Stort galleri:Tag med til kåringen af Årets CIO 2021 - og se hvordan Morten Holm Christiansen blev udnævnt

Artikel top billede

Efter pause: Kendt it-direktør får nyt topjob

Han var med til at skyde dansk it-firma af til svenskere for en kvart milliard kroner. Nu har han - efter en kort pause - fået en ny topchefstilling.

Jakob H. Kraglund bliver ny CEO hos Cambio Healthcare Systems.

Det meddeler selskabet på sin hjemmeside.

Jakob H. Kraglund er kendt i it-branchen som topchef for ESDH-leverandøren Traen, der blev solgt til svenskere for en kvart milliard kroner i maj 2012.

Det kan du læse mere om her.

Han valgte at blive året ud, men har siden januar 2013 ikke skrevet CEO på sit visitkort.

Imidlertid har CEO-pausen været udfyldt med bestyrelsesarbejdet.

Blandt andet for netop Cambio Healtcare Systems, hvor han nu i stedet skal stå i spidsen for den daglige drift som CEO.

E-sundhed

Jakob H. Kraglund har tidligere arbejdet hos Accenture og siddet i Dansk Industris bestyrelse hos ITEK.

"Jeg ser frem til at arbejde sammen med Cambios kompetente medarbejdere for at maksimere værdiskabelsen for vores kunder og for at hjælpe os med at nå målet om at blive den førende nordiske leverandør af eHealthcare løsninger," udtaler Jakob H. Kraglund i meddelelsen.

Cambio Healthcare Systems var i øvrigt en af de tabende bydere til det milliardstore epj-udbud i Region Hovedstaden og Region Sjælland, som amerikanske EPIC vandt sammen med NNIT.

Cambio Healthcare Systems er et svensk-stiftet firma med 370 ansatte.

Sådan fik han jobbet

Jakob H. Kraglunds vej til jobbet gik i flere etaper, oplyser han til Computerworld.

"Jeg blev i 2012 rekrutteret til bestyrelsen i Cambio Healthcare Systems, som er ejet af kapitalfonden Valedo og de to grundlæggere af virksomheden."

"For nogen tid siden blev jeg så af ejerne og bestyrelsesformanden opfordret til at overtage rollen som CEO," udtaler han og siger, at han tog imod tilbuddet, da han blandt andet synes, det er en virksomhed med "et stort potentiale i et spændende marked".

Er det ikke noget helt andet end ESDH, som du skal arbejde med?

"Jeg er blevet rekrutteret til jobbet, fordi ejerne og bestyrelsen mener, at mine tidligere erfaringer med udvikling og forbedring af organisationer, produkter og kunderelationer er relevante i Cambio Healthcare Systems også," svarer han.

Hvad bliver dine største udfordringer i det nye job?

"Vores kunder arbejder med noget af det vigtigste, man kan forestille sig; nemlig af redde menneskers liv og helbred. Samtidig arbejder de løbende med at forbedre behandlinger, patientsikkerhed og effektivitet."

"Vores og min største udfordring er at sikre, at vi hjælper vores kunder bedst muligt med dette," lyder det fra den nye CEO.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Webinar: Tør du håndtere cyberberedskabet på egen hånd?

Der er akut behov for at øge visibilitet, indsigt og overblik, hvis man som virksomhed skal have en chance for at afværge og minimere skaden ved cyberangreb. Trusselsbilledet udvikler sig imidlertid så hastigt, at opgaven let vokser selv større virksomheder, med en eller flere dedikerede IT-sikkerhedsansvarlige, over hovedet. Bliv klogere på dette seminar.

22. september 2021 | Læs mere


GDPR i dagligdagen: Vedligeholdelse og tilsyn

Det er efterhånden ved at være noget tid siden, at vi blev introduceret til GDPR, og alle organisationer har med tiden fået styr på dataflow og håndteringen af persondata i organisationen. Mange valg har skulle træffes og det har krævet mange ressourcer. Få overblik over de seneste nye tiltag og udmeldinger fra Datatilsynet samt overblik over de seneste regler, og hvordan du håndterer dem.

23. september 2021 | Læs mere


Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Premium
Kæmpe it-problemer i det danske skattevæsen: Har kun kortlagt it-beredskabet for syv ud af 230 it-systemer
Statsrevisorerne skyder en sønderlæmmende kritik af Skatteministeriets it-beredskab af sted. It-beredskabet for kritiske forretningsprocesser "er utilfredsstillende og utilstrækkeligt," lyder det. I værste fald kan det ende med, at staten ikke kan opkræve skatter og afgifter, udbetale løn, SU, sociale ydelser og pension.
CIO
“Der har simpelthen været for få gråhårede medarbejdere involveret i den her udviklingsproces. Folk der ved, hvad der skal til”
"Vi havde ansat nogle unge mennesker i sandaler og med langt skæg for at bryde med det traditionelle it-setup. De her vakse unge mennesker fik også ret hurtigt bygget en supersmart applikation til virksomheden. Men den brager ned, da vi ruller den ud, og den fylder cirka 1,5 procent af alle transaktioner."
Job & Karriere
35-årig kvinde gik amok på hjemmekontoret efter fyring: ”De fjernede ikke min adgang, så jeg slettede p-drevet lol”
En 35-årig kvinde står anklaget for at have slettet 21,3 gigabyte data fra fællesdrevet efter, at hun blev fyret. Nu risikerer hun op til 10 års fængsel.
White paper
Høst hurtigt AI-fordele med skarp fokus på specifikke udfordringer – og uden behov for at kode
Markant reduceret svartid, styrket effektivitet og færre fejl. Det er blandt fordelene ved at lade AI sortere og prioritering beskeder fra en stor mængde brugere og kunder.