Artikel top billede

"Der er stort potentiale og god synergi i denne nordiske konsolidering af ECM-markedet," udtaler Jakob H. Kraglund, administrerende direktør, Traen.

Svenskere køber Traen for en kvart milliard

Traen, der udvikler løsninger til sags- og dokumenthåndtering, er blevet solgt for 252 millioner kroner.

Det svenske børsnoterede selskab Formpipe overtager it-virksomheden Traen for 252 millioner kroner fra DKA Capital.

Traen udvikler og implementerer løsninger til digitalisering i den offentlige sektor. Mere præcist ESDH- (Elektronisk Sags- og Dokumenthåndtering) og ECM-løsninger (Enterprise Content Management).

Traen blev solgt til DKA Capital (tidligere Dansk Kapitalanlæg) i foråret 2009. Ifølge en pressemeddelelse har DKA Capital ved at sælge Traen for 252 millioner kroner dermed forrentet sin investering cirka fem gange på godt tre år.

Trods den økonomiske krise har Traen været i stand til årligt at øge omsætningen med i gennemsnit 11 procent, siden DKA Capital købte selskabet.

"I 2008 inden DKA Capital overtog selskabet udgjorde omsætningen 131 millioner kroner, og indtjeningen var betydeligt negativ. I 2011 opnåede Traen en indtjeningsmarginal med en EBITDA-margin på 22 procent," udtaler Lars Dybkjær, administrerende partner, DKA Capital.

På spanden

Før salget til DKA var Traen på tynd is økonomisk og måtte på et tidspunkt sælge et kuldsejlet fagsystem til Topnordic (nu Atea) for at betale en større regning til selskabet.

Da Computerworld sidste år bad en professor i økonomi kigge på Traens regnskab, undrede han sig over, at selskabet i regnskabet havde skruet voldsomt op for de luftige værdier i form af goodwill og de immaterielle aktiver.

Formpipe, som er en af Nordens store virksomheder inden for Enterprise Content Management (ECM), vil anvende Traens kompetencer og standardsystemer som led i en større nordisk ekspansion og samtidig udbygge positionen i Danmark.

Traen blev grundlagt i 1998 og betjener mere end 20 ministerier og styrelser samt 40 kommuner og regioner med digitale løsninger. Virksomhedens løsninger anvendes af omkring 50.000 medarbejdere i den offentlige sektor og 500.000 borgere og virksomheder, som benytter digital selvbetjening, samt indgår i bearbejdningen af cirka 20 milliarder kroner i årlige offentlige tilskud.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Undgå cyberkatastrofen med automatiseret kontrol over sensitive data

Når cyberkriminelle gennemtrænger din sikkerhedsinfrastruktur, bruger de i snit 48 dage til at danne sig et overblik over sensitive data, før de lukker dine systemer og data ned med ransomware. På dette seminar får du derfor et solidt grundlag for at sikre dig overblik over sensitive, virksomhedskritiske informationer. Derudover vil du få et praktisk indblik i, hvordan du beskytter dine informationer, så du er er mindre sårbar når cyberkriminelle trænger ind på dit netværk, samt et overblik over typiske angrebsformer og viden om, hvordan et ransomwareangreb foregår i praksis.

07. februar 2023 | Læs mere


Status og erfaringer fra fem år med GDPR

Vi samler nogle af Danmarks fremmeste GDPR-eksperter trådene efter knapt fem år. Dette giver dig et solidt overblik over de hidtidige erfaringer og sikker viden at basere din indsats på, når du skal planlægge og tilpasse din organisations indsats for at sikre compliance med det omfattende regelkompleks.

07. februar 2023 | Læs mere


ERP-trends 2023

Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på. Herunder hvordan den stadig mere udbredte – og uomgængelige – anvendelse af cloudservices vil påvirke dine muligheder for at få mest muligt ud af dine investeringer.

08. februar 2023 | Læs mere