Artikel top billede

(Foto: Danwatch)

Så mange kilo elektronik smider du ud

Interaktivt kort viser, hvor meget elektronisk affald hvert land på kloden producerer.

På verdensplan står den gennemsnitlige borger for 7 kg e-affald om året, men allerede sidste år smed hver dansker 22 kg ud, skriver dr.dk. De danske tal for 2013 er ukendte.

Samlet set smed danskerne 125.000 ton e-affald til lossepladsen i 2012.

Elektronisk affald indbefatter blandt andet køleskabe, fjernsyn, tv, mobiltelefoner, computere, skærme og legetøj. Kort sagt: alt med et batteri eller en ledning.

I 2017 vil årets samlede e-affald på verdensplan kunne fylde så mange 40-ton lastbiler, at de kunne nå trekvart rundt om ækvator, fastslår en rapport fra StEP ifølge dr.dk.

Det vil være en forøgelse på 33 procent over fem år.

StEP - Solving the E-Waste Problem - er et FN-initiativ, som skal sætte behandlingen af e-affald på dagsordenen. Målet er bæredygtige løsninger og et øget genbrug.

Et interaktivt kort over verdenslandenes e-affaldsudledning skal vække befolkningen og politikerne, mener folkene bag StEP-initiativet.

"Selv om vi kender meget til de negative miljø- og helbredsmæssige konsekvenser af primitive genbrugsmetoder af e-affald, så har manglen på letfordøjelig data gjort det svært for folk at forstå problemets størrelse," siger StEP's executive secretary Ruediger Kuehr til dr.dk.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2022: Sæt data på den strategiske dagsorden

Lær hvordan du tænker automatisering, data og digitalisering ind i dagligdagen, over for kunderne og hvordan du får skabt ny forretning.

31. maj 2022 | Læs mere


Sådan gør du din forsyningskæde mere robust

Vi sætter fokus på standardværktøjer og tillægsløsninger til Microsoft Dynamics 365 FO i produktionsvirksomheder, som vil planlægge og drive en effektiv supply chain.

31. maj 2022 | Læs mere


AI & machine learning i praksis: Sådan får du gevinst i din dagligdag

Kunstig intelligens, machine learning og algoritmer er i fuld gang med at forandre måden, vi arbejder og driver virksomhed på. På seminaret kan du møde førende eksperter på området, leverandører, beslutningstagere og praktikere, der fokuserer på best practise på området.

02. juni 2022 | Læs mere


CIO
Årets CIO 2022: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?