Artikel top billede

"Der er stort potentiale og god synergi i denne nordiske konsolidering af ECM-markedet," udtaler Jakob H. Kraglund, administrerende direktør, Traen.

Svenskere køber Traen for en kvart milliard

Traen, der udvikler løsninger til sags- og dokumenthåndtering, er blevet solgt for 252 millioner kroner.

Det svenske børsnoterede selskab Formpipe overtager it-virksomheden Traen for 252 millioner kroner fra DKA Capital.

Traen udvikler og implementerer løsninger til digitalisering i den offentlige sektor. Mere præcist ESDH- (Elektronisk Sags- og Dokumenthåndtering) og ECM-løsninger (Enterprise Content Management).

Traen blev solgt til DKA Capital (tidligere Dansk Kapitalanlæg) i foråret 2009. Ifølge en pressemeddelelse har DKA Capital ved at sælge Traen for 252 millioner kroner dermed forrentet sin investering cirka fem gange på godt tre år.

Trods den økonomiske krise har Traen været i stand til årligt at øge omsætningen med i gennemsnit 11 procent, siden DKA Capital købte selskabet.

"I 2008 inden DKA Capital overtog selskabet udgjorde omsætningen 131 millioner kroner, og indtjeningen var betydeligt negativ. I 2011 opnåede Traen en indtjeningsmarginal med en EBITDA-margin på 22 procent," udtaler Lars Dybkjær, administrerende partner, DKA Capital.

På spanden

Før salget til DKA var Traen på tynd is økonomisk og måtte på et tidspunkt sælge et kuldsejlet fagsystem til Topnordic (nu Atea) for at betale en større regning til selskabet.

Da Computerworld sidste år bad en professor i økonomi kigge på Traens regnskab, undrede han sig over, at selskabet i regnskabet havde skruet voldsomt op for de luftige værdier i form af goodwill og de immaterielle aktiver.

Formpipe, som er en af Nordens store virksomheder inden for Enterprise Content Management (ECM), vil anvende Traens kompetencer og standardsystemer som led i en større nordisk ekspansion og samtidig udbygge positionen i Danmark.

Traen blev grundlagt i 1998 og betjener mere end 20 ministerier og styrelser samt 40 kommuner og regioner med digitale løsninger. Virksomhedens løsninger anvendes af omkring 50.000 medarbejdere i den offentlige sektor og 500.000 borgere og virksomheder, som benytter digital selvbetjening, samt indgår i bearbejdningen af cirka 20 milliarder kroner i årlige offentlige tilskud.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere