EU: Så lidt betydning for markedet får Microsofts opkøb af Nokia

Microsofts køb af Nokia får ingen betydning for mobilmarkedet. Det er sådan set godt nyt for Microsoft lige nu.

Microsofts køb af Nokia er så ubetydeligt i den store sammenhæng, at EU's konkurrencemyndigheder uden anmærkninger kan godkende den.

Du kan læse mere om opkøbet her: Her er forklaringen: Derfor vil Microsoft overtage Nokia

Ifølge EU er der kun 'begrænset overlap' mellem de to selskaber, ligesom det er højst usandsynligt, at købet kan føre til, at konkurrenter til de to selskaber vil blive udelukket fra markedet.

Også de amerikanske konkurrencemyndigheder har godkendt opkøbet. Det skete for et par dage siden.

Nokias generalforsamling godkendte endeligt opkøbet for cirka to uger siden.

Konkurrencen fortsætter
Ifølge EU har Microsoft ikke kina-mands chance for at ændre mobil-markedet over night ved at overtage Nokia.

"Adskillige stærke rivaler som Samsung og Apple vil fortsætte med at konkurrere med det fusionerede selskab," lyder det fra EU.

"Microsofts andel af markedet for mobile styresystemer er begrænset. Microsoft er sandsynligvis nødt til at fortsætte med leverancer fra tredjeparts-leverandører for at udvide salget og tiltrække udviklere af mobile apps," skriver EU.
 
Læs også:

Android og Windows Phone vinder hastigt frem: Derfor får iPhone slemme tæsk

Kæmpetelefoner fra Nokia skal slås med de store Android-drenge

Dansk Nokia-chef: Sådan ser vores fremtid ud nu

De næste teknologi-bomber på vej: Verden venter i spænding

Her er Microsofts helt store chance med Nokia-opkøb

Microsoft køber Nokia
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Fuel your IT with the best-kept secret in IBM

It takes massive computing power to accurately calculate weather forecasts – and to secure that people and businesses are able to access detailed information about whether it is going to rain, shine, storm, or snow. In this seminar, you will have the chance to hear the British Met Office describe how they do exactly that.

28. januar 2021 | Læs mere


Sandheden om Schrems II – erhvervslivets nye Cuba-krise

Konsekvenserne af Schrems II kan meget vel gå hen og blive en af de største udfordringer for danske virksomheder i 2021. Så tjek ind på denne onlinebriefing, hvor den hemmelige Schrems II gæst, ComplyCloud og Datatilsynet giver dig indsigt i, hvad dommen i virkeligheden handler om, og hvilke menneskelige hensyn der ligger bag.

29. januar 2021 | Læs mere


Premium
Test: Kæmpestort gaming-headset er perfekt til dine lange Teams-møder - men har også nogle besværligheder
Længe før vi andre blev slået hjem til hjemmekontorets endeløse webmøder har gamerne gennemskuet behovet for komfortabelt grej. Så vi tog danske EPOS top gamingheadset med på arbejde. Læs testen her.
Computerworld
Biden sender skjult besked til kode-folket: "Hvis du læser dette, har vi brug for din hjælp”
En stående invitation er blevet opdaget i kildekoden på Det Hvide Hus' hjemmeside. Men den er kun til de eksperter, der selv kan finde den.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
White paper
Fri medarbejdermobilitet - med digital bodyguard
Om at gå fra adgangsstyring på personniveau til adgangsstyring på desktopniveau. I takt med at flere og flere medarbejdere arbejder remote og logger på jeres systemer og netværk uden for virksomhedens sikkerhedsværn, risikerer de at efterlade døren til forretningen på klem. Dermed bliver endpoints som pc’ere, Mac’s og servere et oplagt mål for hackere, som vil ind i virksomhedens infrastruktur. I blandt sker det også, at medarbejdere udnytter deres privilegerede adgangsrettigheder til skadelige formål. Det er derfor mere aktuelt end nogensinde at rette opmærksomheden mod jeres endpoints og de rettigheder, der ligger her.