Artikel top billede

Foto: Mikkel William Nielsen.

Googles nye plan: Sådan skal apps og web smelte sammen

De mange Android-apps skal spille bedre sammen med en af Googles mest centrale web-tjenester. Få forklaringen her.

Det er snart to år siden, at Google lancerede Google Drive - selskabets bud på, hvordan online storage og web-applikationer kan spille sammen.

Nu ser det ud til, at Google forsøger at give Drive lidt mere medvind.

Ved hjælp af det nye Google Drive Android API skal udviklerne i højere grad kunne lave deres apps Drive-optimerede.

Mens der også tidligere har været integration imellem Android og Google Drive, kan oplevelsen gøres smidigere med det nye API, fortæller Google i et blogindlæg om de nye API-muligheder.

"Google Drive Android API bruger lokal data-storage midlertidigt i tilfælde af, at enheden ikke er sluttet til et netværk. Så der er ingen grund til at bekymre dig om fejl i API-kald i din app, hvis brugeren er offline eller oplever et problem med netværks-forbindelsen," skriver Google blandt andet.

"Når du inkorporerer Google Drive Android API i dine apps, håber vi, at det gør dit liv en smule lettere og gør dig i stand til at skabe sjove, effektive apps, der drager fordel af alt det, som Android og Google Drive kan udrette sammen," skriver Google til udviklerne.

Hård kamp om brugerne

Bag ved det nye API-tiltag ligger nok også, at Google gerne ser Google Drive komme til at blive et digitalt omdrejningspunkt for brugerne, så tilknytningen til Google ikke stopper med Android, men går langt videre end det.

Det er samme strategi, der eksempelvis ligger i Apples iCloud, som app-udviklerne også kan integrere til, ligesom også Microsofts SkyDrive spiller en stadig vigtigere rolle for Microsoft.

Der foregår i disse år en intens kamp mellem de forskellige online storage-tjenester, hvor integrationen til de mobile enheder naturligvis er et afgørende punkt.

Disse løsninger bruger vi

Før nytår havde Computerworld en afstemning, hvor læserne tilkendegav, hvilke løsninger de anvender til online storage.

1121 læsere stemte, og konklusionen på afstemningen var, at Dropbox er den mest populære tjeneste med 29 procent af stemmerne.

Microsofts SkyDríve kom ind på andenpladsen med 17 procent, mens Google Drive fik 11 procent af stemmerne.

Google har publiceret denne video om det nye Google Drive Android API:

Læs også:

Her er de mest populære tjenester til online storage

Derfor taler alle pludselig om API'er

Derfor er åbne API'er så vigtige
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 - Sådan forbereder du din virksomhed til den store dag med ny EU-lovgivning om cybersikkerhed

NIS2 er et nyt EU-direktiv, som pålægger medlemslandene at sikre, at udbydere af kritisk infrastruktur og tjenester har passende sikkerhedsforanstaltninger på plads til at styre cyberrisici og opretholde modstandsdygtighed i tilfælde af en hændelse. Du skal være klar fra dag et – ellers vanker der bøder.

26. september 2023 | Læs mere


Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere