Artikel top billede

Derfor styrker Microsoft krypteringen af sine mange net-tjenester

Microsoft går nu benhårdt efter at styrke sikkerheden på sine online-tjenester, efter at konkurrenterne er blevet taget med bukserne nede af NSA.

Microsoft er på vej til at kryptere sine internet-tjenester på en ny og mere effektiv måde efter afsløringer om, at NSA har haft sugerøret ned i brugernes data hos eksempelvis Yahoo og Google.

Informationerne om spionage fra de dokumenter, som whistlebloweren Edward Snowden har offentliggjort, har betydet, at Microsoft er urolig for lækager.

Nu siger virksomheden, at den vil beskytte sine brugere mod den statslige spionage.

Microsoft er blandt andet bekymret for, at der kigges med i tjenester som Hotmail/Outlook og Windows Live Messenger.

Det skriver The Verge.

NSA kan ikke krypteres væk

Der er endnu ikke direkte beviser for, at NSA er gået direkte efter Microsofts brugere, men blandt andet Washington Post har fremlagt indicier, der tyder på det.

Hvorvidt Microsoft er helt ude af NSA-skandalen, er der dog delte meninger om.

Læs også: Tidligere PET-chef: Digitaliseringen har smadret dit privatliv totalt

Men Microsoft er bekymret.

"Vi vil skabe tiltag, der kan styrke sikkerheden yderligere. Det inkluderer også tiltag, der kan sikre mod myndigheders spionage," sige Brad Smith fra Microsoft, han er chef for legal and corporate affairs, til The Verge.

Præcis hvad Microsoft agter at gøre for at holde blandt andet NSA ude, er ikke nøjagtigt beskrevet endnu, men konkurrenten Google er allerede begyndt at implementere en stærkere kryptering.

The Verge hævder, at almindelige sikkerhedsmekanismer er nyttesløse overfor NSA, mens NSA på den anden side hævder, at overvågningsprogrammerne kun fokuserer på legitime mål og konkrete trusler.

Læs også:
NSA-modtræk: Vil afsløre rebellers porno-vaner

Microsoft vil offentliggøre alle detaljer om NSA-overvågning
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
People Tech 2023: Sådan gør du din gode arbejdsplads endnu bedre

Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk – og værdifuld indsigt i mulighederne for at effektivisere løn- og HR-processer, understøtter nye arbejdsformer og helt basalt skabe grundlaget for at skabe en bedre og mere attraktiv arbejdsplads.

13. december 2023 | Læs mere


Computerworld Cyber Briefing

Én gang om måneden leverer Computerworld Event et 30 minutters Cyber Briefing, hvor du får overblik over de mest aktuelle angreb, største trusler og tendenser samt giver dig gode råd, der kan implementeres direkte i din it-sikkerhedsafdeling. Tema: Trusselsvurderinger – hvorfor er de så forskellige?

19. december 2023 | Læs mere


Secure Access Service Edge - SASE: Sådan styrker du netværkssikkerhed i skyen og skaber et robust cyberforsvar

Bliv klogere på nogle af de udfordringer, som en SASE-løsning effektivt kan håndtere. Du får inspiration til, hvordan du implementerer en cloudbaseret SASE-strategi i din organisation – og hvorfor du bør gøre det. Og så dykker vi ned i nogle af de trends og tendenser, som betyder, at mange virksomheder og organisationer udskrifter deres klassiske netværkssikkerhedstilgang med en SASE-strategi.

16. januar 2024 | Læs mere