En TDC-relæstation (A) er nabo til it-supporteren Albin Torhus (B), som ikke kan få en fiberforbindelse, selv om der er trukket fiberrør tre gange rundt om Albin Torhus' ejendom inden for de seneste 10 år (klik for større billede).

Er nabo til TDC's fiberrør: Alligevel kan dansk it-mand ikke få hurtigt internet

En Computerworld-læser er nabo til en TDC-fiber-relæstation. Alligevel kan han ikke få højere hastigheder end 20/2 Mbit/s.

Syv meter.

Det er afstanden mellem it-supporteren Albin Torhus' ejendom og en TDC-relæstation med fiberkabler på en villavej i Ølsted syd for Frederiksværk på Sjælland.

Men selv om Albin Torhus' ejendom befinder sig under 10 skridt fra TDC's relæstation og vejene omkring hans hus har været gravet op tre gange inden for de seneste 10 år for at lægge fiberrør i jorden, er det ikke muligt for ham at få internethastigheder hurtigere end 20/2 Mbit/s hos TDC.

Det forstår Albin Torhus ikke.

"Der er jo gravet rør ned i jorden rundt om mit hus," forklarer han til Computerworld.

Han har senest været i kontakt med TDC i efteråret 2013.  

Han erkender samtidig, at han ikke ved, om der rent faktisk også er trukket fiber i rørene.

Han finder det mærkeligt at være omringet af fiber-aktiviteter og kun kunne få en 20/2 Mbit/S-forbindelse hos TDC.

Fiberen ført under næsen
Fiberhistorierne i Ølsted begyndte for omkring 10 år siden, da Finn Helmers fiberselskab ComX gravede fiber ned på Gydebakken få meter nord for Albin Torhus' baghave.

Den fiber blev aldrig taget i brug, og TDC har siden købt ComX.

Albin Torhus beretter, at siden den første fiber blev lagt i området, har hans villavej, Perikumvej, været gravet op to gange, for at der kunne føres fiber hen til TDC-relæstationen, som er hans nabo.

Men selv om fiberen er ført lige under hans næse flere gange, har det ikke været muligt at få fingrene i den.

"Jeg bliver rigtig knotten, når jeg ser Waoo-reklamer og reklamer for andre udbydere. Så ser det ud til, at man få rigtig høje hastigheder, men det gælder så åbenbart ikke her," siger han.

Læs TDC's forklaring her: TDC: Derfor kan nabo ikke få fiber-forbindelse.

Artiklen fortsætter på næste side...
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021 - trends, teknologi, innovation og organisationsformer

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

15. april 2021 | Læs mere


Sådan gør IT bæredygtighed til en god forretning

Presset øges i disse år på virksomheder for at begrænse klimabelastningen. IT og teknologi spiller en nøglerolle i arbejdet, hvilket er emnet for denne konference. Her kan du blive klogere på, hvordan du aktivt arbejder for at kombinere effektiv og lønsom forretningsdrift med en effektiv bæredygtighedsindsats.

20. april 2021 | Læs mere


The Successful Journey to the Cloud

Cloud usage on enterprise level is growing rapidly and for good reason. With the flexibility and scalability offered by cloud, businesses and organizations can harness new technologies, increase resiliency and adapt to changing demands at an unprecedented level. In this webinar we address some of the important issues to consider when embarking on your cloud adoption journey.

21. april 2021 | Læs mere


Premium
Nationalt sikkerhedscenter advarer: Har du ikke patchet denne VPN-sårbarhed er du blevet hacket
Organisationer, der endnu ikke har installeret en patch udsendt af Fortinet i 2019, kan godt regne med, at de er blevet hacket, advarer det britiske National Cyber Security Centre.
Computerworld
Sikkerhedshul i sundhed.dk gør det let at snyde med coronapas
Et hul i sikkerheden hos sundhed.dk åbner op for, at coronapas-ejere kan ændre på de svar, der står i passet. Men det er dokumentfalsk, advarer sundhed.dks direktør.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
White paper
Benefits of Automating P2P Processes
Purchasing and accounting departments are under constant pressure to boost efficiency.