Artikel top billede

Ny opgørelse: Disse systemer driver de danske intranet

Undersøgelse afslører, hvilke systemer der dominerer på de danske intranet. Det afsløres også, at næsten tre ud af 10 organisationer har mere end ét system til intranet.

SharePoint er det mest dominerende intranet-system i Danmark.

Det er hovedkonklusionen i en ny undersøgelse af de danske intranet-løsninger.

Kurt Kragh Sørensen, der er indehaver af IntraTeam, der står bag undersøgelsen, oplyser dog, at det særligt er i de private virksomheder, at SharePoint hersker, mens billedet er noget anderledes i kommunerne.

I 2011 var det 45 procent af organisationerne i undersøgelsen, der brugte SharePoint. I den nye undersøgelse bruger 52 procent SharePoint.

Undersøgelsen er baseret på svar fra 159 forskellige offentlige og private organisationer - se resultatet i figuren til højre. 

Mange har flere intranet

Det er interessant, at 27 procent af organisationerne bruger mere end ét system til intranet - i mange tilfælde flere versioner af SharePoint.

"De lægger måske deres forside ind på 2013 (SharePoint-version, red.) og begynder at bruge søge-motoren fra 2013, fordi den er bedre, og så linker de så ned til deres 2007. Så der er tale om en gradvis opgradering," siger Kurt Kragh Sørensen til Computerworld.

Sitecore, nummer to på listen, har ifølge IntraTeam-undersøgelsen en markedsandel på omkring ni procent i 2014, ligesom også IntraNote ligger i den størrelsesorden.

I begge tilfælde understreges det dog, at der er statistisk usikkerhed forbundet med undersøgelsen, så man skal først og fremmest hæfte sig ved de overordnede tendenser.

Her er kommunernes systemer

En af de tendenser, Computerworld har skrevet en del om, er de mange organisationer, der i disse år skifter væk fra IBM's Notes-platform.

"Notes-baserede intranet har tabt markedsandele fra at være systemet bag intranettene i hver 13. organisation (8 procent) i 2011 til nu i 2014 kun at være det i hver 25. organisation (fire procent)," skriver IntraTeam blandt andet.

19 procent af de organisationer, der har deltaget i undersøgelsen, bruger et "Andet" system til intranet.

Det bruger kommunerne

Det er også interessant, at kommunernes valg af systemer adskiller sig betydeligt fra de private virksomheders.

"Kommunerne har som tidligere år en større spredning på systemer end virksomhederne. Det kan undre en, når man tænker på, at kommunerne udfører de samme opgaver og ikke er i konkurrence med hinanden," skriver Kurt Kragh Sørensen fra IntraTeam blandt andet.

Han tilføjer, at Sitecore er det mest brugte system til intranet i kommunerne (omkring 26 procent), mens IntraNote er nummer to med 17 procent og SharePoint nummer tre med 11 procent.

"SharePoint har ikke så stor markedsandel hos kommunerne, da SharePoint har licenser til hver bruger, og kommunerne har mange medarbejdere, der ikke vil bruge intranettet dagligt.
Derfor er en Sitecore eller IntraNote en billigere løsning til kommunerne," lyder forklaringen fra IntraTeam.

Læs også:

Derfor er et top-intranet helt afgørende for firmaet
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2022: Sæt data på den strategiske dagsorden

Lær hvordan du tænker automatisering, data og digitalisering ind i dagligdagen, over for kunderne og hvordan du får skabt ny forretning.

31. maj 2022 | Læs mere


Sådan gør du din forsyningskæde mere robust

Vi sætter fokus på standardværktøjer og tillægsløsninger til Microsoft Dynamics 365 FO i produktionsvirksomheder, som vil planlægge og drive en effektiv supply chain.

31. maj 2022 | Læs mere


AI & machine learning i praksis: Sådan får du gevinst i din dagligdag

Kunstig intelligens, machine learning og algoritmer er i fuld gang med at forandre måden, vi arbejder og driver virksomhed på. På seminaret kan du møde førende eksperter på området, leverandører, beslutningstagere og praktikere, der fokuserer på best practise på området.

02. juni 2022 | Læs mere


CIO
Årets CIO 2022: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?