Hana sparker fart i Nordea Liv & Pension

Nordea Liv & Pension hører til blandt pionererne, når det handler om SAP's nye flagskib Hana. Et stort projekt står nu færdigt, og resultatet er til at tage og føle på.

Nordea Liv & Pension er klar med en ny it-løsning, der har givet kortere svartider og gjort den manuelle håndspålæggelse enklere.

Løsningens fundament kommer fra Tysklands store ERP-fabrikant, SAP.

Tysk database
Databaser og middleware har hurtigt udviklet sig til at blive en vigtig del af det tyske forretningssystem SAP's indtjening.

Alene i Norden er omsætningen steget med 92 procent i 2013 i forhold til året før.

Læs også: Så fed en forretning er HANA-databasen for SAP

Ligeledes er forhåbningerne hos SAP da også store, men der er stadig plads til forbedring på denne front.

I 2013 udgjorde Hana nemlig kun en lille del af den samlede SAP-kage på fem procent af firmaets samlede omsætning.

Nordea Liv & Pension hører til blandt de kunder i Danmark, der har valgt at bygge en Hana-baseret løsning fra den tyske software-gigant.

Projektet har handlet om at afstive et rapporteringssystem, som Nordea Liv & Pension installerede for ti år siden.

"Det system, vi havde, opfyldte ikke vores krav til hastighed og dokumentation. Vi havde behov for en bedre konsolidering af data for at øge kvaliteten af de indberettede informationer og gøre rapporteringen mere effektiv. Ligeledes skulle vi øge kvaliteten af rapporteringen," siger Gitte Aggerholm, direktør for finansiel styring i Nordea Liv & Pension i Danmark, til Computerworld i Sverige.
"Ved at flytte rapporteringen til en hukommelsesbaseret system har vi øget hastigheden."

Tager et år
Pensions-afdelingen startede derfor Hana-projektet i februar 2012, og nu står det så klar i januar 2013.

"Vi startede SAP-implementeringen med Hana i samspil med en ny økonomisk model, der skal give hurtigere svartider, blandt andet på baggrund af hukommelsesbaseret bearbejdning af data. Tidligere krævede det fem dage og en del manuelt arbejde. Nu får vi de rigtige data i de rigtige rapporter på tre dage," siger Gitte Aggerholm.

Tidligere var virksomheden afhængig af fire systemer, men nu har SAP-systemet overtaget hele processen fra tidligere leverandører son eksempelvis Hyperion.

Og beslutningen har givet bedre dokumentation for de finansielle rapporteringer.

"Det er muligt at benytte Excel, men det er mere besværligt og ikke så driftssikkert som nu," siger hun.

Nye funktioner
Nordea Liv & Pension har allerede ideer til de næste funktioner i systemet.

Det handler i større omfang om selvbetjening for ledelsen, blandt andet i form af specielle rapporteringsfunktioner, der er opfundet af virksomheden.

"Vi har fået en række værktøjer, der gør det muligt at granske og analysere data, der ikke tidligere var muligt. Men den største fordel ved systemet er hastighed og en mere effektiv rapportering."

Ligeledes vil Nordea Liv & Pension udvide med en portal, der skal samle rapporterne og derved lukke ned for flytning af papirer mellem de ansatte, skriver Computerworld i Sverige.

Læs også:
Database-satsning: SAP går efter Oracle og IBM
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer & Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Træf det rigtige cloud-valg: Hør om mulighederne med hybrid- og multi-cloud

Vi kan ikke komme udenom, at cloud-teknologien bare vokser og vokser. Den giver adgang til store fordele for din virksomhed, men det kræver at virksomheden træffer strategiske, arkitektoniske og teknologiske vælg. Få indblik i, hvordan ud kan få sikkerhed, release cycles og andet til at gå op i en højere enhed.

09. december 2020 | Læs mere


Er du klar til at rekruttere de attraktive it-talenter i 2021?

Hvad betyder aller mest for danske it-kandidater, og har corona været med til at skubbe til it-kandidaternes værdisæt? Det gennemgår vi på denne times webinar, hvor der naturligvis også vil være plads til spørgsmål og mulighed for videre dialog.

10. december 2020 | Læs mere


Datadrevet forretning 2020: Sæt data på den strategiske dagsorden

Forretningspotentialet i data er enormt og vil på mange måder være den udløsende faktor mellem succes og fiasko for mange virksomheder i de kommende år. På denne konference gennemgår vi en række vinder-cases med virksomheder, der i både det små og store har indtænkt data og digitalisering på nye måder i deres dagligdag.

11. december 2020 | Læs mere


Premium
Test: Huaweis Matebook X er særlig laptop med en svaghed, som du skal være opmærksom på
Huawei beviser endnu en gang, at de sagtens kan mingle sig med de bedste pc-producenter. Men alligevel skyder selskabet lidt ved siden af, med sin nyeste maskine.
Computerworld
Bitcoinen nåede lige at kulminere igen – men så kom krakket
Der blev sat en ny rekord for bitcoinens værdi i år – men godt 24 timer efter blev der høvlet næsten 20.000 kroner af den.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Optimér produktiviteten og lad din printer følge med ud i skyen
De fleste virksomheder investerer betydelige beløb i den digitale transformationsproces, men skriver alligevel dokumenter ud som aldrig før, og medarbejdere opfatter decideret print som en forudsætning for at kunne arbejde effektivt. Alligevel er virksomhedens printstruktur ofte et systemmæssigt stedbarn, der er sammenstykket af mange forskellige enheder og platforme – hvilket skaber forvirring og betydeligt tidsspilde. Print passer heller helt ind i hverken den eksisterende digitale infrastruktur eller i den cloudbaserede infrastruktur, virksomheden sigter mod. Det udfordrer både sikkerhed, produktivitet og digital strategi som hele. I denne hvidbog kan du læse om udfordringerne og om, hvordan du håndterer dem mest effektivt som et led i den digitale transformationsproces.