Uden flytning fra Århus var Just-Eat aldrig blevet succes

Man kan ikke få global it-succes, hvis man bor i Århus, mener direktøren, der har flyttet selskabet til London.

Selvom smilets by for nylig skiftede navn fra Århus til Aarhus for at gøre det lettere at få byen omtalt i det store udland, så er det ikke nødvendigvis sagen at være fra Aarhus, hvis man har store ambitioner.

Det har Just-Eat– altså store ambitioner. Selskabet er på vej til at underlægge sig den ganske verden som madleverandør på nettet. Men så vidt var det aldrig gået, hvis man havde beholdt Aarhus som sin hjemby.

Efter nogle omskiftelige første år, hvor en fusion og samarbejdsproblemer fik de oprindelige stiftere til at gå, tog den store internationale ekspansion fat i 2008, da selskabet fik en kapitalindsprøjtning og begyndte at flytte flere og flere aktiviteter til London.

Sidstnævnte skridt var afgørende for den fortsatte succes, mener koncernedirektør Klaus Nyengaard, der selv tiltrådte i 2008.

Han forklarer, at Just-Eat flyttede al teknik og udvikling til London for at få kompetencer nok.

”For 20 måneder siden var vi en mand i London og seks i Aarhus. I dag er vi 35 mand i London og 2 i Aarhus”, siger Klaus Nyengaard.

Han mener, at den store og bemærkeselsværdige ekspansion, som Just-Eat har været igennem, ikke kunne være sket i samme tempo - om overhovedet - hvis Just-Eat var blevet boende i smilets by.

Alene den trafikmæssige infrastruktur omkring Århus ville ifølge Just-Eat-direktøren gøre det næsten umuligt at opbygge et firma med afdelinger i mange lande:

”Den århusianske mangel på flyruter ville i sig selv have gjort det vanskeligt at bygge en international virksomhed op,” siger han.

Også når det gælder mulighederne for at få de rette medarbejdere ville Aarhus have været en stopklods for ekspansionen, mener Klaus Nyengaard.

”Hvis du skal opbygge et verdens-team, som vi har gjort det, så kan du ikke gøre det i Aarhus. Muligvis kunne det lade sig gøre i København, men ikke i Aarhus,” siger han.

At Just-Eat ikke fik hovesæde i København men i stedet i London var nærmest tilfældigt. Da hovedsædet under alle omstændigheder skulle flytte fra Aarhus, kunne man lige så godt tage skridtet fuldt ud og også flytte ud af landet.

”Som dansker er jeg da lidt ked af, at det er sådan, det er. Vi skulle måske have lagt det i København fra starten af. Man kan nok sagtens opbygge en international virksomhed i Danmark, men spørgsmålet er, om man kan gøre det hurtigt nok. I vores branche skal det gå meget hurtigt,” siger Just-Eat-direktøren.

Han mener, at København som by har nok at byde på, til at virksomheder vil kunne tiltrække de rette, dygtige folk fra udlandet.

”Men hvis du skulle hente folk fra verdenseliten inden for e-commerce til Aarhus, så ville det nok kræve, at de fik sig en dansk kæreste,” mener han.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere