Artikel top billede

På falderebet: Microsoft forlænger support på dødsdømt styresystem

Microsoft vælger i sidste øjeblik at forlænge supporten af meget populært, men dødsdømt, styresystem. Se her, hvad selskabet vil blive ved med at opdatere.

Microsoft forlænger endnu en gang supporten af det 12 år gamle og meget udbredte styresystem Windows XP, der ellers har stået til at blive afsluttet endegyldigt til april.

Det kan du læse mere om her: Om 90 dage sendes sikkerhedssoftware til XP i graven

Microsoft har imidlertid nu besluttet at forlænge udsendelsen af sikkerhedsopdateringer til Windows XP med yderligere et år.

Det betyder, at selskabet vil udsende antimalware-opdateringer til System Center Endpoint Protection, Forefront Client Security, Forefront Endpoint Protections og Windows Intune til 14. juli 2015.

De pågældende systemer anvendes primært af professionelle kunder.

Også konsum-rettede Security Essentials vil blive forlænget.

Sikkerhedsproblem

Netop sikkerhedsaspektet har været en af de væsentligste bekymringer ved Microsofts beslutning om at afslutte XP, der efterhånden har fået forlænget sin levetid adskillige gange.

12 år gamle Windows XP er fortsat i dag en af Microsoft meget populære styresystemer og anvendes fortsat mange steder.

Det kan du læse mere om her: Her er de mest populære styresystemer netop nu

Det er dog trods den nye forlængelse fortsat Microsofts plan at stoppe endegyldigt med at udsende opdateringer til XP inden for den kommende tid.

Men selv om de fleste XP-kunder godt er klar over, at den planlagte afslutnings-dato - hvor Microsoft vil udsende den allersidste sikkerhedsopdatering til systemet - nærmer sig, har mange af dem problemer med at nå at skifte inden udløbsdatoen til april.

Det kan få konsekvenser, idet Microsoft ikke vil patche opdagede sårbarheder efter udkøbsdatoen.

Det kan du læse mere om her: Microsoft: Skynd dig at opgradere - ellers kan det blive kritisk

Den nye forlængelse har alene til hensigt at give pressede kunder lidt ekstra tid til at færdiggøre skiftet fra XP til et nyere styresystem.

Opdateret: Microsoft understreger over for Computerworld, at den såkaldte 'end-of-service' ikke er udskudt og at den som planlagt vil finde sted til april, men det altså alene er anti-malwarebeskyttelsen, der forlænges.

Læs også:

Denne hardware giver XP dødsstødet

Microsoft: Skynd dig at opgradere - ellers kan det blive kritisk

Så mange bruger Windows XP - og får snart problemer

Microsoft: Sådan skal I gøre med jeres Windows XP
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2021: Sæt automatisering og data på den strategiske dagsorden

Ved at anvende data på den korrekte måde, kan du og din virksomhed for alvor sætte skub i konkurrencen. Der ligger en værdifuld viden om kunder, kundeadfærd, konkurrenter, markeder og meget andet i den data, der svæver rundt omkring os. Med den nyeste teknologi er det endda blevet nemmere at automatisere disse processer.

16. juni 2021 | Læs mere


Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på incidents. Det handler om at eliminere kompleksitet, det handler om at fortsat sikre smidighed og fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


Premium
Pär Fors stempler ind som ny CEO hos NNIT: Her er hans første store opgaver som topchef
Mandag rykkede Pär Fors ind på hjørnekontoret hos NNIT. Efter 14 år med Per Kogut ved roret har den 55-årige svensker nu taget over. Med en masse international erfaring i rygsækken skal han nu tage konsulenthuset til næste niveau. "Når man er ny som mig, så kan man stille dumme spørgsmål. Det er en god mulighed, der ikke bør gå til spilde," siger han til Computerworld.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Salesforce er blevet populær hos IT-kriminelle – luk sikkerhedshullerne før det går galt
Mange bygger en stor del af deres IT-strategi på Salesforce, men glemmer at sikre cloudplatformen. Læs her, hvordan du forebygger ødelæggende angreb og kritiske datatab.