Artikel top billede

Så mange af os gemmer vores vigtige data online

Det er voldsomt populært at placere dokumenter og billeder på cloud storage-tjenester som Dropbox, SkyDrive, Google og norske Jottacloud. Se her, hvor meget data vi gemmer online.

Stadig flere forbrugere vælger at rykke dokumenter, billeder, musik og andet ud på nettet til cloud storage-tjenesterne.

I en ny markedsanalyse fra ABI Research vurderes det, at der ved årets udgang vil være over en milliard aktive online konti, der knytter sig til personlige cloud storage-tjenester.

Det antal ventes at blive mere end tredoblet frem til 2018, samtidig med at mængden af data, der opbevares, vil vokse fra 685 petabytes i år til 3.520 petabytes i 2018.

"Der er forskellige faktorer, der bidrager til den hastigt stigende udbredelse af personlige clouds, inklusive forbrugerliggørelsen af it i virksomhederne og det, at man ejer flere enheder," skriver ABI Research blandt andet.

Når data-mængderne, der opbevares online, stiger så voldsomt, skyldes det i høj grad også, at kameraerne i smartphones producerer billeder og videofiler, der automatisk laves en backup af på nettet.

Hård kamp om kunderne

Mens virksomheder som Microsoft, Google og Apple i høj grad tilbyder cloud storage-tjenesterne som en del af en større produktportefølje, er der også de tjenester, der udelukkende fokuserer på online storage.

"Blandt standalone-leverandørerne forventer vi, at Dropbox, der gik forrest, vil satse endnu mere på virksomhederne for at tiltrække flere betalende kunder," skriver ABI og nævner også nye spillere som Bitcasa og Space Monkey som interessante spillere.

I sidste uge valgte en af leverandørerne af cloud storage, SugarSync, at gøre op med den gratis storage - fremover skal kunderne punge ud, hvis de vil benytte tjenesten.

Der er dog stadig gode muligheder for at få gratis online storage.

Hos Google får man nu hele 15 gigabyte lagerplads gratis, SkyDrive tilbyder i øjeblikket syv gigabyte gratis, og hos Dropbox får man to gigabyte uden at skulle betale for det.

Læs også:

Populær webtjeneste dropper gratis online storage

Her er de mest populære tjenester til online storage

Bruger du Dropbox, SkyDrive, Google Drive - eller noget helt andet?

Dropbox håner Microsoft og Google: derfor er vi bedst
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere


Årets CIO 2023

Vi skal finde Årets CIO 2023 og den kvinde eller mand, som i et helt år kan bryste sig af at være landets bedste CIO og løfte arven efter Årets CIO 2022 Ann Fogelgren fra GN og de 16 andre, der løb med prisen før hende.

08. juni 2023 | Læs mere


B2B automatisering

Globale software- og udviklerhuse såsom Microsoft, IBM, Salesforce og SAP mangedobler i disse år deres investeringer i udvikling af teknologi, der integrerer automatisering i ERP-platforme og andre forretningskritiske services. Du får konkret viden om, hvordan stadig flere koncerner samt mindre og mellemstore virksomheder allerede i dag konverterer processer, så langt de fleste sager håndteres automatisk, mens kun et mindretal behandles manuelt.

14. juni 2023 | Læs mere