Artikel top billede

Bill Gates har store planer: Sådan bliver fremtidens Microsoft-satsninger

Bill Gates tiltræder som 'teknologisk rådgiver' i Microsoft. Og han har store planer. Se dem her.

Bill Gates kommer i den nærmeste fremtid til at spille en langt mere aktiv rolle i Microsoft, end det har været tilfældet i de senere år, hvor han i stedet har fokuseret på sin velgørende fond.

Det sker, når han i forbindelse med chefskiftet i Microsoft indtræder som såkaldt 'technological adviser' for den nye topchef, Satya Nadella.

Bill Gates har tidligere sagt, at han vil bruge en tredjedel af sin arbejdstid på det nye Microsoft-job - langt mere end han har brugt på det seneste.

Du kan læse om hans nye job her: Bill Gates trækker sig - forlader vigtig post i Microsoft

'Ambitiøse scenarier'

Nu siger han, at hans nye job bliver at "formulere ambitiøse scenarier" for Microsoft - som eksempelvis at formulere nye visioner for den måde, som styresystemer og data fungerer og deles på.

Det siger han i et interview med online-communitiet Reddit, hvis brugere har kunnet stille ham spørgsmål.

"Det glæder mig meget, at Satya [Nadella, red.] bad mig om at bidrage for at sikre, at Microsoft er ambitiøs, når det gælder innovation. Selv i Office kan der gøres meget," lyder det fra Bill Gates.

Han peger på, at der mangler en del arbejde med at sikre, at både data og programmer kan køre helt gnidningsfrit mellem forskellige enheder - computere, tablet-computere og smartphones.

"Styresystemet vil i fremtiden ikke befinde sig på blot én enhed, og informationen vil ikke alene være filer, men hele din historie," lyder det fra Bill Gates.

Et vigtigt område er det såkaldte 'deep learning,' som Bill Gates anbefaler, at studerende fordyber sig i.

Det er et område, der ifølge Bill Gates vil ændre hele den måde, som vores computere fungerer på, i de kommende 10 år.

"Det ultimative er computere, der kan lære af sig selv. 'Deep learning' begyndte hos Microsoft og anvendes i dag af mange udviklere," lyder det fra Bill Gates.

Han peger på, at de hidtidige fremskridt inden for 'deep learning' har haft stor betydning for eksempelvis teknologier til lyd- og billedgenkendelse.

Når det gælder overvågning af vores data, maner han til besindelse.

Privacy bliver mere og mere vigtigt i takt med, at kameraer, gps'er og alverdens sensorer i stigende omfang indsamler informationer og distribuerer dem via nettet.

"Vi er nødt til at have tillid til den måde, hvorpå informationer bliver indsamlet og beskyttet. Regeringer skal forsøge at stoppe kriminalitet og terrorisme, men de er nødt til at være mere åbne," lyder det fra Bill Gates.

Læs også:

Bill Gates trækker sig - forlader vigtig post i Microsoft

Overblik: Pludselig er denne mand en af verdens mægtigste it-folk

Derfor er Bill Gates en færdig mand i Microsoft

Langvarig chefjagt koster Ballmer og Gates milliarder af kroner

Gates sælger ud: Her er Microsofts kommende største aktionær

Bill Gates: Internettet kan ikke frelse verden
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere