Interne mails:Netcompany har kendt til datatyveri lang tid før offentligheden fik det at vide

Artikel top billede

Bill Gates har store planer: Sådan bliver fremtidens Microsoft-satsninger

Bill Gates tiltræder som 'teknologisk rådgiver' i Microsoft. Og han har store planer. Se dem her.

Bill Gates kommer i den nærmeste fremtid til at spille en langt mere aktiv rolle i Microsoft, end det har været tilfældet i de senere år, hvor han i stedet har fokuseret på sin velgørende fond.

Det sker, når han i forbindelse med chefskiftet i Microsoft indtræder som såkaldt 'technological adviser' for den nye topchef, Satya Nadella.

Bill Gates har tidligere sagt, at han vil bruge en tredjedel af sin arbejdstid på det nye Microsoft-job - langt mere end han har brugt på det seneste.

Du kan læse om hans nye job her: Bill Gates trækker sig - forlader vigtig post i Microsoft

'Ambitiøse scenarier'

Nu siger han, at hans nye job bliver at "formulere ambitiøse scenarier" for Microsoft - som eksempelvis at formulere nye visioner for den måde, som styresystemer og data fungerer og deles på.

Det siger han i et interview med online-communitiet Reddit, hvis brugere har kunnet stille ham spørgsmål.

"Det glæder mig meget, at Satya [Nadella, red.] bad mig om at bidrage for at sikre, at Microsoft er ambitiøs, når det gælder innovation. Selv i Office kan der gøres meget," lyder det fra Bill Gates.

Han peger på, at der mangler en del arbejde med at sikre, at både data og programmer kan køre helt gnidningsfrit mellem forskellige enheder - computere, tablet-computere og smartphones.

"Styresystemet vil i fremtiden ikke befinde sig på blot én enhed, og informationen vil ikke alene være filer, men hele din historie," lyder det fra Bill Gates.

Et vigtigt område er det såkaldte 'deep learning,' som Bill Gates anbefaler, at studerende fordyber sig i.

Det er et område, der ifølge Bill Gates vil ændre hele den måde, som vores computere fungerer på, i de kommende 10 år.

"Det ultimative er computere, der kan lære af sig selv. 'Deep learning' begyndte hos Microsoft og anvendes i dag af mange udviklere," lyder det fra Bill Gates.

Han peger på, at de hidtidige fremskridt inden for 'deep learning' har haft stor betydning for eksempelvis teknologier til lyd- og billedgenkendelse.

Når det gælder overvågning af vores data, maner han til besindelse.

Privacy bliver mere og mere vigtigt i takt med, at kameraer, gps'er og alverdens sensorer i stigende omfang indsamler informationer og distribuerer dem via nettet.

"Vi er nødt til at have tillid til den måde, hvorpå informationer bliver indsamlet og beskyttet. Regeringer skal forsøge at stoppe kriminalitet og terrorisme, men de er nødt til at være mere åbne," lyder det fra Bill Gates.

Læs også:

Bill Gates trækker sig - forlader vigtig post i Microsoft

Overblik: Pludselig er denne mand en af verdens mægtigste it-folk

Derfor er Bill Gates en færdig mand i Microsoft

Langvarig chefjagt koster Ballmer og Gates milliarder af kroner

Gates sælger ud: Her er Microsofts kommende største aktionær

Bill Gates: Internettet kan ikke frelse verden
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan får CFOen og den it-ansvarlige hurtig og sikker viden på hånden

Som CFO og it- ansvarlig er automatisering og avanceret dataanalyse blevet en del af hverdagen. Både for at sikre acceleration af forretningskritiske processer men også for at sikre en opdateret og handlingsorienteret indsigt. Men hvordan får man fuldt overblik og udbytte af disse processer? Det sætter vi fokus på, med dette eksklusive roundtable-event.

07. marts 2024 | Læs mere


SAP Excellence Day 2024

Hvordan orkestrerer og opdeler du SAP-projekter, så det bliver muligt og realistisk at hjemtage gevinster langt hurtigere? Hvad er den mest effektive metodik, når man skal arbejde med no-code/low-code og Business Automation i SAP?

12. marts 2024 | Læs mere


Business Intelligence & Analytics Day

Gennem konkrete cases fra den virkelige verden giver vi dig også inspiration til, hvordan du i praksis graver efter – og finder - guldet i de stigende mængder data, din virksomhed producerer i bl.a. finans, drift, logistik og produktion. Samt hvordan du realiserer værdien af informationerne ved at indsamle, håndtere og analysere dem korrekt og systematisk.

14. marts 2024 | Læs mere