Artikel top billede

Jens Hartman fra Grundfos vandt Årets CIO 2013. Nu går jagten ind på 2014-kandidaten.

Kandidater søges: Er du Danmarks bedste it-ansvarlige?

For niende gang skal Danmarks absolut bedste CIO findes. Tilmeldingen er nu åben - og her kan du læse, hvad der skal til for at vinde.

Er du årets CIO 2014

Computerworld, IDC og Dansk-IT leder for niende gang efter Danmarks dygtigste it-ansvarlige. Og har du hvad der skal til, så vil vi have dit kandidatur.

Årets CIO, Danmarks mest prestigefyldte it-pris, bliver kåret ved en eksklusiv konference med efterfølgende middag den 12. juni i København.

Med Årets CIO sætter Computerworld og IDC spotlight på CIO-rollen samt på den værdi, it kan bringe til virksomheden med den rette ledelse.

Prisen skal bruges til at bidrage til CIO'ens udvikling og sætte fokus på unikke kompetencer inden for it-ledelse, strategisk ledelse og lederskab. Målet er derfor at finde en kandidat, der har haft betydning ikke alene for en professionel anvendelse af it i organisationen, men har også bidraget til forretningen på områder som innovation, vækst og kundeservice.

Årets CIO er i øvrigt en eksklusiv klub. De sidste par års vindere tæller navne som Jens Hartmann fra Grundfos, Mikael Munck fra Saxo Bank og Torben Bonde fra Vestas.

Læs mere: Da Jens Hartmann fra Grundfos vandt Årets CIO 2013.

Er du en mulig kandidat, skal vi modtage dit udfyldte spørgeskema inden udgangen af marts. Du kan finde spørgeskemaet på dette link.

Efter fristens udløb analyserer IDC alle indkomne besvarelser og udvælger de 10 bedste kandidater, som præsenteres for juryen, som herefter vælger de 5 mest relevante kandidater. Du kan læse mere om juryens sammensætning i år på næste side.

De fem nominerede offentliggøres her på Computerworld og gennemgår sideløbende en individuel 360 graders vurdering baseret på interviews med juryens medlemmer.

Spændingen udløses først ved middagen den 12. juni.

Udfyld skemaet her, hvor du også kan læse mere om de formelle krav til mulige ansøgere.

Juryen: De skal finde Årets CIO 2014

Juryen for Årets CIO 2014 består af:

Jens Hartmann, CIO, Grundfos 
Jens Hartmann, Master of Science, Business Systems, er CIO i Grundfos Holding A/S. Han kom til Grundfos fra Danfoss i 2008. Efter tre år blev han forfremmet til posten som CIO. Jens Hartmann er i dag ansvarlig for en IT organisation bestående af 700 medarbejdere fordelt på fem globale centre.

I 2013 blev Jens Hartmann kåret som Årets CIO - blandt andet i kraft af sin kommercielle forståelse, lederevner og sin evne til på samme tid at have styr på maskinrummet takket være en stærk faglighed. 

John Gøtze, professor, ITU 
John Gøtze, civilingeniør og ph.d., er programleder for masteruddannelsen i it-ledelse på IT Universitetet i København, hvor han også underviser i enterprisearkitektur og fremtidens it-organisation.

John er også direktør for EA Fellows ApS, som certificerer enterprisearkitekter for Carnegie Mellon University samt rådgiver om sammenhængende strategi, forretning og teknologi. 

Marianne Thyrring, adm. direktør, DMI

Marianne Thyrring, cand.scient.pol, har været direktør på DMI siden august 2013. Marianne var tidligere kommitteret i Økonomi- og Indenrigsministeriet samt departementschef i Miljøministeriet fra 2007-2012 og før jobbet som departementschef afdelingschef og koncernøkonomichef i Miljøministeriet.

Marianne var tidligere vicekabinetschef for miljøkommissær Ritt Bjerregaard, diplomat ved den danske EU-repræsentation og ministersekretær for tre forskellige skatteministre. Marianne er medlem af DJØF's Forlags bestyrelse og censor ved faget Statskundskab. 

Michael Steen Hansen, CIO, Rigspolitiet

Michael S. Hansen, HD IØ og E*MBA, er Rigspolitiets CIO siden september 2013. Før det var Michael CIO i Region Sjælland fra 2007, hvor han i den forbindelse blev kåret til årets CIO 2009. Med ansættelser i DR, eHuset og forsvaret har han en bred it- og ledelsesmæssig ballast.

De seneste to job handler om at samle og professionalisere it i store organisationer, med de voldsomme forandringer det bringer med sig både for medarbejdere og brugere. I Rigspolitiet er CIO placeret i direktionen, for at sikre bedst mulig fokus på it-understøttelsen af udviklingen af Dansk Politi og Anklagemyndighed. 

Lars Jacobsen, chefredaktør, Computerworld

Lars Jacobsen, cand.scient.adm., er chefredaktør for Computerworld. Lars Jacobsen har arbejdet med teknologi og medier siden 2000. Han har været ansat hos Computerworlds udgiver siden 2006 som blandt andet udviklingschef og har tidligere været ansat hos blandt andet Teknologirådet, på Christiansborg og inden for PR-branchen. 

Charlotte Thygesen Poulsen, Ass. VP, IDC

Charlotte Poulsen, Master of Science Business Administation er Associate Vice President hos IDC. Charlotte kom til IDC i 2001 som konferencechef og har med tiden udvidet sine ansvarsområder til flere forretningsområder og geografier. Charlotte har drevet kåringen af Årets CIO, siden prisen første gang blev uddelt i 2006.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital kundeservice: Kom godt i gang med chatbots

Der er store gevinster at hente med chatbots, som kan håndtere en stor del af kommunikationen med brugere - både de eksterne som kunder og de interne som medarbejdere.Og lige rundt om hjørnet venter næste generation, nemlig de stemme-baserede chatbots, som står på skuldrene af de stemmestyrede home-devices som Amazons Alexa og Google Home.

07. december 2021 | Læs mere


Can AI bring value to your business?

You will learn how AI has been successfully used to enhance an existing business where artificial intelligence is deployed to work complementary to natural intelligence in a complex data process. And you will be presented with a business case where AI provides the possibilities of creating a completely new business platform, that would not otherwise have been possible.

08. december 2021 | Læs mere


Sådan styrker du din forsyningskæde gennem digitalisering

I dette webinar bygger CGI's eksperter bro mellem de overordnede, strategiske aspekter af den digitale værdikæde og mere konkret de nye muligheder, Intelligent Order Management til Microsoft Dynamics 365 FO byder på.

09. december 2021 | Læs mere


Computerworld
Opsporet: Her bor en af verdens mest berygtede hackere og en af hovedpersonerne bag REvil med sin hustru i stor villa