Artikel top billede

(Foto: © 2013 Ford Motor Company / Ford)

Ny top-kandidat: Bliver han Microsofts nye topchef?

Denne mand nævnes pludselig som en af top-favoritterne til at afløse Steve Ballmer som øverste chef for Microsoft. Selv har han (næsten) ingen kommentarer.

Denne mand kan meget vel blive ny topchef for Microsoft, når Steve Ballmer planmæssigt trækker sig fra posten inden for det kommende år. Det kan du læse mere om her.

I hvert fald nævnes han flere steder som en af favoritterne til jobbet i den gruppe, der arbejder på at finde egnede kandidater til jobbet.

Navnet er Alan Mulally, og man må sige, at han er særdeles rutineret, når det handler om at styre og lede store, globale firmaer.

68-årige Alan Mulally er i dag nemlig administrerende direktør og bestyrelsesformand for den mægtige bil-koncern Ford. Tidligere har han været koncernchef for flyselskabet Boeing Commercial Airplanes.

Store turnarounds

Begge steder har han haft pæn succes med at gennemføre turn arounds og få de pressede selskaber tilbage på skinnerne. Det er evner, der værdsættes i Microsofts bestyrelse.

Hertil kommer, at Alan Mulally i en årrække har fungeret som en af Steve Ballmers rådgivere og dermed kender Microsoft og selskabets udfordringer særdeles godt.

Alan Mulallys kontrakt med Ford udløber til næste år, men selv har han ikke meget at sige til rygterne.

Til den amerikanske morgenavis USA Today siger han kort, at han 'elsker at arbejde for Ford,' og at han 'ikke har noget nyt at tilføje.'

Ford har med Alan Mulally ved roret blandt andet samarbejdet med Microsoft om udviklingen af et bil-infotainment-system, 'Sync in-car.'

Lang track record

Forrester-analytiker David Johnson siger til Computerworlds amerikanske nyhedsbureau, at Alan Mulally har en lang track record, når det handler om at opbygge virksomheds-kulturer baseret på optimisme og tillid.

Internt har Microsoft også en række kandidater til topposten. De tæller COO Kevin Turner samt den tidligere topchef for Nokia, Stephen Elop.

Også chefen for Microsoft cloud- og enterprise-division, Satya Nadella, nævnes som kandidat til posten.

Blandt de eksterne kandidater nævnes blandt andre Paul Maritz, tidligere topchef for VMware, samt Kevin Johnson, topchef for Juniper Networks.

Microsoft har netop igangsat en meget stor ombygning af koncern-strukturen, som den nye topchef vil skulle føre helt til mål. Du kan læse mere om den store ombygning her.

Læs også:

Steve Ballmer trækker sig fra Microsoft

Se stortudende Steve Ballmer sige farvel til Microsoft

Tak for dine fejl, Steve Ballmer

Microsofts store ombygning: Så vigtig er Ballmers kæmpe-projekt

Derfor giver det god mening at skifte Steve Ballmer ud nu
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
People Tech 2023: Sådan gør du din gode arbejdsplads endnu bedre

Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk – og værdifuld indsigt i mulighederne for at effektivisere løn- og HR-processer, understøtter nye arbejdsformer og helt basalt skabe grundlaget for at skabe en bedre og mere attraktiv arbejdsplads.

13. december 2023 | Læs mere


Computerworld Cyber Briefing

Én gang om måneden leverer Computerworld Event et 30 minutters Cyber Briefing, hvor du får overblik over de mest aktuelle angreb, største trusler og tendenser samt giver dig gode råd, der kan implementeres direkte i din it-sikkerhedsafdeling. Tema: Trusselsvurderinger – hvorfor er de så forskellige?

19. december 2023 | Læs mere


Secure Access Service Edge - SASE: Sådan styrker du tilgangen til netværkssikkerhed i skyen og skaber et robust cyberforsvar

Bliv klogere på nogle af de udfordringer, som en SASE-løsning effektivt kan håndtere. Du får inspiration til, hvordan du implementerer en cloudbaseret SASE-strategi i din organisation – og hvorfor du bør gøre det. Og så dykker vi ned i nogle af de trends og tendenser, som betyder, at mange virksomheder og organisationer udskrifter deres klassiske netværkssikkerhedstilgang med en SASE-strategi.

16. januar 2024 | Læs mere