Artikel top billede

Vi er vilde med apps - men gider da ikke betale for dem

Forbrugerne går app-amok, men det er ikke noget, der nødvendigvis bringer penge i kassen hos udviklerne.

Apps har været på både forbrugernes og udviklernes læber, siden Apple sparkede gang i markedet med App Store i marts 2008.

I dag er forbrugerne vilde med at hente apps til både Android, iOS og Windows Phone, og udbuddet vokser og vokser dag for dag. 

Men selv om der downloades apps i den helt store stil, bliver det ikke nemmere at tjene penge for softwareudviklerne.

Gartner vurderer i en ny opgørelse, at blot 0,01 procent af de forbrugerrettede apps i 2018 vil blive betragtet som en økonomisk succes af udviklerne - også selv om antallet af downloads på markedet fortsætter op.

"Men vores analyser viser, at de fleste mobil-applikationer ikke genererer indtjening, og at mange mobil-apps ikke designede til at skabe omsætning, men i stedet til at skabe genkendelse af og opmærksomhed om brands og produkter eller simpelthen bare er til morskab," lyder det blandt andet fra Gartner.

Gartner vurderer, at 94,5 procent af de apps, der downloades i 2017, vil være gratis.

De apps, der koster penge, bliver ifølge Gartner for langt størstedelens vedkommende ikke downloadet ofte nok til, at det er noget, der skaber en god forretning.

"Dette vil kun blive værre i fremtiden, når der vil være endnu mere konkurrence, særligt på de succesfulde markeder."

Her tjener man flest penge

Forrester har tidligere vurderet, at det samlede marked for applikationer til smartphones og tablet-pc'er vil omsætte for 210 milliarder kroner i 2015.

Det store spørgsmål er så, hvilken platform det er nemmest at tjene penge på som app-udvikler?

Baseret på en række officielle udmeldinger fra Apple, Google og Microsoft samt tal fra telemarkedet har finansmediet Forbes regnet sig frem til, at udviklerne hos Apple i gennemsnit tjener 4.000 dollar per app, mens det hos Google er 1.125 dollar og Microsoft 625 dollar.

Tallene dækker dog over, at nogle få apps har en meget høj omsætning, mens rigtig mange apps har en mere beskeden omsætning.

Læs også:

Sådan skabte Apple en it-revolution med App Store

Se tallene: Så meget tjener du i gennemsnit på en app

Omsætnings-boom på apps til Android: Her er forklaringen
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

29. maj 2024 | Læs mere


Forbered dig effektivt på cyber katastrofen

Da det ikke længere er et spørgsmål om, om man bliver ramt men et spørgsmål om hvornår, er det essentielt at analysere angrebsflader og designe en effektiv sikkerhedsinfrastruktur, som afvejer sikring af centrale data og systemer mod hensynet til brugervenlighed og medarbejdernes produktivitet.

30. maj 2024 | Læs mere


Roundtable: Vend dine it-strategiske valg med andre it-ledere

Kravene klare: Som digital leder skal du både have et stærkt bud på fremtidens digitale forretning og et fuldt overblik over hvordan du kommer derhen. Noget som blandt andet CIO og koncerndirektør hos Topdanmark Kasper Tjørntved Davidsen har slået fast over for Computerworld - og hvorfor Topdanmark nu både investerer i ny mainframe og satser stærkt på AI-løsninger.

30. maj 2024 | Læs mere