Artikel top billede

Her er opskriften på det bedste intranet: Kan du følge med?

Rapport om nogle af de bedste intranet i verden afslører flere interessante tendenser.

Det skal gå stadig hurtigere, når man designer virksomhedens intranet.

Det skriver rådgivingsfirmaet Nielsen Norman Group, der står bag kåringen af de 10 bedst designede intranet i 2014.

Kendetegnende for de intranet-løsninger, som vinderne kan vise frem, er, at de er udviklet på i gennemsnit blot lidt mere end 16 måneder.

Til sammenligning brugte vinderne fra 2013-undersøgelsen i gennemsnit mere end 26 måneder på at designe deres intranet, og i 2012 var der tale om et gennemsnit på hele fire år.

"Vi har ikke set korte tidslinjer som disse siden starten af årtusindet, hvor et intranet ofte havde langt mindre indhold, involverede langt færre bidragsydere og inkluderede mere basale søgefunktioner end i dag," lyder det fra Nielsen Norman Group.

Ikke overraskende bruger flere af dette års vindere blandt andet agile udviklingsmetoder for at kunne minimere udviklingstiden på intranet-projektet.

Satser på responsive design

En anden interessant konklusion fra undersøgelsen er, at vinder-virksomhedernes intranet-teams i gennemsnit har 16 medlemmer.

Ifølge Nielsen Norman Group er intranet-teams generelt blevet større og større over de seneste 13 år.

"Det er fantastisk, men mange intranet-teams kæmper fortsat med at leve op til deres mål til tiden og med teknologien og politiske begrænsninger. Så vi håber, at team-størrelsen vil fortsætte denne gradvise vækst, så der kan opnås konkrete fremskridt inden for intranet design-innovation."

I undersøgelsen fra Nielsen Norman Group bemærkes det også, at responsive design for alvor begynder at vinde frem i takt med, at intranettet også skal kunne tilgås fra de mobile enheder.

"Det tager længere tid at udvikle responsive kode, der understøtter flere forskellige skærmstørrelser, end at udvikle en enkelt desktop-kode, men det sparer tid i forhold til at udvikle tre forskellige kodebaser til desktop, tablet og mobil. Det gør det også lettere at vedligeholde det over tid," skriver Nielsen Norman Group.

Se vinderne og læse mere om intranet-tendenserne her.

Læs også:

Ny opgørelse: Disse systemer driver de danske intranet

Sådan gik dansk firma fra intranet til samarbejdssystem

Derfor er et top-intranet helt afgørende for firmaet
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere