Artikel top billede

Minister: Gratis danske data er en succes

Frigivelsen af data til gratis brug og deling, skaber nye danske job og er en succes, lyder meldingen fra miljøministeren.

En succes.

Så kort kan man opsummere frigivelsen af en stribe geo- og kort-data her godt et år efter.

I hvert fald hvis man skal tro miljøminister Ida Auken (SF).

"Det var mit håb, at der lå et stort potentiale og ventede på at blive udnyttet. Nu ser vi faktisk, at de data, vi har frigivet, er med til at skabe vækst og arbejdspladser i samfundet, og masser af mennesker får glæde af dem," udtaler hun i en pressemeddelelse.

Konkret drejer det sig blandt andet om frigivelsen af geo- og kortdata.

Ministeren tror på endnu mere vækst og job i fremtiden.

"Jeg er sikker på, at det vil blive endnu flere i fremtiden, for kun fantasien sætter grænser for, hvad man kan lave," udtaler hun.

I meddelelsen fremgår det, at gratis adgang til geodata og kort siden 1. januar har betydet mere end 1 milliard forespørgsler, og "antallet af brugere er steget fra 800 til 10.000" på kortforsyningen.dk.

I meddelelsen optræder også et firma, hvor der er skabt job.

Firma: Vi har hyret
Hos firmaet Mapicture, der blandt andet har lavet kort for Region Syddanmark og Det Kriminalpræventive Råd, er direktør Samo Olsen meget tilfreds med adgangen til Miljøministeriets
frie geodata og kort.

"Væksten skyldes til dels markedsudviklingen, men den er også blevet hjulpet godt på vej af, at en række geografiske data og kort siden januar har været frit tilgængelige, fordi vi så har kunnet lave bedre løsninger til vores kunder," udtaler han.

Mapicture er på det sidste år gået fra to til fem medarbejdere på grund af arbejdet med geografisk visualisering, der blandt andet bygger på Miljøministeriets frie data, oplyses det.

En undersøgelsen i branchen har vist, at der er store forhåbninger om nye job som følge af frigivelsen af data.

To ud af tre brugere på kortforsyningen.dk er borgere, mens hver fjerde bruger kommer fra en virksomhed.

De sidste 10 procent er foreninger og offentlige organisationer, oplyses det.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere