Artikel top billede

Så mange af os gemmer vores vigtige data online

Det er voldsomt populært at placere dokumenter og billeder på cloud storage-tjenester som Dropbox, SkyDrive, Google og norske Jottacloud. Se her, hvor meget data vi gemmer online.

Stadig flere forbrugere vælger at rykke dokumenter, billeder, musik og andet ud på nettet til cloud storage-tjenesterne.

I en ny markedsanalyse fra ABI Research vurderes det, at der ved årets udgang vil være over en milliard aktive online konti, der knytter sig til personlige cloud storage-tjenester.

Det antal ventes at blive mere end tredoblet frem til 2018, samtidig med at mængden af data, der opbevares, vil vokse fra 685 petabytes i år til 3.520 petabytes i 2018.

"Der er forskellige faktorer, der bidrager til den hastigt stigende udbredelse af personlige clouds, inklusive forbrugerliggørelsen af it i virksomhederne og det, at man ejer flere enheder," skriver ABI Research blandt andet.

Når data-mængderne, der opbevares online, stiger så voldsomt, skyldes det i høj grad også, at kameraerne i smartphones producerer billeder og videofiler, der automatisk laves en backup af på nettet.

Hård kamp om kunderne

Mens virksomheder som Microsoft, Google og Apple i høj grad tilbyder cloud storage-tjenesterne som en del af en større produktportefølje, er der også de tjenester, der udelukkende fokuserer på online storage.

"Blandt standalone-leverandørerne forventer vi, at Dropbox, der gik forrest, vil satse endnu mere på virksomhederne for at tiltrække flere betalende kunder," skriver ABI og nævner også nye spillere som Bitcasa og Space Monkey som interessante spillere.

I sidste uge valgte en af leverandørerne af cloud storage, SugarSync, at gøre op med den gratis storage - fremover skal kunderne punge ud, hvis de vil benytte tjenesten.

Der er dog stadig gode muligheder for at få gratis online storage.

Hos Google får man nu hele 15 gigabyte lagerplads gratis, SkyDrive tilbyder i øjeblikket syv gigabyte gratis, og hos Dropbox får man to gigabyte uden at skulle betale for det.

Læs også:

Populær webtjeneste dropper gratis online storage

Her er de mest populære tjenester til online storage

Bruger du Dropbox, SkyDrive, Google Drive - eller noget helt andet?

Dropbox håner Microsoft og Google: derfor er vi bedst
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2022: Sæt data på den strategiske dagsorden

Lær hvordan du tænker automatisering, data og digitalisering ind i dagligdagen, over for kunderne og hvordan du får skabt ny forretning.

31. maj 2022 | Læs mere


Sådan gør du din forsyningskæde mere robust

Vi sætter fokus på standardværktøjer og tillægsløsninger til Microsoft Dynamics 365 FO i produktionsvirksomheder, som vil planlægge og drive en effektiv supply chain.

31. maj 2022 | Læs mere


AI & machine learning i praksis: Sådan får du gevinst i din dagligdag

Kunstig intelligens, machine learning og algoritmer er i fuld gang med at forandre måden, vi arbejder og driver virksomhed på. På seminaret kan du møde førende eksperter på området, leverandører, beslutningstagere og praktikere, der fokuserer på best practise på området.

02. juni 2022 | Læs mere


CIO
Årets CIO 2022: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?