Artikel top billede

Efter pause: Kendt it-direktør får nyt topjob

Han var med til at skyde dansk it-firma af til svenskere for en kvart milliard kroner. Nu har han - efter en kort pause - fået en ny topchefstilling.

Jakob H. Kraglund bliver ny CEO hos Cambio Healthcare Systems.

Det meddeler selskabet på sin hjemmeside.

Jakob H. Kraglund er kendt i it-branchen som topchef for ESDH-leverandøren Traen, der blev solgt til svenskere for en kvart milliard kroner i maj 2012.

Det kan du læse mere om her.

Han valgte at blive året ud, men har siden januar 2013 ikke skrevet CEO på sit visitkort.

Imidlertid har CEO-pausen været udfyldt med bestyrelsesarbejdet.

Blandt andet for netop Cambio Healtcare Systems, hvor han nu i stedet skal stå i spidsen for den daglige drift som CEO.

E-sundhed

Jakob H. Kraglund har tidligere arbejdet hos Accenture og siddet i Dansk Industris bestyrelse hos ITEK.

"Jeg ser frem til at arbejde sammen med Cambios kompetente medarbejdere for at maksimere værdiskabelsen for vores kunder og for at hjælpe os med at nå målet om at blive den førende nordiske leverandør af eHealthcare løsninger," udtaler Jakob H. Kraglund i meddelelsen.

Cambio Healthcare Systems var i øvrigt en af de tabende bydere til det milliardstore epj-udbud i Region Hovedstaden og Region Sjælland, som amerikanske EPIC vandt sammen med NNIT.

Cambio Healthcare Systems er et svensk-stiftet firma med 370 ansatte.

Sådan fik han jobbet

Jakob H. Kraglunds vej til jobbet gik i flere etaper, oplyser han til Computerworld.

"Jeg blev i 2012 rekrutteret til bestyrelsen i Cambio Healthcare Systems, som er ejet af kapitalfonden Valedo og de to grundlæggere af virksomheden."

"For nogen tid siden blev jeg så af ejerne og bestyrelsesformanden opfordret til at overtage rollen som CEO," udtaler han og siger, at han tog imod tilbuddet, da han blandt andet synes, det er en virksomhed med "et stort potentiale i et spændende marked".

Er det ikke noget helt andet end ESDH, som du skal arbejde med?

"Jeg er blevet rekrutteret til jobbet, fordi ejerne og bestyrelsen mener, at mine tidligere erfaringer med udvikling og forbedring af organisationer, produkter og kunderelationer er relevante i Cambio Healthcare Systems også," svarer han.

Hvad bliver dine største udfordringer i det nye job?

"Vores kunder arbejder med noget af det vigtigste, man kan forestille sig; nemlig af redde menneskers liv og helbred. Samtidig arbejder de løbende med at forbedre behandlinger, patientsikkerhed og effektivitet."

"Vores og min største udfordring er at sikre, at vi hjælper vores kunder bedst muligt med dette," lyder det fra den nye CEO.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


Hvor kommer cybertruslerne fra i OT-miljøer?

Sammen med en række eksperter vil du blive indviet, hvilke udfordringer virksomheder typisk skal forholde sig til, for at sikre OT-miljøet mod udefrakommende trusler og cyberangreb.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere