Artikel top billede

Så mange af os gemmer vores vigtige data online

Det er voldsomt populært at placere dokumenter og billeder på cloud storage-tjenester som Dropbox, SkyDrive, Google og norske Jottacloud. Se her, hvor meget data vi gemmer online.

Stadig flere forbrugere vælger at rykke dokumenter, billeder, musik og andet ud på nettet til cloud storage-tjenesterne.

I en ny markedsanalyse fra ABI Research vurderes det, at der ved årets udgang vil være over en milliard aktive online konti, der knytter sig til personlige cloud storage-tjenester.

Det antal ventes at blive mere end tredoblet frem til 2018, samtidig med at mængden af data, der opbevares, vil vokse fra 685 petabytes i år til 3.520 petabytes i 2018.

"Der er forskellige faktorer, der bidrager til den hastigt stigende udbredelse af personlige clouds, inklusive forbrugerliggørelsen af it i virksomhederne og det, at man ejer flere enheder," skriver ABI Research blandt andet.

Når data-mængderne, der opbevares online, stiger så voldsomt, skyldes det i høj grad også, at kameraerne i smartphones producerer billeder og videofiler, der automatisk laves en backup af på nettet.

Hård kamp om kunderne

Mens virksomheder som Microsoft, Google og Apple i høj grad tilbyder cloud storage-tjenesterne som en del af en større produktportefølje, er der også de tjenester, der udelukkende fokuserer på online storage.

"Blandt standalone-leverandørerne forventer vi, at Dropbox, der gik forrest, vil satse endnu mere på virksomhederne for at tiltrække flere betalende kunder," skriver ABI og nævner også nye spillere som Bitcasa og Space Monkey som interessante spillere.

I sidste uge valgte en af leverandørerne af cloud storage, SugarSync, at gøre op med den gratis storage - fremover skal kunderne punge ud, hvis de vil benytte tjenesten.

Der er dog stadig gode muligheder for at få gratis online storage.

Hos Google får man nu hele 15 gigabyte lagerplads gratis, SkyDrive tilbyder i øjeblikket syv gigabyte gratis, og hos Dropbox får man to gigabyte uden at skulle betale for det.

Læs også:

Populær webtjeneste dropper gratis online storage

Her er de mest populære tjenester til online storage

Bruger du Dropbox, SkyDrive, Google Drive - eller noget helt andet?

Dropbox håner Microsoft og Google: derfor er vi bedst
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Derfor afviser GK at betale løsesum efter stort ransomware-angreb: Dansk afdeling med 400 ansatte også berørt af hackerangreb
I forrige weekend blev den nordiske entreprenørvirksomhed GK ramt af et stort ransomware-angreb, der har berørt selskabets interne systemer og lækket personlige oplysninger. Men GK afviser på det kraftigste, at ville indlede forhandling med hackerne om frigivelse af data. "Vi anser angrebet for at være en kriminel handling og har anmeldt forholdet til politiet," oplyser GK til Computerworld.
Computerworld
Gigantisk kollektivt nedbrud rammer flere internationale hjemmesider
Igen var flere internationale hjemmesider ude af drift. En fejl ramte over 50 af de største internationale websites tordag aften. Se alle detaljer on nedbruddet her.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Det bedste fra to verdener: Sådan går du i Azure med VMware
Det er blevet langt lettere at rykke dit VMware-miljø til Microsoft Azure – få den korte og præcise forklaring her.