Artikel top billede

En TDC-relæstation (A) er nabo til it-supporteren Albin Torhus (B), som ikke kan få en fiberforbindelse, selv om der er trukket fiberrør tre gange rundt om Albin Torhus' ejendom inden for de seneste 10 år (klik for større billede).

Er nabo til TDC's fiberrør: Alligevel kan dansk it-mand ikke få hurtigt internet

En Computerworld-læser er nabo til en TDC-fiber-relæstation. Alligevel kan han ikke få højere hastigheder end 20/2 Mbit/s.

Syv meter.

Det er afstanden mellem it-supporteren Albin Torhus' ejendom og en TDC-relæstation med fiberkabler på en villavej i Ølsted syd for Frederiksværk på Sjælland.

Men selv om Albin Torhus' ejendom befinder sig under 10 skridt fra TDC's relæstation og vejene omkring hans hus har været gravet op tre gange inden for de seneste 10 år for at lægge fiberrør i jorden, er det ikke muligt for ham at få internethastigheder hurtigere end 20/2 Mbit/s hos TDC.

Det forstår Albin Torhus ikke.

"Der er jo gravet rør ned i jorden rundt om mit hus," forklarer han til Computerworld.

Han har senest været i kontakt med TDC i efteråret 2013.  

Han erkender samtidig, at han ikke ved, om der rent faktisk også er trukket fiber i rørene.

Han finder det mærkeligt at være omringet af fiber-aktiviteter og kun kunne få en 20/2 Mbit/S-forbindelse hos TDC.

Fiberen ført under næsen

Fiberhistorierne i Ølsted begyndte for omkring 10 år siden, da Finn Helmers fiberselskab ComX gravede fiber ned på Gydebakken få meter nord for Albin Torhus' baghave.

Den fiber blev aldrig taget i brug, og TDC har siden købt ComX.

Albin Torhus beretter, at siden den første fiber blev lagt i området, har hans villavej, Perikumvej, været gravet op to gange, for at der kunne føres fiber hen til TDC-relæstationen, som er hans nabo.

Men selv om fiberen er ført lige under hans næse flere gange, har det ikke været muligt at få fingrene i den.

"Jeg bliver rigtig knotten, når jeg ser Waoo-reklamer og reklamer for andre udbydere. Så ser det ud til, at man få rigtig høje hastigheder, men det gælder så åbenbart ikke her," siger han.

Læs TDC's forklaring her: TDC: Derfor kan nabo ikke få fiber-forbindelse.

Her er det eneste selskab, der kan levere

Kort er ikke godt

Han har været i kontakt med flere fiber- og teleselskaber, men Telia er det eneste selskab, der kan levere op mod 40/10 Mbit/s, hvilket Albin Torhus er uforstående over for.

"Telia fortalte mig, at de åbenbart ikke længere har noget at gøre med TDC's netværk, og der kan jo højst få 40 Mbit/s leveret på kobber," siger han.

Forståelsen halter yderligere, når han kigger på Erhvervsstyrelsens bredbåndskort.

For her er der tilsyneladende en mulighed mellem 40 og 60 procent for at få en forbindelse på 100 Mbit/s, mens sandsynligheden for fiber ligger nede og roder et sted mellem én og 20 procent.

"Jeg kender ikke til nogen i området, der kan få 100 Mbit/s, og det virker noget misvisende, at man med 60 procent sandsynlighed kan få 100 Mbit/s, mens der næsten ikke er nogen chance for at købe en fiberforbindelse," vrisser Albin Torhus.

Læs TDC's forklaring her: TDC: Derfor kan nabo ikke få fiber-forbindelse.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fellowmind Denmark II ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2022: Sæt data på den strategiske dagsorden

Lær hvordan du tænker automatisering, data og digitalisering ind i dagligdagen, over for kunderne og hvordan du får skabt ny forretning.

31. maj 2022 | Læs mere


Sådan gør du din forsyningskæde mere robust

Vi sætter fokus på standardværktøjer og tillægsløsninger til Microsoft Dynamics 365 FO i produktionsvirksomheder, som vil planlægge og drive en effektiv supply chain.

31. maj 2022 | Læs mere


AI & machine learning i praksis: Sådan får du gevinst i din dagligdag

Kunstig intelligens, machine learning og algoritmer er i fuld gang med at forandre måden, vi arbejder og driver virksomhed på. På seminaret kan du møde førende eksperter på området, leverandører, beslutningstagere og praktikere, der fokuserer på best practise på området.

02. juni 2022 | Læs mere


CIO
Årets CIO 2022: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?