Artikel top billede

Microsoft: Øhm, vi tog fejl - skrotter ikke Windows 7 alligevel

Microsoft trækker hastigt i land og dropper den slut-dato for Windows 7, som selskabet 'ved en fejl' er kommet til at meddele brugerne.

En fejl. Sorry.

Sådan lyder det fra Microsoft, der for et par dage siden kom til at meddele, at selskabet er i gang med at udfase det ellers så populære styresystem, Windows 7.

I sidste uge meddelte Microsoft således, at computer-producenterne skulle stoppe med salget af nye pc'er med Windows 7 fra slutningen af oktober næste år.

Det kan du læse mere om her: Microsoft skrotter snart Windows 7.

Men sådan hænger det slet ikke sammen, lyder det nu fra Microsoft.

Selskabet har nu ændret formuleringen, så slutdagen for Windows 7 er 'to be determined' - altså en åben bagkant.

Du kan se Microsofts oversigt over Windows-systemernes livscyklus her.

Afslutning endnu ikke fastlagt

"Vi har endnu ikke fastlagt afslutningsdatoen for pc'er med præinstalleret Windows 7," lyder det fra Microsoft i en mail til Computerworlds amerikanske nyhedsbureau.

Her skriver Microsoft, at meddelelsen på Windows Lifecycle-siden om, at Windows 7 vill blive afsluttet per 30. oktober 2014 blev lagt på siden ved en fejl.

"Men vi bekræfter, at salget af retail-udgaven af Windows 7 stoppede 30. oktober 2013," skriver Microsoft.

Microsoft har i en årrække anvendt en praksis, hvor selskabet stopper salget af en ældre retail-versioner af styresystemet et år efter, at en ny udgave er blevet lanceret, mens selskabet stopper leverancerne til pc-producenterne to år efter, at efterfølgeren er blevet udgivet.

Selskabet frigav efterfølgeren til Windows 7 - Windows 8 - i oktober 2012.

Windows 7 har solgt særdeles godt og er bliver regnet for at være langt mere populær end Windows 8, som du kan læse vores store anmeldelse af her.

Flere analytikere forventer, at Windows 7 vil komme til at afløse den måske mest populære Windows-version overhovedet, det 12 år gamle XP, som Microsoft efter talrige udskydelser nu endegyldigt afliver.

Læs mere om det her: Så mange bruger Windows XP - og får snart problemer

Selv efter en eventuel udfasning af Windows 7 kan det være muligt at downgrade Windows 8 til ældre, men mere velfungerende, versioner af Windows.

Det kan du læse mere om her: Sådan nedgraderer du nemt Windows 8 til Windows 7

Læs også:

Så mange bruger Windows XP - og får snart problemer

Microsoft: Sådan skal I gøre med jeres Windows XP

Test: Et år med Windows 8 - godt eller skidt?

Microsoft-chef antyder: Helt ny plan for Windows på vej

Forhandlere: Kunderne fravælger Windows 8
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
83.439 udviklere har talt: Her er de mest populære programmerings-sprog lige nu - og de mest hadede
Se listen over de mest populære programmerings-sprog lige nu. Og hvilke programmerings-sprog, som ikke ret mange udviklere kan lide.
Computerworld
Tysk unicorn-app stormer ind på det danske marked: Vil levere dine dagligvare-indkøb på 10 minutter
Gorillas er en app-drevet udbringningstjeneste, der er blevet kaldt for Europas hurtigstvoksende startup. Tjenesten vil nu udbringe dagligvare til danskerne inden for 10 minutter.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Når AI sætter sig ved rattet: Sådan passer infrastrukturen på sig selv
Selvkørende IT-infrastruktur styrker skaleringsmuligheder og ressourceudnyttelse. Dette whitepaper giver overblik over proces og muligheder.