Artikel top billede

Derfor styrker Microsoft krypteringen af sine mange net-tjenester

Microsoft går nu benhårdt efter at styrke sikkerheden på sine online-tjenester, efter at konkurrenterne er blevet taget med bukserne nede af NSA.

Microsoft er på vej til at kryptere sine internet-tjenester på en ny og mere effektiv måde efter afsløringer om, at NSA har haft sugerøret ned i brugernes data hos eksempelvis Yahoo og Google.

Informationerne om spionage fra de dokumenter, som whistlebloweren Edward Snowden har offentliggjort, har betydet, at Microsoft er urolig for lækager.

Nu siger virksomheden, at den vil beskytte sine brugere mod den statslige spionage.

Microsoft er blandt andet bekymret for, at der kigges med i tjenester som Hotmail/Outlook og Windows Live Messenger.

Det skriver The Verge.

NSA kan ikke krypteres væk

Der er endnu ikke direkte beviser for, at NSA er gået direkte efter Microsofts brugere, men blandt andet Washington Post har fremlagt indicier, der tyder på det.

Hvorvidt Microsoft er helt ude af NSA-skandalen, er der dog delte meninger om.

Læs også: Tidligere PET-chef: Digitaliseringen har smadret dit privatliv totalt

Men Microsoft er bekymret.

"Vi vil skabe tiltag, der kan styrke sikkerheden yderligere. Det inkluderer også tiltag, der kan sikre mod myndigheders spionage," sige Brad Smith fra Microsoft, han er chef for legal and corporate affairs, til The Verge.

Præcis hvad Microsoft agter at gøre for at holde blandt andet NSA ude, er ikke nøjagtigt beskrevet endnu, men konkurrenten Google er allerede begyndt at implementere en stærkere kryptering.

The Verge hævder, at almindelige sikkerhedsmekanismer er nyttesløse overfor NSA, mens NSA på den anden side hævder, at overvågningsprogrammerne kun fokuserer på legitime mål og konkrete trusler.

Læs også:
NSA-modtræk: Vil afsløre rebellers porno-vaner

Microsoft vil offentliggøre alle detaljer om NSA-overvågning
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Computerworld
Tysk unicorn-app stormer ind på det danske marked: Vil levere dine dagligvare-indkøb på 10 minutter
Gorillas er en app-drevet udbringningstjeneste, der er blevet kaldt for Europas hurtigstvoksende startup. Tjenesten vil nu udbringe dagligvare til danskerne inden for 10 minutter.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Går du glip af fordelene ved at være på flere online markedspladser?
Der er store fordele ved at være på flere e-handelskanaler – men potentielt også mere besvær. I dette whitepaper kan du læse, hvordan du optimerer indsatsen og samler det hele i én platform.