Artikel top billede

Ny top-kandidat: Bliver han Microsofts nye topchef?

Denne mand nævnes pludselig som en af top-favoritterne til at afløse Steve Ballmer som øverste chef for Microsoft. Selv har han (næsten) ingen kommentarer.

Denne mand kan meget vel blive ny topchef for Microsoft, når Steve Ballmer planmæssigt trækker sig fra posten inden for det kommende år. Det kan du læse mere om her.

I hvert fald nævnes han flere steder som en af favoritterne til jobbet i den gruppe, der arbejder på at finde egnede kandidater til jobbet.

Navnet er Alan Mulally, og man må sige, at han er særdeles rutineret, når det handler om at styre og lede store, globale firmaer.

68-årige Alan Mulally er i dag nemlig administrerende direktør og bestyrelsesformand for den mægtige bil-koncern Ford. Tidligere har han været koncernchef for flyselskabet Boeing Commercial Airplanes.

Store turnarounds

Begge steder har han haft pæn succes med at gennemføre turn arounds og få de pressede selskaber tilbage på skinnerne. Det er evner, der værdsættes i Microsofts bestyrelse.

Hertil kommer, at Alan Mulally i en årrække har fungeret som en af Steve Ballmers rådgivere og dermed kender Microsoft og selskabets udfordringer særdeles godt.

Alan Mulallys kontrakt med Ford udløber til næste år, men selv har han ikke meget at sige til rygterne.

Til den amerikanske morgenavis USA Today siger han kort, at han 'elsker at arbejde for Ford,' og at han 'ikke har noget nyt at tilføje.'

Ford har med Alan Mulally ved roret blandt andet samarbejdet med Microsoft om udviklingen af et bil-infotainment-system, 'Sync in-car.'

Lang track record

Forrester-analytiker David Johnson siger til Computerworlds amerikanske nyhedsbureau, at Alan Mulally har en lang track record, når det handler om at opbygge virksomheds-kulturer baseret på optimisme og tillid.

Internt har Microsoft også en række kandidater til topposten. De tæller COO Kevin Turner samt den tidligere topchef for Nokia, Stephen Elop.

Også chefen for Microsoft cloud- og enterprise-division, Satya Nadella, nævnes som kandidat til posten.

Blandt de eksterne kandidater nævnes blandt andre Paul Maritz, tidligere topchef for VMware, samt Kevin Johnson, topchef for Juniper Networks.

Microsoft har netop igangsat en meget stor ombygning af koncern-strukturen, som den nye topchef vil skulle føre helt til mål. Du kan læse mere om den store ombygning her.

Læs også:

Steve Ballmer trækker sig fra Microsoft

Se stortudende Steve Ballmer sige farvel til Microsoft

Tak for dine fejl, Steve Ballmer

Microsofts store ombygning: Så vigtig er Ballmers kæmpe-projekt

Derfor giver det god mening at skifte Steve Ballmer ud nu
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
GDPR i dagligdagen: Vedligeholdelse og tilsyn

Det er efterhånden ved at være noget tid siden, at vi blev introduceret til GDPR, og alle organisationer har med tiden fået styr på dataflow og håndteringen af persondata i organisationen. Mange valg har skulle træffes og det har krævet mange ressourcer. Få overblik over de seneste nye tiltag og udmeldinger fra Datatilsynet samt overblik over de seneste regler, og hvordan du håndterer dem.

23. september 2021 | Læs mere


Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Dynamics Excellence Day 2021 - indblik, best practice og øget værdi

Med Microsoft Dynamics 365 er Microsoft rykket mod skyen og har fuld integration til både Dynamics, CRM, Office 365, Power BI og Cortana. Det giver utrolig mange muligheder, hvis du griber det rigtigt an. Vi sætter fokus på værdiskabelse og forbedring for både nuværende og nye Dynamics-brugere.

07. oktober 2021 | Læs mere


Computerworld
Ny rekord: Her er elbilen med den længste rækkevidde / Få timer til at Apple er klar med ny iOS 15 / Teslas vilde model S Plaid sætter fantomtid på hæderkronet bane