Uden flytning fra Århus var Just-Eat aldrig blevet succes

Man kan ikke få global it-succes, hvis man bor i Århus, mener direktøren, der har flyttet selskabet til London.

Selvom smilets by for nylig skiftede navn fra Århus til Aarhus for at gøre det lettere at få byen omtalt i det store udland, så er det ikke nødvendigvis sagen at være fra Aarhus, hvis man har store ambitioner.

Det har Just-Eat– altså store ambitioner. Selskabet er på vej til at underlægge sig den ganske verden som madleverandør på nettet. Men så vidt var det aldrig gået, hvis man havde beholdt Aarhus som sin hjemby.

Efter nogle omskiftelige første år, hvor en fusion og samarbejdsproblemer fik de oprindelige stiftere til at gå, tog den store internationale ekspansion fat i 2008, da selskabet fik en kapitalindsprøjtning og begyndte at flytte flere og flere aktiviteter til London.

Sidstnævnte skridt var afgørende for den fortsatte succes, mener koncernedirektør Klaus Nyengaard, der selv tiltrådte i 2008.

Han forklarer, at Just-Eat flyttede al teknik og udvikling til London for at få kompetencer nok.

”For 20 måneder siden var vi en mand i London og seks i Aarhus. I dag er vi 35 mand i London og 2 i Aarhus”, siger Klaus Nyengaard.

Han mener, at den store og bemærkeselsværdige ekspansion, som Just-Eat har været igennem, ikke kunne være sket i samme tempo - om overhovedet - hvis Just-Eat var blevet boende i smilets by.

Alene den trafikmæssige infrastruktur omkring Århus ville ifølge Just-Eat-direktøren gøre det næsten umuligt at opbygge et firma med afdelinger i mange lande:

”Den århusianske mangel på flyruter ville i sig selv have gjort det vanskeligt at bygge en international virksomhed op,” siger han.

Også når det gælder mulighederne for at få de rette medarbejdere ville Aarhus have været en stopklods for ekspansionen, mener Klaus Nyengaard.

”Hvis du skal opbygge et verdens-team, som vi har gjort det, så kan du ikke gøre det i Aarhus. Muligvis kunne det lade sig gøre i København, men ikke i Aarhus,” siger han.

At Just-Eat ikke fik hovesæde i København men i stedet i London var nærmest tilfældigt. Da hovedsædet under alle omstændigheder skulle flytte fra Aarhus, kunne man lige så godt tage skridtet fuldt ud og også flytte ud af landet.

”Som dansker er jeg da lidt ked af, at det er sådan, det er. Vi skulle måske have lagt det i København fra starten af. Man kan nok sagtens opbygge en international virksomhed i Danmark, men spørgsmålet er, om man kan gøre det hurtigt nok. I vores branche skal det gå meget hurtigt,” siger Just-Eat-direktøren.

Han mener, at København som by har nok at byde på, til at virksomheder vil kunne tiltrække de rette, dygtige folk fra udlandet.

”Men hvis du skulle hente folk fra verdenseliten inden for e-commerce til Aarhus, så ville det nok kræve, at de fik sig en dansk kæreste,” mener han.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fellowmind Denmark II ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2022: Sæt data på den strategiske dagsorden

Lær hvordan du tænker automatisering, data og digitalisering ind i dagligdagen, over for kunderne og hvordan du får skabt ny forretning.

31. maj 2022 | Læs mere


Sådan gør du din forsyningskæde mere robust

Vi sætter fokus på standardværktøjer og tillægsløsninger til Microsoft Dynamics 365 FO i produktionsvirksomheder, som vil planlægge og drive en effektiv supply chain.

31. maj 2022 | Læs mere


AI & machine learning i praksis: Sådan får du gevinst i din dagligdag

Kunstig intelligens, machine learning og algoritmer er i fuld gang med at forandre måden, vi arbejder og driver virksomhed på. På seminaret kan du møde førende eksperter på området, leverandører, beslutningstagere og praktikere, der fokuserer på best practise på området.

02. juni 2022 | Læs mere


CIO
Årets CIO 2022: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?