Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Buldrer frem: Vilde it-firmaer du aldrig har hørt om

Disse websites har alle mere end 100 millioner brugere, men du har næppe nogensinde hørt om dem. Mød fremtidens vilde internet-konger.

Kina er forlængst blevet et af de allervigtigste lande for teknologi-branchen.

Det anslåes, at omkring 600 millioner kinesere i dag er online. Til sammenligning husede hele Europa - alt talt med - i 2012 omkring 503 millioner mennesker.

Det enorme tal har gødet jorden for nogle enorme internet-tjenester, som du næppe nogensinde har hørt om, men som ikke desto mindre har vokset sig meget store.

Du kan læse om andre af de store kinesiske sites her: Her er de millionsites du ikke kender.

Qihoo 360

Mange kender efterhånden det kinesiske svar på Google, som hedder Baidu.

Mindre kendt er Qihoo 360, der imidlertid er godt i gang med at mindske Baidus forspring på det kinesiske søgemarked.

Selskabet er mest kendt for sin sikkerheds-software, der har mere end 400 millioner brugere.

Det har selskabet brugt som springbræt for dets søgemaskine, der blev lanceret i 2012 og som nu sidder på næsten en fjerdedel af det store, kinesiske marked.

JD.com

Kinas nok mest kendte e-handelssite heder Alibaba, men der er faktisk andre meget store e-handelsfirmaer i Kina.

En af de mest fremgangsrige er JD.com, der tidligere var kendt som 360Buy. Sitet har i dag mere end 140 millioner brugere.

Forretningsmodellen er nogenlunde den samme som hos Amazon, og JD.com markedsfører sig ikke mindst på hurtige leveringstider, hvor kunder, der bor i Beijing, kan modtage pakken samme dag, hvis ordren afgives inden klokken 11.

Jiayuan.com

I Kina har mange vanskeligheder ved at finde en ægtefælle. Det skyldes den mangeårige etbarns-politik, der kombineret med traditionelle kønsrolle-mønstre i familierne har gjort, at der i dag findes mange flere unge mænd end unge kvinder.

Det har givet grobund for Jiayan.com, der med 100 millioner bruger er et af Kinas største datingsites.

Netease

Neteases hovedsite, 163.com, er i dag blandt de 20 mest besøgte websites i verden.

Ifølge analysehuset Alexa Internet ligger sitet faktisk på en 15. plads lige efter LinkedIn.

163.com er da også Kinas største nyheds-portal, ligesom selskabet har en stor mail-tjeneste med mere end 590 millioner brugere.

Her er også søgninger, video, sociale funktioner og online-spil, som Netease efter sigende scorer kassen på.

Tianya.cn

Tianya.cn er blandt Kinas ældste web-tjenester. Det begyndte i 1999 som et diskussions-forum.

I dag har Tianya.cn omkring 200 millioner brugere om måneden. Hovedindholdet er lokale nyheder af den mere sladder-agtige art, som kineserne elsker at sladre om.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Undgå cyberkatastrofen med automatiseret kontrol over sensitive data

Når cyberkriminelle gennemtrænger din sikkerhedsinfrastruktur, bruger de i snit 48 dage til at danne sig et overblik over sensitive data, før de lukker dine systemer og data ned med ransomware. På dette seminar får du derfor et solidt grundlag for at sikre dig overblik over sensitive, virksomhedskritiske informationer. Derudover vil du få et praktisk indblik i, hvordan du beskytter dine informationer, så du er er mindre sårbar når cyberkriminelle trænger ind på dit netværk, samt et overblik over typiske angrebsformer og viden om, hvordan et ransomwareangreb foregår i praksis.

07. februar 2023 | Læs mere


Status og erfaringer fra fem år med GDPR

Vi samler nogle af Danmarks fremmeste GDPR-eksperter trådene efter knapt fem år. Dette giver dig et solidt overblik over de hidtidige erfaringer og sikker viden at basere din indsats på, når du skal planlægge og tilpasse din organisations indsats for at sikre compliance med det omfattende regelkompleks.

07. februar 2023 | Læs mere


ERP-trends 2023

Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på. Herunder hvordan den stadig mere udbredte – og uomgængelige – anvendelse af cloudservices vil påvirke dine muligheder for at få mest muligt ud af dine investeringer.

08. februar 2023 | Læs mere