Artikel top billede

Just-Eat-stifter sælger aktier: "Jeg er gået fra at være mangemillionær til multimillionær."

Jesper Buch vil nu skyde penge ind i unge online-iværksætteres eventyr.

For 10 år siden sad den dengang 25-årige Jesper Buch i en kælder i Kolding og stablede Just-eat på benene sammen med sin partner. Om dagen kørte han ud til restauranter for at få dem til at sælge deres take-away på internettet.

Nu har Jesper Buch, samt angelinvestoren Carsten Mikkelsen, solgt sine aktier i Just-Eat for et stort millionbeløb. Det skete som led i forrige uges kapitalindskud i Just-Eat, hvor Greylock Partners og Redpoint Ventures skød 257 millioner kroner ind i selskabets internationale fremmarch.

Beløbet, som Jesper Buch blev tilbudt, var for stort til, at han kunne sige nej. Nu vil Jesper Buch øge sine investeringer i unge online-iværksættere. Det vil han gøre som angel investor, hvor han selv aktivt hjælper firmaet ved at give gode råd til de unge entreprenører.

 

Nu vil han gå 850 kilometer alene

Først har Jesper Buch en lille mission, der gerne skal give ham ømme ben og vabler. For at rense ud og komme sig over frasalget af sin "baby" vil han nu ud på en lang gåtur på 850 kilometer på pilgrimsruten Santiage de Compostela.

"Nu er jeg ikke videre kristen, men det er for at blive renset ud. Jeg har sagt til mig selv: Lad mig afslutte kapitlet med denne tur, og så er sate´me i gang igen," siger Jesper Buch.

"Jeg har sagt til alle, at jeg kun vil ringes til, hvis mit barn eller min kæreste bliver syg, eller hvis nogen i min nære familie er ved at dø. Ellers skal de bare lukke røven," siger Jesper Buch.

Online-iværksætteren, der i dag bor i Spanien, hørte om pilgrimsruten gennem sin gode ven, Freeway-stifter Morten Wagner.

"Da han sagde, at han nærmest stortudede, da han endte inde ved kirken i Santiago, så tænkte jeg, at hvis HAN kan opleve det, så er der et eller andet jeg skal afprøve der," siger Jesper Buch.

 

Jesper Buch satser på nye online-forretninger

Når han en gang er kommet hjem igen - og har gået, grublet og koblet af i næsten 30 dage - så vil han i gang med at plante sine millioner i nye investeringer. Han vil dog ikke præcist fortælle, hvor mange penge han har fået ud af handlen. 

"Jeg må ikke nævne nogle tal, fordi det er blevet så stort, men jeg kan sige, at jeg er gået fra at være mangemillionær til multimillionær," siger Jesper Buch.

Hvis man prikker ham lidt på maven, vil han dog gerne fortælle, at han er på vej mod at eje 100 millioner kroner i likvide midler - udover sine ejerandele i forskellige start ups.

"I likviditet sniffer jeg stille og roligt til det tre-cifrede," forklarer Jesper Buch.

Adspurgt om hvorfor han ikke beholdte aktierne, svarer han, at tilbuddet var for stort - og at det også betød en rolle for ham, at han nu har sikret sin familie.

"Det kunne godt være, at jeg kunne tjene det dobbelte om nogle år, men penge er bare ikke alt. Nu fik jeg også chancen for at sikre min familie. Det var sådan jeg tænkte, superkonservativt," siger han.

Jesper Buch gik allerede ud af den daglige drift i Just-Eat for næsten tre år siden. Derfor vil hans hverdag ikke ændre sig markant - udover at han nu har en masse rede penge mellem hænderne. Udover sine egne start ups vil han investere i andres drømme. Unge iværksætter skal han en god idé, et marked og samme gå-på-mod, som han selv besad i kælderen i Kolding, for at gøre sig håb om en investering.

"Jeg kan godt lide, når man er videreformidler mellem a og b, altså kobler to parter sammen. Det er også det, jeg selv gør med Miinto, hvor jeg kobler tøjbutikker på nettet sammen," siger Jesper Buch, der også formidler kontakt til terapeuter og coaches gennem Mentaline.com.

I princippet har han nok penge til at slappe af og nyde livet i Spanien og lade pengene arbejde for sig.

"Der er sikkert nogen, der læner sig tilbage og slapper af, når de får så mange penge. Det kan jeg ikke. Det er jeg også alt for ung til. Jeg er fandme kun 35 år," siger Jesper Buch.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2022: Sæt data på den strategiske dagsorden

Lær hvordan du tænker automatisering, data og digitalisering ind i dagligdagen, over for kunderne og hvordan du får skabt ny forretning.

31. maj 2022 | Læs mere


Sådan gør du din forsyningskæde mere robust

Vi sætter fokus på standardværktøjer og tillægsløsninger til Microsoft Dynamics 365 FO i produktionsvirksomheder, som vil planlægge og drive en effektiv supply chain.

31. maj 2022 | Læs mere


AI & machine learning i praksis: Sådan får du gevinst i din dagligdag

Kunstig intelligens, machine learning og algoritmer er i fuld gang med at forandre måden, vi arbejder og driver virksomhed på. På seminaret kan du møde førende eksperter på området, leverandører, beslutningstagere og praktikere, der fokuserer på best practise på området.

02. juni 2022 | Læs mere


CIO
Årets CIO 2022: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?