Artikel top billede

Hana sparker fart i Nordea Liv & Pension

Nordea Liv & Pension hører til blandt pionererne, når det handler om SAP's nye flagskib Hana. Et stort projekt står nu færdigt, og resultatet er til at tage og føle på.

Nordea Liv & Pension er klar med en ny it-løsning, der har givet kortere svartider og gjort den manuelle håndspålæggelse enklere.

Løsningens fundament kommer fra Tysklands store ERP-fabrikant, SAP.

Tysk database

Databaser og middleware har hurtigt udviklet sig til at blive en vigtig del af det tyske forretningssystem SAP's indtjening.

Alene i Norden er omsætningen steget med 92 procent i 2013 i forhold til året før.

Læs også: Så fed en forretning er HANA-databasen for SAP

Ligeledes er forhåbningerne hos SAP da også store, men der er stadig plads til forbedring på denne front.

I 2013 udgjorde Hana nemlig kun en lille del af den samlede SAP-kage på fem procent af firmaets samlede omsætning.

Nordea Liv & Pension hører til blandt de kunder i Danmark, der har valgt at bygge en Hana-baseret løsning fra den tyske software-gigant.

Projektet har handlet om at afstive et rapporteringssystem, som Nordea Liv & Pension installerede for ti år siden.

"Det system, vi havde, opfyldte ikke vores krav til hastighed og dokumentation. Vi havde behov for en bedre konsolidering af data for at øge kvaliteten af de indberettede informationer og gøre rapporteringen mere effektiv. Ligeledes skulle vi øge kvaliteten af rapporteringen," siger Gitte Aggerholm, direktør for finansiel styring i Nordea Liv & Pension i Danmark, til Computerworld i Sverige.

"Ved at flytte rapporteringen til en hukommelsesbaseret system har vi øget hastigheden."

Tager et år
Pensions-afdelingen startede derfor Hana-projektet i februar 2012, og nu står det så klar i januar 2013.

"Vi startede SAP-implementeringen med Hana i samspil med en ny økonomisk model, der skal give hurtigere svartider, blandt andet på baggrund af hukommelsesbaseret bearbejdning af data. Tidligere krævede det fem dage og en del manuelt arbejde. Nu får vi de rigtige data i de rigtige rapporter på tre dage," siger Gitte Aggerholm.

Tidligere var virksomheden afhængig af fire systemer, men nu har SAP-systemet overtaget hele processen fra tidligere leverandører son eksempelvis Hyperion.

Og beslutningen har givet bedre dokumentation for de finansielle rapporteringer.

"Det er muligt at benytte Excel, men det er mere besværligt og ikke så driftssikkert som nu," siger hun.

Nye funktioner

Nordea Liv & Pension har allerede ideer til de næste funktioner i systemet.

Det handler i større omfang om selvbetjening for ledelsen, blandt andet i form af specielle rapporteringsfunktioner, der er opfundet af virksomheden.

"Vi har fået en række værktøjer, der gør det muligt at granske og analysere data, der ikke tidligere var muligt. Men den største fordel ved systemet er hastighed og en mere effektiv rapportering."

Ligeledes vil Nordea Liv & Pension udvide med en portal, der skal samle rapporterne og derved lukke ned for flytning af papirer mellem de ansatte, skriver Computerworld i Sverige.

Læs også:
Database-satsning: SAP går efter Oracle og IBM
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CIO 2023

Vi skal finde Årets CIO 2023 og den kvinde eller mand, som i et helt år kan bryste sig af at være landets bedste CIO og løfte arven efter Årets CIO 2022 Ann Fogelgren fra GN og de 16 andre, der løb med prisen før hende.

08. juni 2023 | Læs mere


B2B automatisering

Globale software- og udviklerhuse såsom Microsoft, IBM, Salesforce og SAP mangedobler i disse år deres investeringer i udvikling af teknologi, der integrerer automatisering i ERP-platforme og andre forretningskritiske services. Du får konkret viden om, hvordan stadig flere koncerner samt mindre og mellemstore virksomheder allerede i dag konverterer processer, så langt de fleste sager håndteres automatisk, mens kun et mindretal behandles manuelt.

14. juni 2023 | Læs mere


NIS2 - Når ansvaret for cyberforsvaret lægges i hænderne på danske produktionsvirksomheder

I takt med at cybertruslen stiger og kravene til cybersikkerheden skærpes, når det nye NIS2-direktiv træder i kraft den 17. oktober 2024 bliver en endnu større del af det officielle ansvar for at beskytte den kritiske infrastruktur i Danmark lagt i hænderne på direktionen og bestyrelserne i private produktionsvirksomheder og ledelsen i offentlige organisationer og myndigheder.

14. juni 2023 | Læs mere