Skriv dig op og få tallene først:Så meget tjener din chef og dine kollegaer - og det bliver lønstigningen i år (nok)

Artikel top billede

(Foto: Photo by Ibrahim Rifath on Unsplash)

Danske chefer smutter: Nu høster firmaet milliarder

En jysk stiftet virksomhed, der indtil for nylig har haft et par danskere i spidsen, høster nu milliarder i det store udland.

Historien om, at den dansk stiftede virksomhed Just Eat står til at hente milliarder af kroner på børsen i London, er blandt de mest læste på Finansiel Times´ hjemmeside, hvor ledelsen kan bade sig i den positive omtale.

Imidlertid stoppede den danske topchef for kort tid siden i virksomheden.

Det var Mads Eriksen, der stoppede i juli 2013 for de danske aktiviteter. Og på internationalt plan stoppede topchef Klaus Nyengaard i februar også i 2013.

Det var netop planerne om at lade sig børsnotere, der fik Klaus Nyengaard til at trække sig fra stillingen, skrev Computerworld i fjor.

Gevinst 6-8 milliarder kroner

Selskabets bestyrelse ville have ham til at flytte til England for at committe sig langsigtet til selskabets planer, hvor han ellers havde pendlet mellem sit hjem i Danmark og Just-Eat i England i en årrække, hed det.

Men Klaus Nyengaard blev afløst af Coca Cola-manden David Buttress.

Ifølge Finansiel Times forventes børsnoteringen at indbringe Just Eat et sted mellem 700 til 900 millioner pund - svarende til mellem seks og otte milliarder danske kroner.

Selskabet blev oprindeligt stiftet i en kælder i Kolding af en god ven af Freeways Morten Wagner.

Pizza krydret med internet

Tilbage i 1999 var den dengang 25-årige Jesper Buch i en kælder i Kolding med til at stifte Just-Eat.

"Om dagen kørte han ud til restauranter for at få dem til at sælge deres take-away på internettet," hedder det i en ældre Computerworld-artikel.

Siden går han fra at være mangemillionær til multimillionær, oplyser Jesper Buch.

London - og den store verden

Virksomheden flytter til Aarhus, men turen går videre til London.

Og det er altså nu her, at milliarder ser ud til at rulle ind for virksomheden, der er repræsenteret i et hav af lande og har over 1.000 ansatte.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Undgå cyberkatastrofen med automatiseret kontrol over sensitive data

Når cyberkriminelle gennemtrænger din sikkerhedsinfrastruktur, bruger de i snit 48 dage til at danne sig et overblik over sensitive data, før de lukker dine systemer og data ned med ransomware. På dette seminar får du derfor et solidt grundlag for at sikre dig overblik over sensitive, virksomhedskritiske informationer. Derudover vil du få et praktisk indblik i, hvordan du beskytter dine informationer, så du er er mindre sårbar når cyberkriminelle trænger ind på dit netværk, samt et overblik over typiske angrebsformer og viden om, hvordan et ransomwareangreb foregår i praksis.

07. februar 2023 | Læs mere


Status og erfaringer fra fem år med GDPR

Vi samler nogle af Danmarks fremmeste GDPR-eksperter trådene efter knapt fem år. Dette giver dig et solidt overblik over de hidtidige erfaringer og sikker viden at basere din indsats på, når du skal planlægge og tilpasse din organisations indsats for at sikre compliance med det omfattende regelkompleks.

07. februar 2023 | Læs mere


ERP-trends 2023

Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på. Herunder hvordan den stadig mere udbredte – og uomgængelige – anvendelse af cloudservices vil påvirke dine muligheder for at få mest muligt ud af dine investeringer.

08. februar 2023 | Læs mere