Artikel top billede

Foto: OSVehicle

It-mandens næste projekt: Sådan bygger du din egen open source-elbil

Kan du samle et skab fra Ikea eller et slagskib af små plaskikdele, så kan du også bygge din egen elbil. Her får du opskriften og en samlevideo. Hele pivtøjet er open source.

Det ligner noget, du har købt i Ikea, men den kan suse afsted med 80 kilometer i timen, hvilket jo bestemt er sjovere end et garderobeskab i knækket hvid.

Når delene er sat sammen, står du nemlig med en elbil.

Bil-projektet hedder Tabby, og modellen opfylder kravene til at køre på vejene i eksempelvis England. I Danmark skal du nok forvente, at den kun kan benyttes på dit eget private område.

Det specielle ved Tabby er, at du ikke køber en færdig bil, men et samlesæt.

Generation samlesæt

Hører du til den generation, der er vokset op med at samle små plastikfly eller pansrede køretøjer fra anden verdenskrig, så skulle fagligheden være i orden.

Det giver dig så også en helt legitim grund til at genopleve nogle barndomsminder.

Ifølge producenten kan du nemlig snildt samle bilen, selv om du ikke er mekaniker.

I videoen nederst i artiklen bruger folkene bag projektet blot 42 minutter på at blive elkørende.


Sådan starter det.


Og er du lidt fiks på fingrene, så slutter det såden

Open source-bil

Oven i hatten er projektet open source.

Projekttegninger og lignende kan downloades, og det står dig frit for at foretage en hvilken som helst ændring, der falder i din smag eller dækker dine behov.

Ligeledes er der et forum, hvor man kan diskutere forbedringer eller ændringer.

Læs også: Open hardware står (måske) overfor sit gennembrud

OSVehicle, som den italienske producent hedder, har gennem det seneste halve år testet bilen, og nu er det så muligt, at indgive en forhåndsbestilling.

Køretøjet kan skræddersyes efter ønske med forskellige batteripakker, motorer eller sæder.

Skal du have hele pakken, får du eldrevet bil, der kan flintre afsted med 80 kilometer i timen, og den kan forudbestilles for cirka 3.000 euro svarende til små 25.000 danske kroner.

Du kan se mere på OSVehicles webside.

OSVehicle: TABBY Timelapse from OSVehicle on Vimeo.

Læs også:
Test: Tesla S er køreglæde og gadget i en fantastisk pakke
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Drukner din sikkerhed i et hav af falske advarsler?

Der er et konstant våbenkapløb i gang mellem de værktøjer, din IT-sikkerhedsafdeling har til rådighed og et stigende antal komplekse og mangeartede cybertrusler. Men når sikkerhedsinfrastrukturen udbygges, stiger kompleksiteten og mængden af advarsler også. Hermed får du svært ved at skelne mellem et stort antal falsk positive og de få – men reelle og kritiske! – advarsler, du skal prioritere at håndtere. Bliv klogere på hvordan du håndtere det.

15. juni 2021 | Læs mere


Datadrevet forretning 2021: Sæt automatisering og data på den strategiske dagsorden

Ved at anvende data på den korrekte måde, kan du og din virksomhed for alvor sætte skub i konkurrencen. Der ligger en værdifuld viden om kunder, kundeadfærd, konkurrenter, markeder og meget andet i den data, der svæver rundt omkring os. Med den nyeste teknologi er det endda blevet nemmere at automatisere disse processer.

16. juni 2021 | Læs mere


Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på incidents. Det handler om at eliminere kompleksitet, det handler om at fortsat sikre smidighed og fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Har du både dine applikationer og dit hoved i skyen?
Kan du nikke ja til en eller flere af disse situationer? • I bruger mange cloud-applikationer • I logger ind fra flere lokationer • I logger ind fra flere forskellige typer af devices Så kan du få stort udbytte af at læse dette whitepaper … Hver dag tilgår, navigerer og arbejder jeres medarbejdere i de applikationer, I har liggende i ”skyen”. Antallet af cloud-baserede applikationer stiger eksplosivt, så hvordan sikrer I ADGANGEN til dem og til de data, som applikationerne indeholder? Vel at mærke uden at gå på kompromis med BRUGERVENLIGHEDEN? Løsningen er Access Management, som er hovedtemaet for dette whitepaper.