Stort galleri:Tag med til kåringen af Årets CIO 2021 - og se hvordan Morten Holm Christiansen blev udnævnt

Artikel top billede

Nets: Mega-nedbrud skyldes fejl hos IBM

Problemerne, der ramte danske Dankort-terminaler tidligt i morges, skyldtes en netværksfejl hos IBM.

Opdateret: Nets oplyser klokken 15.55, at Dankort-terminalerne virker igen.

Nets fremlægger nu mere information om det nedbrud, der har hærget landets Dankort-terminaler siden klokken 05.15 i morges.

"Det skyldes en netværksfejl hos IBM, og vi anbefaler derfor stadig, at terminalerne anvendes i offline mode," skriver Nets i en pressemeddelelse på virksomhedens hjemmeside.

Men selv om Nets nu har lokaliseret problemet og udpeger sin leverandør, IBM, som problemkilde, kan Nets stadig ikke fortælle, hvordan problemet opstod.

Nets: Det er vores ansvar
Selv om nedbruddet snart har varet det meste af mandagen, er det stadig yderst sparsomt med tekniske detaljer.

Er det IBM, der lavede opdateringen i morges, eller gjorde Nets det?

"Det er vores ansvar, så det er sådan set lige meget, hvem der har opdateret systemet i den sammenhæng," mener Ulrik Marchall, der er pressemedarbejder hos Nets.

Så Nets mener det er helt ligegyldigt, hvem der har lavet opdateringen, der har resulteret i nedbruddet?

"For os er det selvfølgelig ikke lige meget, men for brugerne af systemerne er det underordnet," vurderer Ulrik Marchall.

Så Nets vil ikke fortælle, hvem der har opdateret systemerne og skabt nedbruddet?

"Jeg ved det faktisk ikke. Jeg har først lige fået det med IBM at vide lige nu," siger Ulrik Marchall.

IBM har sendt dette skriftlige svar til Computerworld:

"IBM er leverandør af de services til Nets der vedrører Dankortet. Vi har siden problemets start haft vores lokale og internationale eksperter på opgaven i tæt samarbejde med Nets for at løse problemerne. Den normale service på dankortet er nu genoprettet. Vi beklager dybt situationen og de gener det har medført i dagens løb," skriver Karsten Stokking, der er pressekoordinator hos IBM.

IBM ønsker ikke at kommentere nedbruddet yderligere.

Læs også:
Opdaterings-bøf hos Nets: Dankort-terminaler helt i sort
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Webinar: Tør du håndtere cyberberedskabet på egen hånd?

Der er akut behov for at øge visibilitet, indsigt og overblik, hvis man som virksomhed skal have en chance for at afværge og minimere skaden ved cyberangreb. Trusselsbilledet udvikler sig imidlertid så hastigt, at opgaven let vokser selv større virksomheder, med en eller flere dedikerede IT-sikkerhedsansvarlige, over hovedet. Bliv klogere på dette seminar.

22. september 2021 | Læs mere


GDPR i dagligdagen: Vedligeholdelse og tilsyn

Det er efterhånden ved at være noget tid siden, at vi blev introduceret til GDPR, og alle organisationer har med tiden fået styr på dataflow og håndteringen af persondata i organisationen. Mange valg har skulle træffes og det har krævet mange ressourcer. Få overblik over de seneste nye tiltag og udmeldinger fra Datatilsynet samt overblik over de seneste regler, og hvordan du håndterer dem.

23. september 2021 | Læs mere


Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Premium
Kæmpe it-problemer i det danske skattevæsen: Har kun kortlagt it-beredskabet for syv ud af 230 it-systemer
Statsrevisorerne skyder en sønderlæmmende kritik af Skatteministeriets it-beredskab af sted. It-beredskabet for kritiske forretningsprocesser "er utilfredsstillende og utilstrækkeligt," lyder det. I værste fald kan det ende med, at staten ikke kan opkræve skatter og afgifter, udbetale løn, SU, sociale ydelser og pension.
CIO
“Der har simpelthen været for få gråhårede medarbejdere involveret i den her udviklingsproces. Folk der ved, hvad der skal til”
"Vi havde ansat nogle unge mennesker i sandaler og med langt skæg for at bryde med det traditionelle it-setup. De her vakse unge mennesker fik også ret hurtigt bygget en supersmart applikation til virksomheden. Men den brager ned, da vi ruller den ud, og den fylder cirka 1,5 procent af alle transaktioner."
Job & Karriere
35-årig kvinde gik amok på hjemmekontoret efter fyring: ”De fjernede ikke min adgang, så jeg slettede p-drevet lol”
En 35-årig kvinde står anklaget for at have slettet 21,3 gigabyte data fra fællesdrevet efter, at hun blev fyret. Nu risikerer hun op til 10 års fængsel.
White paper
Få overblik over forhindringer på den digitale rejse og kom hurtigt videre
Få indblik i gennemprøvet metodik, som gør det muligt at analysere og gennemskue præcis hvordan du moderniserer dine legacy-systemer.