Artikel top billede

En TDC-relæstation (A) er nabo til it-supporteren Albin Torhus (B), som ikke kan få en fiberforbindelse, selv om der er trukket fiberrør tre gange rundt om Albin Torhus' ejendom inden for de seneste 10 år (klik for større billede).

Er nabo til TDC's fiberrør: Alligevel kan dansk it-mand ikke få hurtigt internet

En Computerworld-læser er nabo til en TDC-fiber-relæstation. Alligevel kan han ikke få højere hastigheder end 20/2 Mbit/s.

Syv meter.

Det er afstanden mellem it-supporteren Albin Torhus' ejendom og en TDC-relæstation med fiberkabler på en villavej i Ølsted syd for Frederiksværk på Sjælland.

Men selv om Albin Torhus' ejendom befinder sig under 10 skridt fra TDC's relæstation og vejene omkring hans hus har været gravet op tre gange inden for de seneste 10 år for at lægge fiberrør i jorden, er det ikke muligt for ham at få internethastigheder hurtigere end 20/2 Mbit/s hos TDC.

Det forstår Albin Torhus ikke.

"Der er jo gravet rør ned i jorden rundt om mit hus," forklarer han til Computerworld.

Han har senest været i kontakt med TDC i efteråret 2013.  

Han erkender samtidig, at han ikke ved, om der rent faktisk også er trukket fiber i rørene.

Han finder det mærkeligt at være omringet af fiber-aktiviteter og kun kunne få en 20/2 Mbit/S-forbindelse hos TDC.

Fiberen ført under næsen

Fiberhistorierne i Ølsted begyndte for omkring 10 år siden, da Finn Helmers fiberselskab ComX gravede fiber ned på Gydebakken få meter nord for Albin Torhus' baghave.

Den fiber blev aldrig taget i brug, og TDC har siden købt ComX.

Albin Torhus beretter, at siden den første fiber blev lagt i området, har hans villavej, Perikumvej, været gravet op to gange, for at der kunne føres fiber hen til TDC-relæstationen, som er hans nabo.

Men selv om fiberen er ført lige under hans næse flere gange, har det ikke været muligt at få fingrene i den.

"Jeg bliver rigtig knotten, når jeg ser Waoo-reklamer og reklamer for andre udbydere. Så ser det ud til, at man få rigtig høje hastigheder, men det gælder så åbenbart ikke her," siger han.

Læs TDC's forklaring her: TDC: Derfor kan nabo ikke få fiber-forbindelse.

Her er det eneste selskab, der kan levere

Kort er ikke godt

Han har været i kontakt med flere fiber- og teleselskaber, men Telia er det eneste selskab, der kan levere op mod 40/10 Mbit/s, hvilket Albin Torhus er uforstående over for.

"Telia fortalte mig, at de åbenbart ikke længere har noget at gøre med TDC's netværk, og der kan jo højst få 40 Mbit/s leveret på kobber," siger han.

Forståelsen halter yderligere, når han kigger på Erhvervsstyrelsens bredbåndskort.

For her er der tilsyneladende en mulighed mellem 40 og 60 procent for at få en forbindelse på 100 Mbit/s, mens sandsynligheden for fiber ligger nede og roder et sted mellem én og 20 procent.

"Jeg kender ikke til nogen i området, der kan få 100 Mbit/s, og det virker noget misvisende, at man med 60 procent sandsynlighed kan få 100 Mbit/s, mens der næsten ikke er nogen chance for at købe en fiberforbindelse," vrisser Albin Torhus.

Læs TDC's forklaring her: TDC: Derfor kan nabo ikke få fiber-forbindelse.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CIO 2023

Vi skal finde Årets CIO 2023 og den kvinde eller mand, som i et helt år kan bryste sig af at være landets bedste CIO og løfte arven efter Årets CIO 2022 Ann Fogelgren fra GN og de 16 andre, der løb med prisen før hende.

08. juni 2023 | Læs mere


B2B automatisering

Globale software- og udviklerhuse såsom Microsoft, IBM, Salesforce og SAP mangedobler i disse år deres investeringer i udvikling af teknologi, der integrerer automatisering i ERP-platforme og andre forretningskritiske services. Du får konkret viden om, hvordan stadig flere koncerner samt mindre og mellemstore virksomheder allerede i dag konverterer processer, så langt de fleste sager håndteres automatisk, mens kun et mindretal behandles manuelt.

14. juni 2023 | Læs mere


NIS2 - Når ansvaret for cyberforsvaret lægges i hænderne på danske produktionsvirksomheder

I takt med at cybertruslen stiger og kravene til cybersikkerheden skærpes, når det nye NIS2-direktiv træder i kraft den 17. oktober 2024 bliver en endnu større del af det officielle ansvar for at beskytte den kritiske infrastruktur i Danmark lagt i hænderne på direktionen og bestyrelserne i private produktionsvirksomheder og ledelsen i offentlige organisationer og myndigheder.

14. juni 2023 | Læs mere