Artikel top billede

(Foto: Povl D. Rasmussen)

Nets: Mega-nedbrud skyldes fejl hos IBM

Problemerne, der ramte danske Dankort-terminaler tidligt i morges, skyldtes en netværksfejl hos IBM.

Opdateret: Nets oplyser klokken 15.55, at Dankort-terminalerne virker igen.

Nets fremlægger nu mere information om det nedbrud, der har hærget landets Dankort-terminaler siden klokken 05.15 i morges.

"Det skyldes en netværksfejl hos IBM, og vi anbefaler derfor stadig, at terminalerne anvendes i offline mode," skriver Nets i en pressemeddelelse på virksomhedens hjemmeside.

Men selv om Nets nu har lokaliseret problemet og udpeger sin leverandør, IBM, som problemkilde, kan Nets stadig ikke fortælle, hvordan problemet opstod.

Nets: Det er vores ansvar
Selv om nedbruddet snart har varet det meste af mandagen, er det stadig yderst sparsomt med tekniske detaljer.

Er det IBM, der lavede opdateringen i morges, eller gjorde Nets det?

"Det er vores ansvar, så det er sådan set lige meget, hvem der har opdateret systemet i den sammenhæng," mener Ulrik Marchall, der er pressemedarbejder hos Nets.

Så Nets mener det er helt ligegyldigt, hvem der har lavet opdateringen, der har resulteret i nedbruddet?

"For os er det selvfølgelig ikke lige meget, men for brugerne af systemerne er det underordnet," vurderer Ulrik Marchall.

Så Nets vil ikke fortælle, hvem der har opdateret systemerne og skabt nedbruddet?

"Jeg ved det faktisk ikke. Jeg har først lige fået det med IBM at vide lige nu," siger Ulrik Marchall.

IBM har sendt dette skriftlige svar til Computerworld:

"IBM er leverandør af de services til Nets der vedrører Dankortet. Vi har siden problemets start haft vores lokale og internationale eksperter på opgaven i tæt samarbejde med Nets for at løse problemerne. Den normale service på dankortet er nu genoprettet. Vi beklager dybt situationen og de gener det har medført i dagens løb," skriver Karsten Stokking, der er pressekoordinator hos IBM.

IBM ønsker ikke at kommentere nedbruddet yderligere.

Læs også:
Opdaterings-bøf hos Nets: Dankort-terminaler helt i sort
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere