Artikel top billede

Nu skal du betale: Populær webtjeneste dropper gratis online storage

I de senere år har forbrugerne fået mere og mere online storage - og i mange tilfælde helt gratis. Men nu gør en af de populære cloud-tjenester op med gratis-tendensen.

Mere for mindre - og helst for ingenting.

Det har været en tendens inden for tjenester til online storage i de senere år.

Hos Google får man nu hele 15 gigabyte lagerplads gratis, SkyDrive tilbyder i øjeblikket syv gigabyte gratis, og hos Dropbox får man to gigabyte uden at skulle betale for det.

Men selv om gratis-tendensen er svær at komme udenom, forsøger en af storage-tjenesterne nu alligevel at gøre op med den.

Fra og med den 8. februar vil man hos SugarSync skulle have kreditkortet frem, hvis man vil gøre bruge af tjenestens online storage.

"SugarSyncs kundebase er vokset, og ændringen vil gøre det muligt for virksomheden at øge fokus på opdateringer og forbedringer, der bedre lever op til de nye behov hos forbruger- og virksomheds-kunder," skriver SugarSync, der også lover at være på vej med nye apps og funktioner.

Hvad gør konkurrenterne?

Og selvom det måske virker lidt som en umulig mission, SugarSync nu begiver sig ud på, har CEO Mike Grossman tænkt over tingene.

"Der er mange virksomheder på det her område, der giver storage gratis væk, men de fleste af disse virksomheder vil ikke være levedygtige. Vi er allerede i en solid økonomisk position, og dette skift vil styrke vores forretning yderligere," udtaler han i pressemeddelelsen.

En lille detalje, han dog ikke nævner, er, at selskaber som Google og Microsoft ikke skal leve af deres cloud-storage som enkeltstående produkter, men i stedet bruger det som et redskab til at lokke flere kunder ind i en større butik. 

Det bliver dog alligvel interessant at se, hvordan eksempelvis Dropbox vil reagere på Sugarsyncs nye tiltag. 

Læs også:

Her er de mest populære tjenester til online storage

Bruger du Dropbox, SkyDrive, Google Drive - eller noget helt andet?

Dropbox håner Microsoft og Google: derfor er vi bedst
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


Hvor kommer cybertruslerne fra i OT-miljøer?

Sammen med en række eksperter vil du blive indviet, hvilke udfordringer virksomheder typisk skal forholde sig til, for at sikre OT-miljøet mod udefrakommende trusler og cyberangreb.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere