Artikel top billede

Danske chefer smutter: Nu høster firmaet milliarder

En jysk stiftet virksomhed, der indtil for nylig har haft et par danskere i spidsen, høster nu milliarder i det store udland.

Historien om, at den dansk stiftede virksomhed Just Eat står til at hente milliarder af kroner på børsen i London, er blandt de mest læste på Finansiel Times´ hjemmeside, hvor ledelsen kan bade sig i den positive omtale.

Imidlertid stoppede den danske topchef for kort tid siden i virksomheden.

Det var Mads Eriksen, der stoppede i juli 2013 for de danske aktiviteter. Og på internationalt plan stoppede topchef Klaus Nyengaard i februar også i 2013.

Det var netop planerne om at lade sig børsnotere, der fik Klaus Nyengaard til at trække sig fra stillingen, skrev Computerworld i fjor.

Gevinst 6-8 milliarder kroner

Selskabets bestyrelse ville have ham til at flytte til England for at committe sig langsigtet til selskabets planer, hvor han ellers havde pendlet mellem sit hjem i Danmark og Just-Eat i England i en årrække, hed det.

Men Klaus Nyengaard blev afløst af Coca Cola-manden David Buttress.

Ifølge Finansiel Times forventes børsnoteringen at indbringe Just Eat et sted mellem 700 til 900 millioner pund - svarende til mellem seks og otte milliarder danske kroner.

Selskabet blev oprindeligt stiftet i en kælder i Kolding af en god ven af Freeways Morten Wagner.

Pizza krydret med internet

Tilbage i 1999 var den dengang 25-årige Jesper Buch i en kælder i Kolding med til at stifte Just-Eat.

"Om dagen kørte han ud til restauranter for at få dem til at sælge deres take-away på internettet," hedder det i en ældre Computerworld-artikel.

Siden går han fra at være mangemillionær til multimillionær, oplyser Jesper Buch.

London - og den store verden

Virksomheden flytter til Aarhus, men turen går videre til London.

Og det er altså nu her, at milliarder ser ud til at rulle ind for virksomheden, der er repræsenteret i et hav af lande og har over 1.000 ansatte.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Drukner din sikkerhed i et hav af falske advarsler?

Der er et konstant våbenkapløb i gang mellem de værktøjer, din IT-sikkerhedsafdeling har til rådighed og et stigende antal komplekse og mangeartede cybertrusler. Men når sikkerhedsinfrastrukturen udbygges, stiger kompleksiteten og mængden af advarsler også. Hermed får du svært ved at skelne mellem et stort antal falsk positive og de få – men reelle og kritiske! – advarsler, du skal prioritere at håndtere. Bliv klogere på hvordan du håndtere det.

15. juni 2021 | Læs mere


Datadrevet forretning 2021: Sæt automatisering og data på den strategiske dagsorden

Ved at anvende data på den korrekte måde, kan du og din virksomhed for alvor sætte skub i konkurrencen. Der ligger en værdifuld viden om kunder, kundeadfærd, konkurrenter, markeder og meget andet i den data, der svæver rundt omkring os. Med den nyeste teknologi er det endda blevet nemmere at automatisere disse processer.

16. juni 2021 | Læs mere


Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på incidents. Det handler om at eliminere kompleksitet, det handler om at fortsat sikre smidighed og fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Premium
Test: Duer Samsungs første Pro-pc'er til noget?
Samsung Galaxy Book Pro serien er et bevis på, at de etablerede pc-producenter får sig en formidabel udfordrer i den sydkoreanske supersværvægter.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Hvordan ser kundetilfredshed ud i det moderne kontaktcenter?
Det er simpelt: Dine kunder får de svar, som de har brug for, gennem deres fortrukne kanal, med forbløffende hastighed. Gå ikke glip af denne e-bog, hvor vi gennemgår alt hvad du behøver at vide omkring Cisco Webex Contact Center.