Artikel top billede

Buldrer frem: Vilde it-firmaer du aldrig har hørt om

Disse websites har alle mere end 100 millioner brugere, men du har næppe nogensinde hørt om dem. Mød fremtidens vilde internet-konger.

Kina er forlængst blevet et af de allervigtigste lande for teknologi-branchen.

Det anslåes, at omkring 600 millioner kinesere i dag er online. Til sammenligning husede hele Europa - alt talt med - i 2012 omkring 503 millioner mennesker.

Det enorme tal har gødet jorden for nogle enorme internet-tjenester, som du næppe nogensinde har hørt om, men som ikke desto mindre har vokset sig meget store.

Du kan læse om andre af de store kinesiske sites her: Her er de millionsites du ikke kender.

Qihoo 360

Mange kender efterhånden det kinesiske svar på Google, som hedder Baidu.

Mindre kendt er Qihoo 360, der imidlertid er godt i gang med at mindske Baidus forspring på det kinesiske søgemarked.

Selskabet er mest kendt for sin sikkerheds-software, der har mere end 400 millioner brugere.

Det har selskabet brugt som springbræt for dets søgemaskine, der blev lanceret i 2012 og som nu sidder på næsten en fjerdedel af det store, kinesiske marked.

JD.com

Kinas nok mest kendte e-handelssite heder Alibaba, men der er faktisk andre meget store e-handelsfirmaer i Kina.

En af de mest fremgangsrige er JD.com, der tidligere var kendt som 360Buy. Sitet har i dag mere end 140 millioner brugere.

Forretningsmodellen er nogenlunde den samme som hos Amazon, og JD.com markedsfører sig ikke mindst på hurtige leveringstider, hvor kunder, der bor i Beijing, kan modtage pakken samme dag, hvis ordren afgives inden klokken 11.

Jiayuan.com

I Kina har mange vanskeligheder ved at finde en ægtefælle. Det skyldes den mangeårige etbarns-politik, der kombineret med traditionelle kønsrolle-mønstre i familierne har gjort, at der i dag findes mange flere unge mænd end unge kvinder.

Det har givet grobund for Jiayan.com, der med 100 millioner bruger er et af Kinas største datingsites.

Netease

Neteases hovedsite, 163.com, er i dag blandt de 20 mest besøgte websites i verden.

Ifølge analysehuset Alexa Internet ligger sitet faktisk på en 15. plads lige efter LinkedIn.

163.com er da også Kinas største nyheds-portal, ligesom selskabet har en stor mail-tjeneste med mere end 590 millioner brugere.

Her er også søgninger, video, sociale funktioner og online-spil, som Netease efter sigende scorer kassen på.

Tianya.cn

Tianya.cn er blandt Kinas ældste web-tjenester. Det begyndte i 1999 som et diskussions-forum.

I dag har Tianya.cn omkring 200 millioner brugere om måneden. Hovedindholdet er lokale nyheder af den mere sladder-agtige art, som kineserne elsker at sladre om.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på incidents. Det handler om at eliminere kompleksitet, det handler om at fortsat sikre smidighed og fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Skyder gammelt sikkerhedsråd i sænk: Derfor kan du trygt koble dig på åbne wifi-netværk
Du behøver ikke længere frygte, at blive udsat for digitalt misbrug, hvis du logger på et åbent wifi-netværk, lyder det fra en norsk sikkerhedsekspert. En dansk ekspert mener dog endnu ikke, at tiden er inde til at droppe sikkerhedsrådet.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Indbygget sikkerhed i servermiljøet – her er fordelene
Få et samlet og teknisk velfunderet overblik over alle sikkerhedsfeatures i Dells PowerEdge-servere.