Artikel top billede

Google vil ikke besvare disse spørgsmål om tunge regler

Brugervenlighedstest afslører seriøse kommunikationsmæssige brister i Googles danske servicevilkår. Læs her, hvordan Google reagerer på den kritik.

Computerworld og brugervenlighedsselskabet Usertribe har kørt fem danskere gennem Googles regelsæt for at teste, hvordan folk opfatter reglerne på software-gigantens online-tjenester.

Brugervenlighedstesten afslører, at testpersonerne har svært ved at forstå teksten hos søgegiganten, der har som erklæret mål at gøre alverdens informationer tilgængelige.

Flere peger ligeledes på, at ingen ved deres fulde fem gider at læse Googles regelsæt, hvis det ikke var, fordi de deltog i en test.

Computerworld har foreholdt Google kritikken, og selskabets danske talsperson Christine Sørensen har valgt at svare på skrift:

"Det er naturligvis meningen med vores servicevilkår, at de skal være så klare og gennemskuelige som overhovedet muligt - samtidigt med at de indeholder alle de juridiske informationer, der nu engang skal være i sådan nogle servicevilkår," lyder det fra Googles danske talsperson, som fortsætter:

"Hele ideen er jo, at vi mægtig gerne vil have, at vores brugere sætter sig ind i vilkårene for at bruge vores tjenester."

Beklager udenlandsk tekst

Testen af Googles servicevilkår afslører også, at flere passager i Google-betingelserne er skrevet på hollandsk.

"Oh ve! Vi har lige opdateret vores servicevilkår her den 11. november, og i det tilfælde er der altså sket en fejl med oversættelsen til dansk. Det ser jo helt skørt ud, og jeg kan godt forstå, at folk har svært ved at forstå budskabet. Det går jo ikke, så det vil vi rette og gøre bedre asap," svarer Google.

Efter Computerworlds test står Googles danske servicevilkår nu udelukkende på dansk.

Vil ikke svare på spørgsmål

Vi vil dog gerne vide, om Google selv har læst sine danske servicevilkår igennem, når nu store passager kan stå på andre sprog end dansk.

Computerworld ville desuden også gerne have svar på, hvem servicevilkår-teksten henvender sig til, og hvor Google-brugere helt optimalt burde lære om Googles services.

Derudover vil vi høre, hvor længe Google vil fortsætte med at skrive svært læselige servicevilkår, som selskabet åbenbart mægtig gerne vil have, at brugerne læser, men som kun fåtallet reelt gider kigge at nærmere på.

Til de spørgsmål svarer Googles danske talsperson Christine Sørensen:

"Jeg har ikke yderligere at tilføje til citat, end det jeg sendte i går. Jeg synes dine spørgsmål er helt fint dækket ind her og derudover af, ja faktisk servicevilkårerne."

Det citat, som Christine Sørensen henviser til, er udtalelsen i starten af denne artikel om, at servicevilkårene skal være gennemskuelige plus juridisk korrekte, at Google gerne vil have, at brugerne læser servicevilkårene og beklagelsen over, at noget af den danske tekst tidligere stod på hollandsk. 

Læs også: 
Uddrag af Googles danske online-regler: U kunt bijvoorbeeld uw instellingen wijjizigen zodat

Giv din mening til kende: Har du nogensinde selv læst licensbetingelser helt igennem? Hvad er din personlige oplevelser med software-selskabernes servicevilkår?
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Tech-giganters regnskaber overgik forventningerne, men investorerne frygter for fremtiden
Computerviews: De store tech-giganter har igen haft et kvartal med massiv vækst. Men selskabernes regnskaber blev modtaget køligt på aktiemarkeder, der frygter, at tiden efter coronakrisen vil byde på lavere vækstrater.
Computerworld
Hent opdateringerne nu: Apple lapper gabende sikkerhedshuller til iPhone, iPad og Mac
En sårbarhed gjorde det muligt for hackere at overtage kontrollen med din iPhone, iPad eller Mac. Det er 13. gang i år, at Apple lukker en nuldagssårbarhed.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Er din forretning og jeres Dynamics 365 klar til løbende opdateringer?
Hyppige opdateringer af din Dynamics 365 sikrer hurtig adgang til nyeste funktioner og opdateringer. Men metoden rummer også risici. Læs her, hvordan du minimerer dem.