Artikel top billede

Her er opskriften på det bedste intranet: Kan du følge med?

Rapport om nogle af de bedste intranet i verden afslører flere interessante tendenser.

Det skal gå stadig hurtigere, når man designer virksomhedens intranet.

Det skriver rådgivingsfirmaet Nielsen Norman Group, der står bag kåringen af de 10 bedst designede intranet i 2014.

Kendetegnende for de intranet-løsninger, som vinderne kan vise frem, er, at de er udviklet på i gennemsnit blot lidt mere end 16 måneder.

Til sammenligning brugte vinderne fra 2013-undersøgelsen i gennemsnit mere end 26 måneder på at designe deres intranet, og i 2012 var der tale om et gennemsnit på hele fire år.

"Vi har ikke set korte tidslinjer som disse siden starten af årtusindet, hvor et intranet ofte havde langt mindre indhold, involverede langt færre bidragsydere og inkluderede mere basale søgefunktioner end i dag," lyder det fra Nielsen Norman Group.

Ikke overraskende bruger flere af dette års vindere blandt andet agile udviklingsmetoder for at kunne minimere udviklingstiden på intranet-projektet.

Satser på responsive design

En anden interessant konklusion fra undersøgelsen er, at vinder-virksomhedernes intranet-teams i gennemsnit har 16 medlemmer.

Ifølge Nielsen Norman Group er intranet-teams generelt blevet større og større over de seneste 13 år.

"Det er fantastisk, men mange intranet-teams kæmper fortsat med at leve op til deres mål til tiden og med teknologien og politiske begrænsninger. Så vi håber, at team-størrelsen vil fortsætte denne gradvise vækst, så der kan opnås konkrete fremskridt inden for intranet design-innovation."

I undersøgelsen fra Nielsen Norman Group bemærkes det også, at responsive design for alvor begynder at vinde frem i takt med, at intranettet også skal kunne tilgås fra de mobile enheder.

"Det tager længere tid at udvikle responsive kode, der understøtter flere forskellige skærmstørrelser, end at udvikle en enkelt desktop-kode, men det sparer tid i forhold til at udvikle tre forskellige kodebaser til desktop, tablet og mobil. Det gør det også lettere at vedligeholde det over tid," skriver Nielsen Norman Group.

Se vinderne og læse mere om intranet-tendenserne her.

Læs også:

Ny opgørelse: Disse systemer driver de danske intranet

Sådan gik dansk firma fra intranet til samarbejdssystem

Derfor er et top-intranet helt afgørende for firmaet
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Anja Monrad lander ny international toppost: Bliver direktør for Dells største europæiske region
Interview. Efter otte år som ansvarlig for Øst- og Centraleuropa overtager Anja Monrad nu rollen som chef for Dells største europæiske region. "Jeg får ansvaret for syv lande nu, hvor det tidligere var 32. Landemæssigt er det færre, men markederne er meget større," fortæller hun til Computerworld.
Computerworld
Tysk unicorn-app stormer ind på det danske marked: Vil levere dine dagligvare-indkøb på 10 minutter
Gorillas er en app-drevet udbringningstjeneste, der er blevet kaldt for Europas hurtigstvoksende startup. Tjenesten vil nu udbringe dagligvare til danskerne inden for 10 minutter.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Det bedste fra to verdener: Sådan går du i Azure med VMware
Det er blevet langt lettere at rykke dit VMware-miljø til Microsoft Azure – få den korte og præcise forklaring her.