Artikel top billede

Dit ERP sender dig ind i en blindgyde: Sådan kommer du ud igen

Genstridige ERP-systemer kan sende virksomheden ind i en blindgyde, hvis man ikke passer på. Se her, hvordan du kan undgå at havne i den situation.

Som Computerworld har beskrevet i en stribe artikler, er der en del virksomheder, der har et behov for at modernisere på ERP-fronten.

Mange af løsningerne har efterhånden en del år på bagen - og fra en tid, hvor eksempelvis mobilitet og cloud ikke var de centrale it-trends, som de er i dag. 

Det er naturligvis en situation, som ERP-leverandørerne står på spring for at udnytte med nye, mere tidssvarende løsninger.

Vi har blandt andet interviewet ERP-leverandørerne Infor, Oracle, SAP og Microsoft om deres bud på, hvordan fremtidens ERP-løsninger skal se ud og fungere.

Men også eksperterne peger på, at der er et behov for at komme videre på ERP-fronten - og at det formentlig er ved at være slut med ERP, som vi kender det.

Har du et legacy ERP?

Gartner skriver eksempelvis i en ny analyse, at vi allerede i 2016 vil betegne de meget tilpassede ERP-implementeringer som "legacy ERP."

Gartner mener, at CIO'erne i stedet for de klassiske ERP-monolitter, der kører on premise, skal se på alternativerne.

"Behovet for agilitet og for hurtigt at kunne reagere har betydet, at de meget tilpassede ERP-implementeringer er blevet en blindgyde, og det har skabt en del legacy ERP-installationer, som man er nødt til at tage hånd om på en konstruktiv måde."

Analysefirmaet peger på, at særligt dem, der var tidligt ude med at tage ERP i brug - eksempelvis store virksomheder inden for fremstilling og distribution - nu betaler regningen for mere end et årtis omfattende tilpasninger af systemerne.

"Virksomheder, der i dag ønsker at forbedre administreringen, kan drage fordel af de lavere omkostninger, bedre funktioner og højere proces-fleksibilitet, der kan opnås ved at blande cloud-applikationer med on-premise applikationer i det, der refereres til som ‘postmoderne ERP.'" 

Gartner vurderer i analysen, at mindst 30 procent af de service-centrerede virksomheder i 2018 vil have flyttet størstedelen af ERP-applikationerne ud i skyen.

Dansk it-chef gør sig fri af ERP

For et par uger siden fortalte it-chefen i DELTA, Christian Maarssø, til Computerworld, at han ønsker større handlefrihed i forhold til valg af applikationer og derfor arbejder på at slanke selve ERP-løsningen.

"Nu prøver vi at opløse vores ERP i nogle mindre elementer, som så bliver væsentligt løsere koblet, end de er i dag," forklarede Christian Maarssø blandt andet.

"Jeg vil gerne være fri for, at man er tvunget til at vælge imellem nogle ganske få muligheder, fordi det hele skal kobles til vore Axapta."

"Hvis jeg kan få lov til at køre det meget mere løst koblet, kan jeg vælge netop det, der er det bedste for os i de konkrete elementer såsom rejseafregning og tidsregistrering," sagde it-chefen fra DELTA. 

Computerworlds artikelserie om fremtidens ERP har også budt på interviews med CIO'en fra Novo Nordisk, en ERP-rådgiver fra PA Consulting samt en stribe andre artikler om ERP-markedet og de nye ERP-løsninger.

Læs også:

It-chefens smarte opskrift: Slicer ERP op i små bidder

Fem ting du skal vide om fremtidens ERP-løsninger

Trin for trin: Sådan griber du dit ERP-projekt an
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere