Maskinerne kommer: It-chefen har et problem

ComputerViews: Det maskindrevne internet vokser med eksplosiv fart, men de fleste it-chefer er ligeglade. Det giver dem et problem.

ComputerViews: Internet of Things er for alvor begyndt at folde sig ud, og det kan hurtigt blive et problem for it-cheferne.

2014 kan blive året, hvor der for første gang genereres mere data af maskiner end af mennesker.

Ifølge Ciscos målinger er der faktisk allerede i dag koblet flere maskiner på internettet, end der er koblet mennesker på, og intet tyder på, at den udvikling vil stoppe i de kommende år.

I maskinerne sidder sensorer, der i meget stor udstrækning registrerer bevægelser, data og input og sender dem videre via internettet, hvor de forbindes med data fra andre enheder på kryds og tværs.

Kun fantasien sætter grænserne for udnyttelsen af den viden og de output, der gemmer sig i krydsfeltet mellem de mange data fra computere, dørlåse, termostater, køkkengrej, fitness-apparater, medicinske apparater, landbrugs-udstyr, lager-udstyr, fabriks-maskiner og alle mulige andre apparater.

Det bliver et nyt internet med et enormt potentiale for intelligens og automatik mellem de sammenkoblede maskiner og computere.

Virksomheder kobles af - og det kan gå stærkt
Volumen vil blive gigantisk og vil - lidt afhængigt af hvem man spørger - komme til at ligge på mellem 30 milliarder og 50 milliarder maskiner, der vil være koblet trådløst på internettet i 2020.

Alligevel er mange virksomheder fortsat særdeles lunkne og skeptiske over for 'Internet of Things.'

Ifølge analysehuset Forrester er mere end hver anden virksomhed ikke interesseret i tage Internet of Things til sig, mens blot otte procent indtil videre så småt er kommet i gang.

Grundene er flere.

Ifølge Forresters undersøgelse peger it-cheferne i virksomhederne især på sikkerhed og omkostninger som deres væsentligste årsager til at vige uden om Internet of Things.

Hertil kommer bekymringer om integrations- og migrations-udfordringer samt udsigten til forskellige lovmæssige begrænsninger og regulativer, som vil besværliggøre arbejdet.

Det er alt sammen barrierer, som en enhver CIO relativt nemt ville kunne overkomme.

Artiklen fortsætter på næste side...
IT-JOB
Se flere it-job hos
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021 - trends, teknologi, innovation og organisationsformer

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

15. april 2021 | Læs mere


Sådan gør IT bæredygtighed til en god forretning

Presset øges i disse år på virksomheder for at begrænse klimabelastningen. IT og teknologi spiller en nøglerolle i arbejdet, hvilket er emnet for denne konference. Her kan du blive klogere på, hvordan du aktivt arbejder for at kombinere effektiv og lønsom forretningsdrift med en effektiv bæredygtighedsindsats.

20. april 2021 | Læs mere


The Successful Journey to the Cloud

Cloud usage on enterprise level is growing rapidly and for good reason. With the flexibility and scalability offered by cloud, businesses and organizations can harness new technologies, increase resiliency and adapt to changing demands at an unprecedented level. In this webinar we address some of the important issues to consider when embarking on your cloud adoption journey.

21. april 2021 | Læs mere


Computerworld
Sikkerhedshul i sundhed.dk gør det let at snyde med coronapas
Et hul i sikkerheden hos sundhed.dk åbner op for, at coronapas-ejere kan ændre på de svar, der står i passet. Men det er dokumentfalsk, advarer sundhed.dks direktør.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
White paper
Sådan prioriterer IT-sikkerhedschefernes indsatsen i 2021
I denne undersøgelse fra F-Secure giver knap 2.000 ledende personer på tværs af hele Europa deres bud på, hvor de vil prioritere indsatsen i år – og hvad de opfatter som virksomhedernes mest presserende udfordringer på cybersikkerhedsfronten.