Artikel top billede

Foto: Mikkel William Nielsen.

Googles nye plan: Sådan skal apps og web smelte sammen

De mange Android-apps skal spille bedre sammen med en af Googles mest centrale web-tjenester. Få forklaringen her.

Det er snart to år siden, at Google lancerede Google Drive - selskabets bud på, hvordan online storage og web-applikationer kan spille sammen.

Nu ser det ud til, at Google forsøger at give Drive lidt mere medvind.

Ved hjælp af det nye Google Drive Android API skal udviklerne i højere grad kunne lave deres apps Drive-optimerede.

Mens der også tidligere har været integration imellem Android og Google Drive, kan oplevelsen gøres smidigere med det nye API, fortæller Google i et blogindlæg om de nye API-muligheder.

"Google Drive Android API bruger lokal data-storage midlertidigt i tilfælde af, at enheden ikke er sluttet til et netværk. Så der er ingen grund til at bekymre dig om fejl i API-kald i din app, hvis brugeren er offline eller oplever et problem med netværks-forbindelsen," skriver Google blandt andet.

"Når du inkorporerer Google Drive Android API i dine apps, håber vi, at det gør dit liv en smule lettere og gør dig i stand til at skabe sjove, effektive apps, der drager fordel af alt det, som Android og Google Drive kan udrette sammen," skriver Google til udviklerne.

Hård kamp om brugerne

Bag ved det nye API-tiltag ligger nok også, at Google gerne ser Google Drive komme til at blive et digitalt omdrejningspunkt for brugerne, så tilknytningen til Google ikke stopper med Android, men går langt videre end det.

Det er samme strategi, der eksempelvis ligger i Apples iCloud, som app-udviklerne også kan integrere til, ligesom også Microsofts SkyDrive spiller en stadig vigtigere rolle for Microsoft.

Der foregår i disse år en intens kamp mellem de forskellige online storage-tjenester, hvor integrationen til de mobile enheder naturligvis er et afgørende punkt.

Disse løsninger bruger vi

Før nytår havde Computerworld en afstemning, hvor læserne tilkendegav, hvilke løsninger de anvender til online storage.

1121 læsere stemte, og konklusionen på afstemningen var, at Dropbox er den mest populære tjeneste med 29 procent af stemmerne.

Microsofts SkyDríve kom ind på andenpladsen med 17 procent, mens Google Drive fik 11 procent af stemmerne.

Google har publiceret denne video om det nye Google Drive Android API:

Læs også:

Her er de mest populære tjenester til online storage

Derfor taler alle pludselig om API'er

Derfor er åbne API'er så vigtige




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere