Artikel top billede

Omsætnings-boom på apps til Android: Her er forklaringen

Nye tal viser, at omsætningen på markedet for apps til Android stiger voldsomt. Det er der en bestemt forklaring på.

Android-platformen bumler derudad og æder mere og mere af markedet, så denne platform nu er oppe på en markedsandel på 79 procent, mens iOS ligger på omkring 13 procent i den seneste opgørelse fra IDC. 

Indtil vider har mange app-udviklere dog haft mest fokus på iOS, fordi det har været opfattelsen, at det er lettere at tjene penge på apps til den platform.

Det billede kan meget vel være på vej til at ændre sig.

I en ny opgørelse fra ABI Reasearch
kan man læse, at markedet for Android-apps i år vil nå op på omkring 39 milliarder kroner på verdensplan.

Men man skal ikke tro, at det forholdsvis høje tal betyder, at brugerne af Android-produkter pludselig bliver helt vilde for at betale penge for deres apps.

Omsætningen stammer nemlig i høj grad fra eksempelvis markedsføring via apps, lyder det det fra ABI Research.

Ikke desto mindre er der stadig tale om næsten en fordobling af omsætningen i forhold til sidste år.

"Apples iOS er stadig foran alle de andre operativsystemers omsætninger med en betydelig margin; men det store antal Android-smartphones, der er i brug, gør indhug i Apples føring på dette marked. I år vil Android-smartphones blive sendt på markedet med en faktor tre i forhold til iPhone," lyder det fra ABI Research.

Analysefirmaet forklarer, at annoncering på Android-platformen, der bygger på Googles teknologier, er en fordel i forhold til iOS, ligesom det også taler til Androids fordel, at man på denne platform har mulighed for såkaldt operatør-billing, når der handles apps, hvorimod man på iOS skal oprette sig med et kreditkort hos Apple.

Det gælder ikke mindst i forhold til fremadstormende markeder som Latinamerika og Asien og Stillehavet.

Her er app-udviklernes holdning

Selvom Android altså bevæger sig i en fornuftig retning set med app-udviklernes øjne, har en ny undersøgelse fra Forrester netop vist, at iOS fortsat er den platform, man først fokuserer på, når nye apps skal programmeres.

Forrester-undersøgelsen blandt flere end 1.600 softwareudviklere i Nordamerika og Europa viser, at 35 procent af udviklerne har iPhonen som deres førsteprioritet, når der skal udvikles løsninger.

27 procent af udviklerne vil i første omgang satse på Android-platformen.

Microsofts Windows RT er sammen med BlackBerry og Samsungs Bada-styresystem de platforme, udviklerne udviser mindst interesse for.

Et app-marked i vækst

Forrester har tidligere vurderet, at det samlede marked for applikationer til smartphones og tablet-pc'er vil omsætte for 210 milliarder kroner i 2015.

Det store spørgsmål er så, hvilken platform det er nemmest at tjene penge på som app-udvikler?
 
Baseret på en række officielle udmeldinger fra Apple, Google og Microsoft samt tal fra telemarkedet har finansmediet Forbes for nylig regnet sig frem til, at udviklerne hos Apple i gennemsnit tjener 4.000 dollar per app, mens det hos Google er 1.125 dollar og Microsoft 625 dollar.

Tallene dækker dog over, at nogle få apps har en meget høj omsætning, mens rigtig mange apps har en mere beskeden omsætning.

Følg @kimstensdal på Twitter

Læs også:

App-udviklerne: Denne platform er bare den vigtigste

Disse 5 apps gør din smartphone smartere

Se tallene: Så meget tjener du i gennemsnit på en app




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere