Der står Sharepoint på mere end halvdelen af de danske intranet ifølge Intrateams opgørelser.

Sådan løfter du virksomhedens intranet - og tjener penge

Ønsker man for alvor at udnytte potentialet i et godt intranet, skal man ikke nødvendigvis fokusere på ny teknologi - men i stedet på noget helt andet.

"Det skal handle noget mere om at spare omkostninger og om at sælge noget mere."

Sådan lyder budskabet om fremtidens intranet hos Kurt Kragh Sørensen, der er indehaver af IntraTeam, der arbejder med erfagrupper, konferencer og rådgivning på området.
"Når de fleste ledelser hører ordet intranet, så falder øjnene i"

"Kommunikation og videndeling er en væsentlig del af at effektivisere - men det er ikke et mål, det et middel," siger han med henvisning til den traditionelle opfattelse af, hvad man kan bruge et intranet til.

Og måske trænger begrebet intranet efterhånden til at blive fornyet, for sandheden er, at et moderne intranet bør handle om langt mere end "bare" at levere nyheder til medarbejderne.

"Når de fleste ledelser hører ordet intranet, falder øjnene i; de ser det kun som det der elektroniske personaleblad til nyheder, nyheder og nyheder. I bedste fald kan man også søge et telefonnummer på en kollega."

Det skal et moderne intranet kunne
Men Kurt Kragh Sørensen fortæller, at mange organisationer i disse år bevæger sig fra det klassiske intranet over til det, han betegner som ‘den digitale arbejdsplads.'

"Den digitale arbejdsplads kan i modsætning til et intranet blive indgangen til alle værktøjer. Systemerne og teknologierne er blevet bedre til at spille sammen, og derfor kan det lade sig gøre i dag."

Det er, når man begynder at opfatte intranettet på den måde, at man kan løfte det til et nyt niveau, hvor det ikke bare er nice to have, men i stedet bliver need to have.

"Der skal være en mission og vision for intranettet, som er koblet til forretningsstrategien," forklarer Kurt Kragh Sørensen.

Hvem ejer dit intranet?
Det er ifølge IntraTeams opgørelser Microsofts Sharepoint, der driver omkring 52 procent af de intranet, der i dag findes i Danmark.
"Det, der skal udvikles, er det, der giver mest og størst værdi for organisationen"

Men mens alle med penge kan købe et standardsystem, er det knap så let at udnytte teknologierne på måde, der rent faktisk er med til at øge virksomhedens effektivitet og salg.

"Hele udfordringen er ejerskabet af intranettet. Kommunikation har siddet på en ret stor del af det, men vi ser en trend med, at ejerskabet flytter på grund af den digitale arbejdsplads," forklarer Kurt Kragh Sørensen.

"Det er ikke, fordi kommunikation ikke er medejer af intranettet, men selve ejerskabet flytter sig til også at være it-afdelingen."'

Kurt Kragh Sørensen mener dog ikke, at det nødvendigvis er bedre, hvis it-afdelingen har ejerskabet.

"Den rigtige løsning er nok en digitaliseringsenhed eller en forretningsudviklingsafdeling. Det skal være en enhed, for hvem det handler om at optimere hele butikken. Det, der skal udvikles, er det, der giver mest og størst værdi for organisationen," mener intranet-rådgiveren.

Artiklen fortsætter på næste side...
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Fuel your IT with the best-kept secret in IBM

It takes massive computing power to accurately calculate weather forecasts – and to secure that people and businesses are able to access detailed information about whether it is going to rain, shine, storm, or snow. In this seminar, you will have the chance to hear the British Met Office describe how they do exactly that.

28. januar 2021 | Læs mere


Sandheden om Schrems II – erhvervslivets nye Cuba-krise

Konsekvenserne af Schrems II kan meget vel gå hen og blive en af de største udfordringer for danske virksomheder i 2021. Så tjek ind på denne onlinebriefing, hvor den hemmelige Schrems II gæst, ComplyCloud og Datatilsynet giver dig indsigt i, hvad dommen i virkeligheden handler om, og hvilke menneskelige hensyn der ligger bag.

29. januar 2021 | Læs mere


Premium
Test: Dette smartwatch er som skabt til at krydse Gobi-ørkenen – men det fungerer også fint herhjemme
Garmin Instinct Solar er et af de første smart-ure, som slet ikke behøver at blive opladet – det har sin fordele og naturligvis også sine begrænsinger.
Computerworld
Biden sender skjult besked til kode-folket: "Hvis du læser dette, har vi brug for din hjælp”
En stående invitation er blevet opdaget i kildekoden på Det Hvide Hus' hjemmeside. Men den er kun til de eksperter, der selv kan finde den.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
White paper
Her skal du passe på: Rapport fra cyberkrigens frontlinje
I 2020 blev cyberangreb hyppigere og stadig mere alvorlige, og i CrowdStrike Services Cyber Front Lines Report 2020 har du læse, hvor udfordringerne er størst. Rapporten dokumenterer blandt andet, at 63 pct. af alle angreb var økonomisk motiverede – og at hovedparten af angriberne benytter ransomware. Samtidigt bliver de afkrævede beløb større og større, og de kriminelle truer nu ikke kun med at slette data. Stadig oftere sker det, at de cyberkriminelle aktivt analyserer data og undersøger, om der kan sættes trumf på truslen ved true med at lække eller sælge følsomme informationer.