Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

På falderebet: Microsoft forlænger support på dødsdømt styresystem

Microsoft vælger i sidste øjeblik at forlænge supporten af meget populært, men dødsdømt, styresystem. Se her, hvad selskabet vil blive ved med at opdatere.

Microsoft forlænger endnu en gang supporten af det 12 år gamle og meget udbredte styresystem Windows XP, der ellers har stået til at blive afsluttet endegyldigt til april.

Det kan du læse mere om her: Om 90 dage sendes sikkerhedssoftware til XP i graven

Microsoft har imidlertid nu besluttet at forlænge udsendelsen af sikkerhedsopdateringer til Windows XP med yderligere et år.

Det betyder, at selskabet vil udsende antimalware-opdateringer til System Center Endpoint Protection, Forefront Client Security, Forefront Endpoint Protections og Windows Intune til 14. juli 2015.

De pågældende systemer anvendes primært af professionelle kunder.

Også konsum-rettede Security Essentials vil blive forlænget.

Sikkerhedsproblem

Netop sikkerhedsaspektet har været en af de væsentligste bekymringer ved Microsofts beslutning om at afslutte XP, der efterhånden har fået forlænget sin levetid adskillige gange.

12 år gamle Windows XP er fortsat i dag en af Microsoft meget populære styresystemer og anvendes fortsat mange steder.

Det kan du læse mere om her: Her er de mest populære styresystemer netop nu

Det er dog trods den nye forlængelse fortsat Microsofts plan at stoppe endegyldigt med at udsende opdateringer til XP inden for den kommende tid.

Men selv om de fleste XP-kunder godt er klar over, at den planlagte afslutnings-dato - hvor Microsoft vil udsende den allersidste sikkerhedsopdatering til systemet - nærmer sig, har mange af dem problemer med at nå at skifte inden udløbsdatoen til april.

Det kan få konsekvenser, idet Microsoft ikke vil patche opdagede sårbarheder efter udkøbsdatoen.

Det kan du læse mere om her: Microsoft: Skynd dig at opgradere - ellers kan det blive kritisk

Den nye forlængelse har alene til hensigt at give pressede kunder lidt ekstra tid til at færdiggøre skiftet fra XP til et nyere styresystem.

Opdateret: Microsoft understreger over for Computerworld, at den såkaldte 'end-of-service' ikke er udskudt og at den som planlagt vil finde sted til april, men det altså alene er anti-malwarebeskyttelsen, der forlænges.

Læs også:

Denne hardware giver XP dødsstødet

Microsoft: Skynd dig at opgradere - ellers kan det blive kritisk

Så mange bruger Windows XP - og får snart problemer

Microsoft: Sådan skal I gøre med jeres Windows XP
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Hybrid, on-premise eller public cloud. Bliv klogere på fremtidens datacenter

Vi dykker ned i, hvordan du finder den perfekte pasform for netop din virksomhed. Vi ser på, hvordan du kan imødekomme jeres behov for fleksibilitet og hurtig udvikling, samtidig med at håndtere udfordringerne ved cloud-tjenester.

29. februar 2024 | Læs mere


Faldgruber og forberedelser når du skal implementere Dynamics 365 FO

På dette webinar stiller vir skarpt på overvejelser, forberedelser, forretning og faldgruber, så din virksomhed får det bedste udgangspunkt for jeres Dynamics 365-implementering. Du bliver også klogere på at håndtere master data, som er et af de absolut vigtigste områder i ethvert ERP-projekt, og på hvorfor Dynamics 365 FO er en del af et samlet cloud-transformationsprojekt.

29. februar 2024 | Læs mere


Ubrydelig? Kan en smadret storage array stadig levere dine data?

En ting er at læse og høre om, hvor robuste og højt tilgængelige Hitachis storage array lagringssystemer er - men noget andet er oplevelsen af det, når du live kan se, hvordan de ødelægger deres system. Se derfor med, når vi fysisk ødelægger en storage array - og derefter tester om den stadig vil kunne levere dine data.

06. marts 2024 | Læs mere