Artikel top billede

Microsoft: Øhm, vi tog fejl - skrotter ikke Windows 7 alligevel

Microsoft trækker hastigt i land og dropper den slut-dato for Windows 7, som selskabet 'ved en fejl' er kommet til at meddele brugerne.

En fejl. Sorry.

Sådan lyder det fra Microsoft, der for et par dage siden kom til at meddele, at selskabet er i gang med at udfase det ellers så populære styresystem, Windows 7.

I sidste uge meddelte Microsoft således, at computer-producenterne skulle stoppe med salget af nye pc'er med Windows 7 fra slutningen af oktober næste år.

Det kan du læse mere om her: Microsoft skrotter snart Windows 7.

Men sådan hænger det slet ikke sammen, lyder det nu fra Microsoft.

Selskabet har nu ændret formuleringen, så slutdagen for Windows 7 er 'to be determined' - altså en åben bagkant.

Du kan se Microsofts oversigt over Windows-systemernes livscyklus her.

Afslutning endnu ikke fastlagt

"Vi har endnu ikke fastlagt afslutningsdatoen for pc'er med præinstalleret Windows 7," lyder det fra Microsoft i en mail til Computerworlds amerikanske nyhedsbureau.

Her skriver Microsoft, at meddelelsen på Windows Lifecycle-siden om, at Windows 7 vill blive afsluttet per 30. oktober 2014 blev lagt på siden ved en fejl.

"Men vi bekræfter, at salget af retail-udgaven af Windows 7 stoppede 30. oktober 2013," skriver Microsoft.

Microsoft har i en årrække anvendt en praksis, hvor selskabet stopper salget af en ældre retail-versioner af styresystemet et år efter, at en ny udgave er blevet lanceret, mens selskabet stopper leverancerne til pc-producenterne to år efter, at efterfølgeren er blevet udgivet.

Selskabet frigav efterfølgeren til Windows 7 - Windows 8 - i oktober 2012.

Windows 7 har solgt særdeles godt og er bliver regnet for at være langt mere populær end Windows 8, som du kan læse vores store anmeldelse af her.

Flere analytikere forventer, at Windows 7 vil komme til at afløse den måske mest populære Windows-version overhovedet, det 12 år gamle XP, som Microsoft efter talrige udskydelser nu endegyldigt afliver.

Læs mere om det her: Så mange bruger Windows XP - og får snart problemer

Selv efter en eventuel udfasning af Windows 7 kan det være muligt at downgrade Windows 8 til ældre, men mere velfungerende, versioner af Windows.

Det kan du læse mere om her: Sådan nedgraderer du nemt Windows 8 til Windows 7

Læs også:

Så mange bruger Windows XP - og får snart problemer

Microsoft: Sådan skal I gøre med jeres Windows XP

Test: Et år med Windows 8 - godt eller skidt?

Microsoft-chef antyder: Helt ny plan for Windows på vej

Forhandlere: Kunderne fravælger Windows 8




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere