Software i virksomheden: Disse applikationer er afgørende

It-chefer er nødt til at se nærmere nærmere på, hvilken type software budgettet egentlig bruges på - for måske er det slet ikke de rette applikationer, der er i fokus.

Det bør ikke være en enlig svale, når en dansk it-chef begynder at slice sit ERP op i mindre bidder for at kunne understøtte forretningens behov for agilitet og løbende tilpasninger.

"Vi ønsker at kunne tage nye, løst koblede systemer i brug og at fase gamle ud væsentligt hurtigere og nemmere," lød forklaringen fra it-chef Christian Maarssø fra virksomheden DELTA for nylig.

Og det giver faktisk rigtig god mening at forsøge at rykke investeringerne væk fra selve kernesystemet og i stedet fokusere mere på de omkringliggende applikationer.

Det er budskabet fra Gartner-analytiker Michael Maoz i et blogindlæg.

"I forretningssoftware-verdenen bliver de mest dybtgående innovationer ikke udviklet i R&D-afdelinger i de store virksomheder, der arbejder med forretningssoftware. De køber det i stedet."

"Se bare på nogle få leverandører som IBM, Oracle og Salesforce.com, der illustrerer pointen. Til sammen har de opkøbt næsten 100 softwarevirksomheder alene i de seneste syv år," skriver han blandt andet.

"Men som CIO ser du så meget som muligt på kernen for at kunne udvikle de bedste systemer til grundlæggende, essentielle processer. Hvordan får du den tilgang til at harmonere med behovet for at kunne forholde dig til de mange innovationer, som sjældent er et kendetegn hos de store applikations-leverandører?"

Se nærmere på dit it-budget
Michael Maoz peger på, at mange CIO'er bruger mange penge på kernen i systemerne, mens det i høj grad er i de omkringliggende applikationer, at innovationen finder sted.

Han mener derfor, at man skal se, om man kan flytte investeringerne fra det ene til det andet sted.

"Det springende punkt: Hvordan man kan frigøre it-budget til innovation, og en nøgle til det kan være skære noget væk af dine nuværende udgifter og rette det mod noget nyt. Det er ikke let. Vi er nødt til at gentænke det umulige: at vende tilbage til vores kernesoftware-leverandører og genåbne kontrakter," skriver han blandt andet i sit blogindlæg.

Derfor er det godt at gøre sig fri
Computerworld har tidligere skrevet om trenden med, at mange virksomheder i stigende grad begynder at sammensætte it-miljøet på en måde, der gør op med væg-til-væg-tankegangen.

Olav Frølich, der er partner og rådgiver i Devoteam, har forklaret, at hvor it-løsninger tidligere var store og tunge, skulle kunne det hele - og kostede rigtig mange penge - så er det i dag nogle andre krav, der er fra forretningen.

Det har blandt andet medført, at hele app-tankegangen, som vi kender fra vores private smartphones og tablets, i dag også finder vej ind i virksomhederne. Det giver mange fordele:

"Når der kommer et alternativt tilbud, så er det i dag nemmere at hoppe på den vogn. Det er en brug-og-smid-væk kultur, som man ikke tidligere har set inden for professionel it."Læs også:

It-chefens smarte opskrift: Slicer ERP op i små bidder

Denne trend kan forandre dit it-setup totalt

Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Fuel your IT with the best-kept secret in IBM

It takes massive computing power to accurately calculate weather forecasts – and to secure that people and businesses are able to access detailed information about whether it is going to rain, shine, storm, or snow. In this seminar, you will have the chance to hear the British Met Office describe how they do exactly that.

28. januar 2021 | Læs mere


Sandheden om Schrems II – erhvervslivets nye Cuba-krise

Konsekvenserne af Schrems II kan meget vel gå hen og blive en af de største udfordringer for danske virksomheder i 2021. Så tjek ind på denne onlinebriefing, hvor den hemmelige Schrems II gæst, ComplyCloud og Datatilsynet giver dig indsigt i, hvad dommen i virkeligheden handler om, og hvilke menneskelige hensyn der ligger bag.

29. januar 2021 | Læs mere


Premium
Cyberkriminelle har fået et nyt våben - og det virker: Derfor vælger mange flere hackede virksomheder at betale hackerne
Interview: 2020 har været et hårdt år på cybersikkerhedsområdet. Og situationen spidser nu til, efter en ny kynisk tendens er eksploderet gennem året. Og den forsvinder ikke igen, spår sikkerheds-ekspert Peter Kruse.
Computerworld
Biden sender skjult besked til kode-folket: "Hvis du læser dette, har vi brug for din hjælp”
En stående invitation er blevet opdaget i kildekoden på Det Hvide Hus' hjemmeside. Men den er kun til de eksperter, der selv kan finde den.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
White paper
Digital transformation tvinger organisationer til at nå deres digitale mål på nye måder
Allerede for to år siden hævdede nordiske virksomheder, at virksomhedernes konkurrenceevne og sågar overlevelse var afhængig af en vellykket digitalisering. De var klar, fulde af håb og på vej mod det digitale paradis. Hvordan gik det så? Hvor er de nu? For at finde ud af det, interviewede DigiPlex og Norstat 377 forretningsledere og IT-beslutningstagere fra organisationer fordelt over hele Danmark, Sverige og Norge om deres digitaliseringsfremskridt, om hvordan de har håndteret pandemien, og om hvordan IT understøtter eller står i vejen for indfrielsen af deres bæredygtighedsmål. DigiPlex kan nu dele en rapport med resultaterne fra undersøgelsen samt tanker om, hvordan man håndterer dem. De deler også nogle nyttige tips til, hvordan man skaber en pålidelig infrastruktur, der kan tilskynde til og understøtte ambitioner i den digitale økonomi. Læs mere i rapporten Nordic Data Center Trends 2020: Riding out the Storm.