Artikel top billede

Her er opskriften på det bedste intranet: Kan du følge med?

Rapport om nogle af de bedste intranet i verden afslører flere interessante tendenser.

Det skal gå stadig hurtigere, når man designer virksomhedens intranet.

Det skriver rådgivingsfirmaet Nielsen Norman Group, der står bag kåringen af de 10 bedst designede intranet i 2014.

Kendetegnende for de intranet-løsninger, som vinderne kan vise frem, er, at de er udviklet på i gennemsnit blot lidt mere end 16 måneder.

Til sammenligning brugte vinderne fra 2013-undersøgelsen i gennemsnit mere end 26 måneder på at designe deres intranet, og i 2012 var der tale om et gennemsnit på hele fire år.

"Vi har ikke set korte tidslinjer som disse siden starten af årtusindet, hvor et intranet ofte havde langt mindre indhold, involverede langt færre bidragsydere og inkluderede mere basale søgefunktioner end i dag," lyder det fra Nielsen Norman Group.

Ikke overraskende bruger flere af dette års vindere blandt andet agile udviklingsmetoder for at kunne minimere udviklingstiden på intranet-projektet.

Satser på responsive design

En anden interessant konklusion fra undersøgelsen er, at vinder-virksomhedernes intranet-teams i gennemsnit har 16 medlemmer.

Ifølge Nielsen Norman Group er intranet-teams generelt blevet større og større over de seneste 13 år.

"Det er fantastisk, men mange intranet-teams kæmper fortsat med at leve op til deres mål til tiden og med teknologien og politiske begrænsninger. Så vi håber, at team-størrelsen vil fortsætte denne gradvise vækst, så der kan opnås konkrete fremskridt inden for intranet design-innovation."

I undersøgelsen fra Nielsen Norman Group bemærkes det også, at responsive design for alvor begynder at vinde frem i takt med, at intranettet også skal kunne tilgås fra de mobile enheder.

"Det tager længere tid at udvikle responsive kode, der understøtter flere forskellige skærmstørrelser, end at udvikle en enkelt desktop-kode, men det sparer tid i forhold til at udvikle tre forskellige kodebaser til desktop, tablet og mobil. Det gør det også lettere at vedligeholde det over tid," skriver Nielsen Norman Group.

Se vinderne og læse mere om intranet-tendenserne her.

Læs også:

Ny opgørelse: Disse systemer driver de danske intranet

Sådan gik dansk firma fra intranet til samarbejdssystem

Derfor er et top-intranet helt afgørende for firmaet
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Den danske it-komet Dixa får hidtil største kapitalindsprøjtning på 660 millioner: "Det er en stor investering, men det er der også en god grund til"
Det unge it-selskab Dixa har hentet over en halv milliard kroner i finansiering. Pengene skal nu bruges på ekspansion i USA og Europa og på endnu flere ingeniører. Derudover er kanonen ladt, hvis der skulle komme opkøb i sigte. Se direktørens plan for selskabet her.
Computerworld
Gigantisk kollektivt nedbrud rammer flere internationale hjemmesider
Igen var flere internationale hjemmesider ude af drift. En fejl ramte over 50 af de største internationale websites tordag aften. Se alle detaljer on nedbruddet her.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Så ofte rammer din sikkerhedsleverandør plet – eller helt ved siden af
Denne uafhængige evaluering fra MITRE ATT&CK giver et billede af styrker og svagheder hos førende udbydere af cybersikkerhedsydelser. Rapporten vurderer bl.a. reaktion og træfsikkerhed på simulerede angreb og af, hvor hurtigt der slås alarm.