Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Få overblikket: Så hurtigt er internettet i din baghave

Flere danskere end nogensinde kan få lynhurtigt internet og oplever forbedret mobiltelefoni. Det er dog ikke godt nok endnu, erkender ansvarlig minister.

Syv ud af 10 danskere kan få internet med hastigheder på op til 100 Mbit/s-download. Det er en fremgang fra sidste år, da det kun gjaldt for seks ud af 10 danskere.

Samtidig er mobildækningen i Danmark blevet bedre i flere postnumre.

Det skriver Erhvervs- og Vækstministeriet i en pressemeddelelse, efter at ministeriet har offentliggjort sin årlige bredbånds- og mobilkortlægning.

"Det er vigtigt med gode internet- og mobilforbindelser, hvis vi skal have vækst, udvikling og arbejdspladser i hele landet. Derfor er det glædeligt, at det går fremad med bredbåndsdækningen, og der bliver færre områder med dårlig mobildækning," forklarer erhvervs- og vækstminister Henrik Sass Larsen (S) i pressemeddelelsen.

Han medgiver dog samtidig, at dækningen halter gevaldigt visse steder, og han har derfor sammen med sine øvrige regeringskolleger fokus på, hvordan tele-infrastrukturen kan forbedres. Det får han inden længe konkrete løsningsforslag til.

Sådan er fremgangen skabt

Erhvervs- og Vækstministeriet fremhæver i sin pressemeddelelse, at fremgangen på det hurtige internet i høj grad skyldes opgraderinger af det eksisterende kabel-tv-net, hvor der i stigende grad tilbydes lynhurtige internetforbindelser.

Samtidig er der langt op til det allerhurtigste internet i Danmark, som du kan læse mere om her

Også på upload-fronten er der positive tal, selv om det langtfra er 70 procent af befolkningen, der kan sende data ud af huset med 100 Mbit/s som på download.

På uploadsiden angiver ministeriet, at 58 procent af husstandene i midten af 2013 kunne få uploadhastigheder på 30 Mbit/s.

Op mod 80.000 virksomheder og personer kan dog ikke engang få 2 Mbit/s-upload, mens det på download-fronten drejer sig om mindre end 10.000 husstande, der er afskåret fra at få 2 Mbit/s-datastrøm ind på deres computere og smartphones.

Flere med god mobildækning

Selv om der flere steder i landet stadig er gevaldige mobilhuller, er der i 2013 blevet længere mellem disse huller.

Erhvervs- og Vækstministeriet angiver, at 497 ud af i alt 586 danske postnumre kan forvente en udendørsdækning på 99 procent, hvilket altså efterlader små 100 postnumre med en ringere dækningsprocent.

Det er dog en fremgang fra sidste år, da mere end 100 danske postnumre var afskåret fra den næsten perfekte dækningsgrad.

Når det kommer til at tale i en mobiltelefon med dårlige antenne- og andre modtageregenskaber, er tallet helt nede på 233 postnumre ud af 586, der kan forvente en stabil mobildækning.

Hvordan er det hos dig?

Du kan på Erhvervs- og Vækstministeriets hjemmeside selv få syn for, hvordan mobildækningen er i dit postnummer, og hvilke internethastigheder du kan få til dit it-udstyr.

For her kan du klikke dig ind på oversigten over mobildækningen.

Hvis du er interesseret i, hvor hurtigt internet der er i dit område, kan du klikke her for at se interaktivt kort.

Læs også: 
DSB damper: Mobildækningen i Danmark stinker

Nul mobildækning: Dansk it-chef må bruge fastnet
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Undgå cyberkatastrofen med automatiseret kontrol over sensitive data

Når cyberkriminelle gennemtrænger din sikkerhedsinfrastruktur, bruger de i snit 48 dage til at danne sig et overblik over sensitive data, før de lukker dine systemer og data ned med ransomware. På dette seminar får du derfor et solidt grundlag for at sikre dig overblik over sensitive, virksomhedskritiske informationer. Derudover vil du få et praktisk indblik i, hvordan du beskytter dine informationer, så du er er mindre sårbar når cyberkriminelle trænger ind på dit netværk, samt et overblik over typiske angrebsformer og viden om, hvordan et ransomwareangreb foregår i praksis.

07. februar 2023 | Læs mere


Status og erfaringer fra fem år med GDPR

Vi samler nogle af Danmarks fremmeste GDPR-eksperter trådene efter knapt fem år. Dette giver dig et solidt overblik over de hidtidige erfaringer og sikker viden at basere din indsats på, når du skal planlægge og tilpasse din organisations indsats for at sikre compliance med det omfattende regelkompleks.

07. februar 2023 | Læs mere


ERP-trends 2023

Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på. Herunder hvordan den stadig mere udbredte – og uomgængelige – anvendelse af cloudservices vil påvirke dine muligheder for at få mest muligt ud af dine investeringer.

08. februar 2023 | Læs mere