Artikel top billede

I al hemmelighed: IBM vil sælge gigantisk netværksforretning

IBM forsøger i al hemmelighed at finde en køber til stor netværksforretning. Se her, hvad det skyldes.

IBM er i al hemmelighed gået i gang med at sælge sin SDN-forretning - software defined networking.

IBM har angiveligt i den seneste tid rettet henvendelse til både Cisco, Dell, Fujitsu, HP og Juniper - og muligvis flere - med tilbud om at overtage SDN-forretningen.

Ifølge nyhedstjenesten Re/code forlanger IBM omkring en milliard dollar - 5,5 milliarder kroner - for forretnings-enheden, der hedder Software Defined Networks for Virtual Environments.

Du kan læse mere om Software Defined Networks her: Dette system kan komme til at styre dit netværk.

Den producerer både hardware og software til SDN'er og tæller blandt andet IBM's Distributed Overlay Virtual Ethernet (DOVE) samt en række af IBM's blade-servere og switche, som selskabet erhvervede med købet af Blade Network Technologies i 2010.

IBM vil ikke sige noget om Re/Codes' oplysninger til Computerworlds amerikanske nyhedsbureau, mens Cisco, Dell, Fujitsu, HP og Juniper meddeler, at de 'ikke vil kommentere på rygter.'

Ingen af parterne afviser således, at de har drøftet et muligt salg af IBM's SDN-forretning.

Stor oprydning

Holder meldingerne vand, tyder det på, at IBM er i gang med en større oprydning i selskabets portefølje.

Det er nemlig blot en uge siden, at IBM solgte sin x86-serverforretning til kinesiske Lenovo.

Det kan du læse mere om her: Kinesisk it-firma køber IBM's serverforretning - betaler milliarder.

Dette salg skyldtes, at IBM vil lægge mere vægt på sin langt mere lukrative service-forretning.

Samme begrundelse kan ligge bag IBM's mulige salg af SDN-forretningen, som IBM meget vel kan vurdere ligger uden for selskabets strategiske kerneforretning.

Ved at redefinere forretningen

Flere analytikere vurderer således, at IBM er i færd med at redefinere hele sin forretning - ikke mindst med fokus på cloud, hvor blandt andet Amazon Web Services og Microsofts cloud-satsning bliver regnet blandt hovedkonkurrenterne.

I dag er netværksforretningen - som SDN hører under - vigtig. Men sådan vil det ikke nødvendigvis blive ved med at være.

I dag spiller SDN en vigtig rolle i sammenfletningen af de services, som alle virksomheder har brug for.

Den rolle står imidlertid til at blive udvandet i takt med, at virksomhederne bevæger sig over mod cloud og brugen af prædefinerede services, hvor håndteringen af den rå infrastruktur ikke spiller den store rolle for selskaberne.

Læs også:

Dette system kan komme til at styre dit netværk.

Kinesisk it-firma køber IBM's serverforretning - betaler milliarder.

Her er Microsofts vilde datacenter - kom med ind bag dørene.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Drukner din sikkerhed i et hav af falske advarsler?

Der er et konstant våbenkapløb i gang mellem de værktøjer, din IT-sikkerhedsafdeling har til rådighed og et stigende antal komplekse og mangeartede cybertrusler. Men når sikkerhedsinfrastrukturen udbygges, stiger kompleksiteten og mængden af advarsler også. Hermed får du svært ved at skelne mellem et stort antal falsk positive og de få – men reelle og kritiske! – advarsler, du skal prioritere at håndtere. Bliv klogere på hvordan du håndtere det.

15. juni 2021 | Læs mere


Datadrevet forretning 2021: Sæt automatisering og data på den strategiske dagsorden

Ved at anvende data på den korrekte måde, kan du og din virksomhed for alvor sætte skub i konkurrencen. Der ligger en værdifuld viden om kunder, kundeadfærd, konkurrenter, markeder og meget andet i den data, der svæver rundt omkring os. Med den nyeste teknologi er det endda blevet nemmere at automatisere disse processer.

16. juni 2021 | Læs mere


Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på incidents. Det handler om at eliminere kompleksitet, det handler om at fortsat sikre smidighed og fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Premium
Test: Duer Samsungs første Pro-pc'er til noget?
Samsung Galaxy Book Pro serien er et bevis på, at de etablerede pc-producenter får sig en formidabel udfordrer i den sydkoreanske supersværvægter.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Kroner og ører: Sådan udregner du værdien af din sikkerhedsindsats
I dette whitepaper får du redskaber til at fastsætte den konkrete værdi af virksomhedens sikkerhedsindsats, som du kan præsentere for topledelse og bestyrelse.