Artikel top billede

Dit ERP sender dig ind i en blindgyde: Sådan kommer du ud igen

Genstridige ERP-systemer kan sende virksomheden ind i en blindgyde, hvis man ikke passer på. Se her, hvordan du kan undgå at havne i den situation.

Som Computerworld har beskrevet i en stribe artikler, er der en del virksomheder, der har et behov for at modernisere på ERP-fronten.

Mange af løsningerne har efterhånden en del år på bagen - og fra en tid, hvor eksempelvis mobilitet og cloud ikke var de centrale it-trends, som de er i dag. 

Det er naturligvis en situation, som ERP-leverandørerne står på spring for at udnytte med nye, mere tidssvarende løsninger.

Vi har blandt andet interviewet ERP-leverandørerne Infor, Oracle, SAP og Microsoft om deres bud på, hvordan fremtidens ERP-løsninger skal se ud og fungere.

Men også eksperterne peger på, at der er et behov for at komme videre på ERP-fronten - og at det formentlig er ved at være slut med ERP, som vi kender det.

Har du et legacy ERP?

Gartner skriver eksempelvis i en ny analyse, at vi allerede i 2016 vil betegne de meget tilpassede ERP-implementeringer som "legacy ERP."

Gartner mener, at CIO'erne i stedet for de klassiske ERP-monolitter, der kører on premise, skal se på alternativerne.

"Behovet for agilitet og for hurtigt at kunne reagere har betydet, at de meget tilpassede ERP-implementeringer er blevet en blindgyde, og det har skabt en del legacy ERP-installationer, som man er nødt til at tage hånd om på en konstruktiv måde."

Analysefirmaet peger på, at særligt dem, der var tidligt ude med at tage ERP i brug - eksempelvis store virksomheder inden for fremstilling og distribution - nu betaler regningen for mere end et årtis omfattende tilpasninger af systemerne.

"Virksomheder, der i dag ønsker at forbedre administreringen, kan drage fordel af de lavere omkostninger, bedre funktioner og højere proces-fleksibilitet, der kan opnås ved at blande cloud-applikationer med on-premise applikationer i det, der refereres til som ‘postmoderne ERP.'" 

Gartner vurderer i analysen, at mindst 30 procent af de service-centrerede virksomheder i 2018 vil have flyttet størstedelen af ERP-applikationerne ud i skyen.

Dansk it-chef gør sig fri af ERP

For et par uger siden fortalte it-chefen i DELTA, Christian Maarssø, til Computerworld, at han ønsker større handlefrihed i forhold til valg af applikationer og derfor arbejder på at slanke selve ERP-løsningen.

"Nu prøver vi at opløse vores ERP i nogle mindre elementer, som så bliver væsentligt løsere koblet, end de er i dag," forklarede Christian Maarssø blandt andet.

"Jeg vil gerne være fri for, at man er tvunget til at vælge imellem nogle ganske få muligheder, fordi det hele skal kobles til vore Axapta."

"Hvis jeg kan få lov til at køre det meget mere løst koblet, kan jeg vælge netop det, der er det bedste for os i de konkrete elementer såsom rejseafregning og tidsregistrering," sagde it-chefen fra DELTA. 

Computerworlds artikelserie om fremtidens ERP har også budt på interviews med CIO'en fra Novo Nordisk, en ERP-rådgiver fra PA Consulting samt en stribe andre artikler om ERP-markedet og de nye ERP-løsninger.

Læs også:

It-chefens smarte opskrift: Slicer ERP op i små bidder

Fem ting du skal vide om fremtidens ERP-løsninger

Trin for trin: Sådan griber du dit ERP-projekt an
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
ATP vil inden længe slette koden til sit hastudviklede it-system til udbetaling af milliarder af feriepenge-kroner
It-løsningen til udbetaling af danskernes indefrosne feriepenge har nu næsten udtjent sin rolle. Milliarder af feriepenge er røget igennem systemet, som ATP byggede på få måneder, men som nu skal afvikles. "Vi slæber selvfølgelig ikke rundt på den del af koden, som det ikke giver mening at beholde," siger underdirektør i ATP, Gitte Klæbel.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
White paper
Salesforce er blevet populær hos IT-kriminelle – luk sikkerhedshullerne før det går galt
Mange bygger en stor del af deres IT-strategi på Salesforce, men glemmer at sikre cloudplatformen. Læs her, hvordan du forebygger ødelæggende angreb og kritiske datatab.