Dansk internet-aflytning solgt for 232 mio.

Den danske teknologivirksomhed Spectronic er blevet solgt for 232 millioner kroner til den engelske koncern Cobham. Spectronic udvikler løsninger, der bruges af efterretningstjenester i 80 lande verden over til at aflytte telefonlinjer og internettet.

Grenå-virksomheden Spectronic, der udvikler, fremstiller og markedsfører elektronisk overvågningsudstyr til efterretningstjenester, er netop blevet solgt for 232 millioner kroner.

Venligtsindede regeringer i 80 lande verden over bruger overvågningsudstyr fra den danske højteknologiske virksomhed, der lever ganske diskret, fordi "det ødelægger markedet at være for åbenmundet".

Blandt de profitable forretningsområder er udstyr til overvågning af telefonlinier og internet.

Speciel niche

? Vi arbejder i en meget meget speciel niche, hvor vi er en af de største spillere på verdensmarkedet, fortæller Claus Aabo, administrerende direktør og en af tre ejere af Spectronic.

Virksomheden er blevet købt af den engelske koncern Cobham, der de senere år har opkøbt omkring 40 virksomheder, som alle beskæftiger sig med produktion af udstyr til overvågning og til at bekæmpe kriminalitet.

Spectronic oplyser ikke sin omsætning, men i regnskabet for 2003 nåede virksomheden et overskud på mere end 12 millioner kroner. Virksomheden har godt 50 medarbejdere.

- Af speciel interesse er deres produkter til at opfange information i internet-applikationer, et marked i hurtig vækst, siger Cobhams administrerende direktør Allan Cook ifølge Reuters.

Ifølge ham er især myndighedernes voksende indsats mod terror med til at give vækst i forretningsgrundlaget.

Størst på aflytning

Sammen med Cobham-selskabet DTC bliver Spectronic ifølge Claus Aabo den absolut største spiller i verden inden for audiologiske overvågningsløsninger, det vil sige aflytning.

? Den samlede virksomhed er også en af de helt store, når det gælder overvågning af internettrafik, siger Claus Aabo.

Han har en simpel forklaring for virksomhedens meget lave profil.

? Enten kan du fortælle med hvad og hvordan du arbejder og så ikke længere levere til regeringer, eller du kan holde tæt og så fortsætte med at sælge til regeringer, siger han.

Stort set 100 procent af alt, hvad firmaet producerer, bliver eksporteret.

I politiets søgelys

Organisatorisk bliver Spectronic et datterselskab af amerikanske DTC, hvilket der er en åbenlys fordel i.

? På den måde får vi adgang til regeringskontrakter, som kun amerikanske virksomheder kommer i betragtning til. DTC kan på sin side have glæde af vores internationale kontaktnet, siger Claus Aabo.

For fire år siden kom Spectronic i politiets søgelys, da virksomheden blev mistænkt for at eksportere aflytnings- og overvågningsudstyr til udlandet uden de nødvendige tilladelser.

Grenå Politi droppede i august 2000 sagen mod Spectronic, efter at Politiets Efterretningstjeneste havde gennemført en undersøgelse af virksomheden og konkluderet, at der ikke var foregået noget ulovligt.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere