Artikel top billede

(Foto: Povl D. Rasmussen)

I al hemmelighed: IBM vil sælge gigantisk netværksforretning

IBM forsøger i al hemmelighed at finde en køber til stor netværksforretning. Se her, hvad det skyldes.

IBM er i al hemmelighed gået i gang med at sælge sin SDN-forretning - software defined networking.

IBM har angiveligt i den seneste tid rettet henvendelse til både Cisco, Dell, Fujitsu, HP og Juniper - og muligvis flere - med tilbud om at overtage SDN-forretningen.

Ifølge nyhedstjenesten Re/code forlanger IBM omkring en milliard dollar - 5,5 milliarder kroner - for forretnings-enheden, der hedder Software Defined Networks for Virtual Environments.

Du kan læse mere om Software Defined Networks her: Dette system kan komme til at styre dit netværk.

Den producerer både hardware og software til SDN'er og tæller blandt andet IBM's Distributed Overlay Virtual Ethernet (DOVE) samt en række af IBM's blade-servere og switche, som selskabet erhvervede med købet af Blade Network Technologies i 2010.

IBM vil ikke sige noget om Re/Codes' oplysninger til Computerworlds amerikanske nyhedsbureau, mens Cisco, Dell, Fujitsu, HP og Juniper meddeler, at de 'ikke vil kommentere på rygter.'

Ingen af parterne afviser således, at de har drøftet et muligt salg af IBM's SDN-forretning.

Stor oprydning

Holder meldingerne vand, tyder det på, at IBM er i gang med en større oprydning i selskabets portefølje.

Det er nemlig blot en uge siden, at IBM solgte sin x86-serverforretning til kinesiske Lenovo.

Det kan du læse mere om her: Kinesisk it-firma køber IBM's serverforretning - betaler milliarder.

Dette salg skyldtes, at IBM vil lægge mere vægt på sin langt mere lukrative service-forretning.

Samme begrundelse kan ligge bag IBM's mulige salg af SDN-forretningen, som IBM meget vel kan vurdere ligger uden for selskabets strategiske kerneforretning.

Ved at redefinere forretningen

Flere analytikere vurderer således, at IBM er i færd med at redefinere hele sin forretning - ikke mindst med fokus på cloud, hvor blandt andet Amazon Web Services og Microsofts cloud-satsning bliver regnet blandt hovedkonkurrenterne.

I dag er netværksforretningen - som SDN hører under - vigtig. Men sådan vil det ikke nødvendigvis blive ved med at være.

I dag spiller SDN en vigtig rolle i sammenfletningen af de services, som alle virksomheder har brug for.

Den rolle står imidlertid til at blive udvandet i takt med, at virksomhederne bevæger sig over mod cloud og brugen af prædefinerede services, hvor håndteringen af den rå infrastruktur ikke spiller den store rolle for selskaberne.

Læs også:

Dette system kan komme til at styre dit netværk.

Kinesisk it-firma køber IBM's serverforretning - betaler milliarder.

Her er Microsofts vilde datacenter - kom med ind bag dørene.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere