Artikel top billede

Nu åbner salget af topleveldomæner: Disse kan du købe

Salget af nye topleveldomæner indledes i dag. Se de nye muligheder her.

Alle, der har skullet starte en ny hjemmeside op, ved, hvor frustrerende det er, når man ikke kan få det helt rigtige domæne, fordi .com, .net eller .dk allerede er taget.

Derfor åbner Icann, det internationale firma der håndterer domænenavnene, op for nye domænenavne.

Du kan fra i dag købe dig adgang til de første syv, og inden februar er omme, er yderligere 13 kommet på bordet.

"Vi har allerede fået rigtig mange henvendelser om de nye domænenavne, og vi har også rimelig store forventninger fremad, for der er en efterspørgsel på nye og kreative domæner", forklarer produktdirektør hos DanDomain, Niels Reinau, til Computerworld,

De første syv tilgængelige domæner er:

  • .Bike
  • .Clothing
  • .Guru
  • .Holding
  • .Plumbing
  • .Singles
  • .Ventures
.com-domænet er absolut det mest brugte domæne, hvor det formodes, at godt halvdelen af alle internetdomæner globalt ender på .com.

De store virksomheder kommer
I alt vil godt 1.600 nye domæner komme ud af, hvad Icann kalder "domænernes Big Bang". Domænerne kommer i forskellige faser henover de næste to år, og vil blandt andet indeholde domænenavne som .ninja.

Samtidig er de store internationale virksomheder i færd med at tilkøbe sig deres egne topleveldomæner. Blandt andet går Google efter .Youtube og .doc og Ford går - selvfølgelig - efter .ford. I alt har Google alene ansøgt efter 101 nye domæner.

Så selvom at der nu kommer et .youtube-domæne, så skal du ikke regne med, at du kan lave hjemmesiden "fedefilm.youtube" foreløbig.

600 nye domæner til os

I stedet vil der være en stor række domæner, som netop vil være åbne for alle.

"De store firmaer får selvfølgelig lukket domænerne, så kun de kan bruge dem, men godt 600-800 af de kommende og nye domæner vil være tilgængelige for alle, og de fleste, som for eksempel .bike, vil også være til at få adgang til for en fornuftig pris", siger Niels Reinau.

Hver ansøgning til et nyt domæne foregår igennen Icann og koster godt en million kroner. Bliver et domæne efterfølgende godkendt, er firmaet bag også med til at bestemme prisen for andres brug af domænet.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere