Artikel top billede

Software i virksomheden: Disse applikationer er afgørende

It-chefer er nødt til at se nærmere nærmere på, hvilken type software budgettet egentlig bruges på - for måske er det slet ikke de rette applikationer, der er i fokus.

Det bør ikke være en enlig svale, når en dansk it-chef begynder at slice sit ERP op i mindre bidder for at kunne understøtte forretningens behov for agilitet og løbende tilpasninger.

"Vi ønsker at kunne tage nye, løst koblede systemer i brug og at fase gamle ud væsentligt hurtigere og nemmere," lød forklaringen fra it-chef Christian Maarssø fra virksomheden DELTA for nylig.

Og det giver faktisk rigtig god mening at forsøge at rykke investeringerne væk fra selve kernesystemet og i stedet fokusere mere på de omkringliggende applikationer.

Det er budskabet fra Gartner-analytiker Michael Maoz i et blogindlæg.

"I forretningssoftware-verdenen bliver de mest dybtgående innovationer ikke udviklet i R&D-afdelinger i de store virksomheder, der arbejder med forretningssoftware. De køber det i stedet."

"Se bare på nogle få leverandører som IBM, Oracle og Salesforce.com, der illustrerer pointen. Til sammen har de opkøbt næsten 100 softwarevirksomheder alene i de seneste syv år," skriver han blandt andet.

"Men som CIO ser du så meget som muligt på kernen for at kunne udvikle de bedste systemer til grundlæggende, essentielle processer. Hvordan får du den tilgang til at harmonere med behovet for at kunne forholde dig til de mange innovationer, som sjældent er et kendetegn hos de store applikations-leverandører?"

Se nærmere på dit it-budget

Michael Maoz peger på, at mange CIO'er bruger mange penge på kernen i systemerne, mens det i høj grad er i de omkringliggende applikationer, at innovationen finder sted.

Han mener derfor, at man skal se, om man kan flytte investeringerne fra det ene til det andet sted.

"Det springende punkt: Hvordan man kan frigøre it-budget til innovation, og en nøgle til det kan være skære noget væk af dine nuværende udgifter og rette det mod noget nyt. Det er ikke let. Vi er nødt til at gentænke det umulige: at vende tilbage til vores kernesoftware-leverandører og genåbne kontrakter," skriver han blandt andet i sit blogindlæg.

Derfor er det godt at gøre sig fri

Computerworld har tidligere skrevet om trenden med, at mange virksomheder i stigende grad begynder at sammensætte it-miljøet på en måde, der gør op med væg-til-væg-tankegangen.

Olav Frølich, der er partner og rådgiver i Devoteam, har forklaret, at hvor it-løsninger tidligere var store og tunge, skulle kunne det hele - og kostede rigtig mange penge - så er det i dag nogle andre krav, der er fra forretningen.

Det har blandt andet medført, at hele app-tankegangen, som vi kender fra vores private smartphones og tablets, i dag også finder vej ind i virksomhederne. Det giver mange fordele:

"Når der kommer et alternativt tilbud, så er det i dag nemmere at hoppe på den vogn. Det er en brug-og-smid-væk kultur, som man ikke tidligere har set inden for professionel it."

Læs også:

It-chefens smarte opskrift: Slicer ERP op i små bidder

Denne trend kan forandre dit it-setup totalt
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 - Sådan forbereder du din virksomhed til den store dag med ny EU-lovgivning om cybersikkerhed

NIS2 er et nyt EU-direktiv, som pålægger medlemslandene at sikre, at udbydere af kritisk infrastruktur og tjenester har passende sikkerhedsforanstaltninger på plads til at styre cyberrisici og opretholde modstandsdygtighed i tilfælde af en hændelse. Du skal være klar fra dag et – ellers vanker der bøder.

26. september 2023 | Læs mere


Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere