Artikel top billede

Helt ny type RAM kan ændre alt ved din computer

Både Flash-teknologi og DRAM kan blive overhalet af nye RAM-teknologier, der blandt andet byder på langt bedre performance og strømforbrug.

"Prøv at putte nogle flere RAM i den."

Sådan lyder et godt gør-det-selv-råd ofte, hvis man har bøvl med, at ens computer tygger lige længe nok på arbejdsopgaverne.

Helt nye RAM-teknologier vil om nogle år kunne hjælpe med at sætte endnu mere turbo på din maskine - og med at gøre den mere driftssikker.

Det skriver vores kolleger på det amerikanske Computerworld.

De nye chips er med til at udviske skellet mellem hukommelse og storage og byder på mange af de kvaliteter, vi kender fra eksempelvis vores tablet, der altid lader sig starte op med et snuptag - men i computer-varianten byder de nye typer RAM samtidig på langt bedre performance, forklarer industrianalytiker Tom Coughlin til Computerworld US.

"Vi ser, at udviklingen af nye solid-state storage teknologier begynder at spille en rolle," siger han og nævner blandt andet MRAM (magnetoresistive random access memory) og RRAM (resistive RAM), der på hver deres måde adskiller sig fra DRAM ved blandt andet bedre at kunne modstå datatab ved strømsvigt.

20 gange hurtigere

Det minder en del om den Flash-hukommelse, som eksempelvis anvendes i smartphones og tablets, men de nye RAM-teknologier vil have langt højere hastigheder og være mere holdbare.

Computerworld US skriver eksempelvis, at RRAM ventes at kunne levere 20 gange hurtigere skrivetider end NAND flash, at det vil forbruge 20 gange mindre strøm og være 10 gange så holdbart.

"Nogle af disse teknologier har befundet sig i laboratoriet og har fundet anvendelse til niche-applikationer og begynder nu at brede sig," forklarer Tom Coughlin.

Ifølge Computerworld arbejder selskaber som Renesas, Hitachi og Micron Technology blandt andet med MRAM i et projekt på universitetet i Tokyo, ligesom der også er producenter, der har kig på RRAM.

Der er dog endnu et stykke vej, før de nye teknologier i en kommerciel sammenhæng vil erstatte DRAM.

"Når de gør det, vil der være en betydelig interesse for at udvikle computerarkitekturer, der omfatter både storage og hukommelse - hvor jeg rent faktisk kan have hukommelse, der ikke går ud, når computeren lukkes."

Her kan du se en video, hvor de nye teknologier forklares:

Læs også:

Sådan opgraderer du nemt til mere RAM
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Dynamics Excellence Day 2021 - indblik, best practice og øget værdi

Med Microsoft Dynamics 365 er Microsoft rykket mod skyen og har fuld integration til både Dynamics, CRM, Office 365, Power BI og Cortana. Det giver utrolig mange muligheder, hvis du griber det rigtigt an. Vi sætter fokus på værdiskabelse og forbedring for både nuværende og nye Dynamics-brugere.

07. oktober 2021 | Læs mere


CISO Trends 2021: Sikkerhed, trusler og strategi

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

12. oktober 2021 | Læs mere