft nok helt skulle have fjernet "Windows" fra denne version.

Hun lover, at selskabet fremadrettet vil gøre mere for at adskille de forskellige systemer. 

"Vi har Windows Phone OS. Vi har Windows RT, og vi har det fulde Windows. Vi skal ikke have alle tre," lyder det i interviewet. 

Samtidig holder Julie Larson-Green dog fast i, at der fortsat er et behov for en anden type styresystemer end den fulde Windows-version. 

"Vi tror på, at der er en verden, hvor der er et mere mobilt operativsystem, der ikke har risici i forhold til batteritid eller sikkerhed. Men det kommer med en pris i forhold til fleksibiliteten. Så vi tror på den vision, og vi fortsætter ad den vej."


Læs også: 

Fem bud: Det skal Microsoft gøre med Windows RT
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2022: Sæt data på den strategiske dagsorden

Lær hvordan du tænker automatisering, data og digitalisering ind i dagligdagen, over for kunderne og hvordan du får skabt ny forretning.

31. maj 2022 | Læs mere


Sådan gør du din forsyningskæde mere robust

Vi sætter fokus på standardværktøjer og tillægsløsninger til Microsoft Dynamics 365 FO i produktionsvirksomheder, som vil planlægge og drive en effektiv supply chain.

31. maj 2022 | Læs mere


Kom hackerne i forkøbet: Sådan gør du din cybersikkerhed kampklar

Kom hackerne i forkøbet. Eksperter deler de bedste erfaring til, hvordan du øger din cybersikkerhed.

01. juni 2022 | Læs mere


CIO
Årets CIO 2022: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?