Artikel top billede

Bill Gates har store planer: Sådan bliver fremtidens Microsoft-satsninger

Bill Gates tiltræder som 'teknologisk rådgiver' i Microsoft. Og han har store planer. Se dem her.

Bill Gates kommer i den nærmeste fremtid til at spille en langt mere aktiv rolle i Microsoft, end det har været tilfældet i de senere år, hvor han i stedet har fokuseret på sin velgørende fond.

Det sker, når han i forbindelse med chefskiftet i Microsoft indtræder som såkaldt 'technological adviser' for den nye topchef, Satya Nadella.

Bill Gates har tidligere sagt, at han vil bruge en tredjedel af sin arbejdstid på det nye Microsoft-job - langt mere end han har brugt på det seneste.

Du kan læse om hans nye job her: Bill Gates trækker sig - forlader vigtig post i Microsoft

'Ambitiøse scenarier'

Nu siger han, at hans nye job bliver at "formulere ambitiøse scenarier" for Microsoft - som eksempelvis at formulere nye visioner for den måde, som styresystemer og data fungerer og deles på.

Det siger han i et interview med online-communitiet Reddit, hvis brugere har kunnet stille ham spørgsmål.

"Det glæder mig meget, at Satya [Nadella, red.] bad mig om at bidrage for at sikre, at Microsoft er ambitiøs, når det gælder innovation. Selv i Office kan der gøres meget," lyder det fra Bill Gates.

Han peger på, at der mangler en del arbejde med at sikre, at både data og programmer kan køre helt gnidningsfrit mellem forskellige enheder - computere, tablet-computere og smartphones.

"Styresystemet vil i fremtiden ikke befinde sig på blot én enhed, og informationen vil ikke alene være filer, men hele din historie," lyder det fra Bill Gates.

Et vigtigt område er det såkaldte 'deep learning,' som Bill Gates anbefaler, at studerende fordyber sig i.

Det er et område, der ifølge Bill Gates vil ændre hele den måde, som vores computere fungerer på, i de kommende 10 år.

"Det ultimative er computere, der kan lære af sig selv. 'Deep learning' begyndte hos Microsoft og anvendes i dag af mange udviklere," lyder det fra Bill Gates.

Han peger på, at de hidtidige fremskridt inden for 'deep learning' har haft stor betydning for eksempelvis teknologier til lyd- og billedgenkendelse.

Når det gælder overvågning af vores data, maner han til besindelse.

Privacy bliver mere og mere vigtigt i takt med, at kameraer, gps'er og alverdens sensorer i stigende omfang indsamler informationer og distribuerer dem via nettet.

"Vi er nødt til at have tillid til den måde, hvorpå informationer bliver indsamlet og beskyttet. Regeringer skal forsøge at stoppe kriminalitet og terrorisme, men de er nødt til at være mere åbne," lyder det fra Bill Gates.

Læs også:

Bill Gates trækker sig - forlader vigtig post i Microsoft

Overblik: Pludselig er denne mand en af verdens mægtigste it-folk

Derfor er Bill Gates en færdig mand i Microsoft

Langvarig chefjagt koster Ballmer og Gates milliarder af kroner

Gates sælger ud: Her er Microsofts kommende største aktionær

Bill Gates: Internettet kan ikke frelse verden
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Drukner din sikkerhed i et hav af falske advarsler?

Der er et konstant våbenkapløb i gang mellem de værktøjer, din IT-sikkerhedsafdeling har til rådighed og et stigende antal komplekse og mangeartede cybertrusler. Men når sikkerhedsinfrastrukturen udbygges, stiger kompleksiteten og mængden af advarsler også. Hermed får du svært ved at skelne mellem et stort antal falsk positive og de få – men reelle og kritiske! – advarsler, du skal prioritere at håndtere. Bliv klogere på hvordan du håndtere det.

15. juni 2021 | Læs mere


Datadrevet forretning 2021: Sæt automatisering og data på den strategiske dagsorden

Ved at anvende data på den korrekte måde, kan du og din virksomhed for alvor sætte skub i konkurrencen. Der ligger en værdifuld viden om kunder, kundeadfærd, konkurrenter, markeder og meget andet i den data, der svæver rundt omkring os. Med den nyeste teknologi er det endda blevet nemmere at automatisere disse processer.

16. juni 2021 | Læs mere


Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på incidents. Det handler om at eliminere kompleksitet, det handler om at fortsat sikre smidighed og fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Premium
Test: Duer Samsungs første Pro-pc'er til noget?
Samsung Galaxy Book Pro serien er et bevis på, at de etablerede pc-producenter får sig en formidabel udfordrer i den sydkoreanske supersværvægter.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Kroner og ører: Sådan udregner du værdien af din sikkerhedsindsats
I dette whitepaper får du redskaber til at fastsætte den konkrete værdi af virksomhedens sikkerhedsindsats, som du kan præsentere for topledelse og bestyrelse.