Artikel top billede

Helt ny type RAM kan ændre alt ved din computer

Både Flash-teknologi og DRAM kan blive overhalet af nye RAM-teknologier, der blandt andet byder på langt bedre performance og strømforbrug.

"Prøv at putte nogle flere RAM i den."

Sådan lyder et godt gør-det-selv-råd ofte, hvis man har bøvl med, at ens computer tygger lige længe nok på arbejdsopgaverne.

Helt nye RAM-teknologier vil om nogle år kunne hjælpe med at sætte endnu mere turbo på din maskine - og med at gøre den mere driftssikker.

Det skriver vores kolleger på det amerikanske Computerworld.

De nye chips er med til at udviske skellet mellem hukommelse og storage og byder på mange af de kvaliteter, vi kender fra eksempelvis vores tablet, der altid lader sig starte op med et snuptag - men i computer-varianten byder de nye typer RAM samtidig på langt bedre performance, forklarer industrianalytiker Tom Coughlin til Computerworld US.

"Vi ser, at udviklingen af nye solid-state storage teknologier begynder at spille en rolle," siger han og nævner blandt andet MRAM (magnetoresistive random access memory) og RRAM (resistive RAM), der på hver deres måde adskiller sig fra DRAM ved blandt andet bedre at kunne modstå datatab ved strømsvigt.

20 gange hurtigere

Det minder en del om den Flash-hukommelse, som eksempelvis anvendes i smartphones og tablets, men de nye RAM-teknologier vil have langt højere hastigheder og være mere holdbare.

Computerworld US skriver eksempelvis, at RRAM ventes at kunne levere 20 gange hurtigere skrivetider end NAND flash, at det vil forbruge 20 gange mindre strøm og være 10 gange så holdbart.

"Nogle af disse teknologier har befundet sig i laboratoriet og har fundet anvendelse til niche-applikationer og begynder nu at brede sig," forklarer Tom Coughlin.

Ifølge Computerworld arbejder selskaber som Renesas, Hitachi og Micron Technology blandt andet med MRAM i et projekt på universitetet i Tokyo, ligesom der også er producenter, der har kig på RRAM.

Der er dog endnu et stykke vej, før de nye teknologier i en kommerciel sammenhæng vil erstatte DRAM.

"Når de gør det, vil der være en betydelig interesse for at udvikle computerarkitekturer, der omfatter både storage og hukommelse - hvor jeg rent faktisk kan have hukommelse, der ikke går ud, når computeren lukkes."

Her kan du se en video, hvor de nye teknologier forklares:

Læs også:

Sådan opgraderer du nemt til mere RAM
IT-JOB

Københavns Erhvervsakademi

Uddannelseschef til KEA Digital

Unik System Design A/S

Scrum Master

Saab Danmark A/S

System Architect
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere