Topnyhed:Ingrid Mjøen stopper som dansk landechef i Oracle: Skifter til international toppost

Artikel top billede

Foto: Mikkel William Nielsen.

Googles nye plan: Sådan skal apps og web smelte sammen

De mange Android-apps skal spille bedre sammen med en af Googles mest centrale web-tjenester. Få forklaringen her.

Det er snart to år siden, at Google lancerede Google Drive - selskabets bud på, hvordan online storage og web-applikationer kan spille sammen.

Nu ser det ud til, at Google forsøger at give Drive lidt mere medvind.

Ved hjælp af det nye Google Drive Android API skal udviklerne i højere grad kunne lave deres apps Drive-optimerede.

Mens der også tidligere har været integration imellem Android og Google Drive, kan oplevelsen gøres smidigere med det nye API, fortæller Google i et blogindlæg om de nye API-muligheder.

"Google Drive Android API bruger lokal data-storage midlertidigt i tilfælde af, at enheden ikke er sluttet til et netværk. Så der er ingen grund til at bekymre dig om fejl i API-kald i din app, hvis brugeren er offline eller oplever et problem med netværks-forbindelsen," skriver Google blandt andet.

"Når du inkorporerer Google Drive Android API i dine apps, håber vi, at det gør dit liv en smule lettere og gør dig i stand til at skabe sjove, effektive apps, der drager fordel af alt det, som Android og Google Drive kan udrette sammen," skriver Google til udviklerne.

Hård kamp om brugerne

Bag ved det nye API-tiltag ligger nok også, at Google gerne ser Google Drive komme til at blive et digitalt omdrejningspunkt for brugerne, så tilknytningen til Google ikke stopper med Android, men går langt videre end det.

Det er samme strategi, der eksempelvis ligger i Apples iCloud, som app-udviklerne også kan integrere til, ligesom også Microsofts SkyDrive spiller en stadig vigtigere rolle for Microsoft.

Der foregår i disse år en intens kamp mellem de forskellige online storage-tjenester, hvor integrationen til de mobile enheder naturligvis er et afgørende punkt.

Disse løsninger bruger vi

Før nytår havde Computerworld en afstemning, hvor læserne tilkendegav, hvilke løsninger de anvender til online storage.

1121 læsere stemte, og konklusionen på afstemningen var, at Dropbox er den mest populære tjeneste med 29 procent af stemmerne.

Microsofts SkyDríve kom ind på andenpladsen med 17 procent, mens Google Drive fik 11 procent af stemmerne.

Google har publiceret denne video om det nye Google Drive Android API:

Læs også:

Her er de mest populære tjenester til online storage

Derfor taler alle pludselig om API'er

Derfor er åbne API'er så vigtige
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


Premium
LogPoint-topchef Jesper Zerlang indsætter tidligere Superliga-spiller som ny dansk landechef
Jesper Zerlang overlader pladsen som landechef for det danske marked hos it-sikkerhedsselskabet LogPoint. I stedet skal han fokusere på jobbet som topchef for hele koncernen, der er til stede i ni lande.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
White paper
Servere til finans, avanceret dataanalyse eller forskning? Få hurtigt overblik her
Få viden om nyeste muligheder for at vælge servere til understøttelse af både stabile workloads og særdeles krævende opgaver med behov for eksempelvis AI og ML og tungt træk på GPU.