Artikel top billede

Ny top-kandidat: Bliver han Microsofts nye topchef?

Denne mand nævnes pludselig som en af top-favoritterne til at afløse Steve Ballmer som øverste chef for Microsoft. Selv har han (næsten) ingen kommentarer.

Denne mand kan meget vel blive ny topchef for Microsoft, når Steve Ballmer planmæssigt trækker sig fra posten inden for det kommende år. Det kan du læse mere om her.

I hvert fald nævnes han flere steder som en af favoritterne til jobbet i den gruppe, der arbejder på at finde egnede kandidater til jobbet.

Navnet er Alan Mulally, og man må sige, at han er særdeles rutineret, når det handler om at styre og lede store, globale firmaer.

68-årige Alan Mulally er i dag nemlig administrerende direktør og bestyrelsesformand for den mægtige bil-koncern Ford. Tidligere har han været koncernchef for flyselskabet Boeing Commercial Airplanes.

Store turnarounds

Begge steder har han haft pæn succes med at gennemføre turn arounds og få de pressede selskaber tilbage på skinnerne. Det er evner, der værdsættes i Microsofts bestyrelse.

Hertil kommer, at Alan Mulally i en årrække har fungeret som en af Steve Ballmers rådgivere og dermed kender Microsoft og selskabets udfordringer særdeles godt.

Alan Mulallys kontrakt med Ford udløber til næste år, men selv har han ikke meget at sige til rygterne.

Til den amerikanske morgenavis USA Today siger han kort, at han 'elsker at arbejde for Ford,' og at han 'ikke har noget nyt at tilføje.'

Ford har med Alan Mulally ved roret blandt andet samarbejdet med Microsoft om udviklingen af et bil-infotainment-system, 'Sync in-car.'

Lang track record

Forrester-analytiker David Johnson siger til Computerworlds amerikanske nyhedsbureau, at Alan Mulally har en lang track record, når det handler om at opbygge virksomheds-kulturer baseret på optimisme og tillid.

Internt har Microsoft også en række kandidater til topposten. De tæller COO Kevin Turner samt den tidligere topchef for Nokia, Stephen Elop.

Også chefen for Microsoft cloud- og enterprise-division, Satya Nadella, nævnes som kandidat til posten.

Blandt de eksterne kandidater nævnes blandt andre Paul Maritz, tidligere topchef for VMware, samt Kevin Johnson, topchef for Juniper Networks.

Microsoft har netop igangsat en meget stor ombygning af koncern-strukturen, som den nye topchef vil skulle føre helt til mål. Du kan læse mere om den store ombygning her.

Læs også:

Steve Ballmer trækker sig fra Microsoft

Se stortudende Steve Ballmer sige farvel til Microsoft

Tak for dine fejl, Steve Ballmer

Microsofts store ombygning: Så vigtig er Ballmers kæmpe-projekt

Derfor giver det god mening at skifte Steve Ballmer ud nu
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
EU forbereder stor satsning: Disse banebrydende teknologier skal gøre Europa til verdens første CO2-neutrale kontinent
Rene teknologier er nøgleordet i EUs nye grønne klimapagt. Se her hvilke teknologier, der konkret skal redde os ud af CO2-overforbruget inden 2050.
Computerworld
Ny skærmteknologi kan være på vej til iPhone: I fremtiden vil din skærm altid være tændt
Apple har store forventninger til den næste iPhone, der muligvis vil blive udstyret med en helt ny skærmteknologi. Selskabets leverandører har derfor fået at vide, at de skal øge produktionskapaciteten med 20 procent.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
White paper
Derfor virker mailbårne angreb – og sådan beskytter du dig
Cyberangreb via email er blandt de mest udbredte cybertrusler, og i dette whitepaper får du viden om hvordan de mest udbredte typer fungerer, detekteres og afvises.