Minister: Gratis danske data er en succes

Frigivelsen af data til gratis brug og deling, skaber nye danske job og er en succes, lyder meldingen fra miljøministeren.

En succes.

Så kort kan man opsummere frigivelsen af en stribe geo- og kort-data her godt et år efter.

I hvert fald hvis man skal tro miljøminister Ida Auken (SF).

"Det var mit håb, at der lå et stort potentiale og ventede på at blive udnyttet. Nu ser vi faktisk, at de data, vi har frigivet, er med til at skabe vækst og arbejdspladser i samfundet, og masser af mennesker får glæde af dem," udtaler hun i en pressemeddelelse.

Konkret drejer det sig blandt andet om frigivelsen af geo- og kortdata.

Ministeren tror på endnu mere vækst og job i fremtiden.

"Jeg er sikker på, at det vil blive endnu flere i fremtiden, for kun fantasien sætter grænser for, hvad man kan lave," udtaler hun.

I meddelelsen fremgår det, at gratis adgang til geodata og kort siden 1. januar har betydet mere end 1 milliard forespørgsler, og "antallet af brugere er steget fra 800 til 10.000" på kortforsyningen.dk.

I meddelelsen optræder også et firma, hvor der er skabt job.

Firma: Vi har hyret
Hos firmaet Mapicture, der blandt andet har lavet kort for Region Syddanmark og Det Kriminalpræventive Råd, er direktør Samo Olsen meget tilfreds med adgangen til Miljøministeriets
frie geodata og kort.

"Væksten skyldes til dels markedsudviklingen, men den er også blevet hjulpet godt på vej af, at en række geografiske data og kort siden januar har været frit tilgængelige, fordi vi så har kunnet lave bedre løsninger til vores kunder," udtaler han.

Mapicture er på det sidste år gået fra to til fem medarbejdere på grund af arbejdet med geografisk visualisering, der blandt andet bygger på Miljøministeriets frie data, oplyses det.

En undersøgelsen i branchen har vist, at der er store forhåbninger om nye job som følge af frigivelsen af data.

To ud af tre brugere på kortforsyningen.dk er borgere, mens hver fjerde bruger kommer fra en virksomhed.

De sidste 10 procent er foreninger og offentlige organisationer, oplyses det.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Træf det rigtige cloud-valg: Hør om mulighederne med hybrid- og multi-cloud

Vi kan ikke komme udenom, at cloud-teknologien bare vokser og vokser. Den giver adgang til store fordele for din virksomhed, men det kræver at virksomheden træffer strategiske, arkitektoniske og teknologiske vælg. Få indblik i, hvordan ud kan få sikkerhed, release cycles og andet til at gå op i en højere enhed.

09. december 2020 | Læs mere


Er du klar til at rekruttere de attraktive it-talenter i 2021?

Hvad betyder aller mest for danske it-kandidater, og har corona været med til at skubbe til it-kandidaternes værdisæt? Det gennemgår vi på denne times webinar, hvor der naturligvis også vil være plads til spørgsmål og mulighed for videre dialog.

10. december 2020 | Læs mere


Datadrevet forretning 2020: Sæt data på den strategiske dagsorden

Forretningspotentialet i data er enormt og vil på mange måder være den udløsende faktor mellem succes og fiasko for mange virksomheder i de kommende år. På denne konference gennemgår vi en række vinder-cases med virksomheder, der i både det små og store har indtænkt data og digitalisering på nye måder i deres dagligdag.

11. december 2020 | Læs mere


Premium
Test: Huaweis Matebook X er særlig laptop med en svaghed, som du skal være opmærksom på
Huawei beviser endnu en gang, at de sagtens kan mingle sig med de bedste pc-producenter. Men alligevel skyder selskabet lidt ved siden af, med sin nyeste maskine.
Computerworld
Bitcoinen nåede lige at kulminere igen – men så kom krakket
Der blev sat en ny rekord for bitcoinens værdi i år – men godt 24 timer efter blev der høvlet næsten 20.000 kroner af den.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Sådan sælger du nemt IT-sikkerhed og backup som en service – og styrker din indtjening
Den klassiske forhandlermodel med salg af produkter er under pres. Som IT-forhandler er du enormt konkurrenceudsat og de kunder der køber, er ikke altid loyale. Den hårde konkurrence giver samtidig stærkt begrænsede margener. For kunden er det er mere besværligt købe produkter end det er at købe services og du risikerer derfor, at kunden smutter over til en nemmere og mere fleksibel løsning - det vil sige til nogen, der sælger services. Nøglen til vækst er ofte at påtage sig rollen som managed service provider. Her tilbyder du en pakke af services, der komplementerer primærproduktet og løser en udfordring for kunden – og styrker dit salg og din indtjening. Du opnår en løbende indtægt, en tættere relation til dine kunder og en fleksibilitet og skalerbarhed, som kun skyen kan tilbyde. Et oplagt eksempel er en kombination af salg af services som cyberbeskyttelse og backup. I denne hvidbog får du konkrete råd til, hvordan du kommer i gang med at optimere din forretningsmodel.