Artikel top billede

Minister: Gratis danske data er en succes

Frigivelsen af data til gratis brug og deling, skaber nye danske job og er en succes, lyder meldingen fra miljøministeren.

En succes.

Så kort kan man opsummere frigivelsen af en stribe geo- og kort-data her godt et år efter.

I hvert fald hvis man skal tro miljøminister Ida Auken (SF).

"Det var mit håb, at der lå et stort potentiale og ventede på at blive udnyttet. Nu ser vi faktisk, at de data, vi har frigivet, er med til at skabe vækst og arbejdspladser i samfundet, og masser af mennesker får glæde af dem," udtaler hun i en pressemeddelelse.

Konkret drejer det sig blandt andet om frigivelsen af geo- og kortdata.

Ministeren tror på endnu mere vækst og job i fremtiden.

"Jeg er sikker på, at det vil blive endnu flere i fremtiden, for kun fantasien sætter grænser for, hvad man kan lave," udtaler hun.

I meddelelsen fremgår det, at gratis adgang til geodata og kort siden 1. januar har betydet mere end 1 milliard forespørgsler, og "antallet af brugere er steget fra 800 til 10.000" på kortforsyningen.dk.

I meddelelsen optræder også et firma, hvor der er skabt job.

Firma: Vi har hyret
Hos firmaet Mapicture, der blandt andet har lavet kort for Region Syddanmark og Det Kriminalpræventive Råd, er direktør Samo Olsen meget tilfreds med adgangen til Miljøministeriets
frie geodata og kort.

"Væksten skyldes til dels markedsudviklingen, men den er også blevet hjulpet godt på vej af, at en række geografiske data og kort siden januar har været frit tilgængelige, fordi vi så har kunnet lave bedre løsninger til vores kunder," udtaler han.

Mapicture er på det sidste år gået fra to til fem medarbejdere på grund af arbejdet med geografisk visualisering, der blandt andet bygger på Miljøministeriets frie data, oplyses det.

En undersøgelsen i branchen har vist, at der er store forhåbninger om nye job som følge af frigivelsen af data.

To ud af tre brugere på kortforsyningen.dk er borgere, mens hver fjerde bruger kommer fra en virksomhed.

De sidste 10 procent er foreninger og offentlige organisationer, oplyses det.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

05. december 2023 | Læs mere


Teknologien bliver den næste konkurrencedefinerende slagmark – sådan forbereder du dig

Få bud på, hvordan du kan tænke IT-planlægning som en løbende strategisk proces frem for noget, der foregår fra enkeltprojekt til enkeltprojekt. Herunder hvordan strategisk brug af IT giver dig et stærkt grundlag for at orkestrere kundeoplevelser, kunderelevans og produktivitetsforbedringer.

06. december 2023 | Læs mere


People Tech 2023: Sådan gør du din gode arbejdsplads endnu bedre

Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk – og værdifuld indsigt i mulighederne for at effektivisere løn- og HR-processer, understøtter nye arbejdsformer og helt basalt skabe grundlaget for at skabe en bedre og mere attraktiv arbejdsplads.

13. december 2023 | Læs mere