Topnyhed:Ingrid Mjøen stopper som dansk landechef i Oracle: Skifter til international toppost

Artikel top billede

Så mange kilo elektronik smider du ud

Interaktivt kort viser, hvor meget elektronisk affald hvert land på kloden producerer.

På verdensplan står den gennemsnitlige borger for 7 kg e-affald om året, men allerede sidste år smed hver dansker 22 kg ud, skriver dr.dk. De danske tal for 2013 er ukendte.

Samlet set smed danskerne 125.000 ton e-affald til lossepladsen i 2012.

Elektronisk affald indbefatter blandt andet køleskabe, fjernsyn, tv, mobiltelefoner, computere, skærme og legetøj. Kort sagt: alt med et batteri eller en ledning.

I 2017 vil årets samlede e-affald på verdensplan kunne fylde så mange 40-ton lastbiler, at de kunne nå trekvart rundt om ækvator, fastslår en rapport fra StEP ifølge dr.dk.

Det vil være en forøgelse på 33 procent over fem år.

StEP - Solving the E-Waste Problem - er et FN-initiativ, som skal sætte behandlingen af e-affald på dagsordenen. Målet er bæredygtige løsninger og et øget genbrug.

Et interaktivt kort over verdenslandenes e-affaldsudledning skal vække befolkningen og politikerne, mener folkene bag StEP-initiativet.

"Selv om vi kender meget til de negative miljø- og helbredsmæssige konsekvenser af primitive genbrugsmetoder af e-affald, så har manglen på letfordøjelig data gjort det svært for folk at forstå problemets størrelse," siger StEP's executive secretary Ruediger Kuehr til dr.dk.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
LogPoint-topchef Jesper Zerlang indsætter tidligere Superliga-spiller som ny dansk landechef
Jesper Zerlang overlader pladsen som landechef for det danske marked hos it-sikkerhedsselskabet LogPoint. I stedet skal han fokusere på jobbet som topchef for hele koncernen, der er til stede i ni lande.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
White paper
Servere til finans, avanceret dataanalyse eller forskning? Få hurtigt overblik her
Få viden om nyeste muligheder for at vælge servere til understøttelse af både stabile workloads og særdeles krævende opgaver med behov for eksempelvis AI og ML og tungt træk på GPU.