Artikel top billede

Her er Microsofts BI til Office 365: Sådan fungerer det

Power BI til Office 365 er Microsofts forsøg på at få fremtidens dataanalyser helt ud på den enkelte medarbejders skrivebord.

Det er ikke uden grund, at Microsoft nu kaster det tunge skyts ind på for alvor at kunne levere topmoderne BI via Office 365.

BI-markedet er nemlig i vild vækst, og mange it-chefer er på udkig efter funktioner a la dem, man får med Microsofts Power BI til Office 365, hvor visualiseringerne og interaktionen blandt andet er i fokus. 

"Med Excel kan du nu opdage, analaysere og visualisere data som aldrig før for at få værdifuld forretningsindsigt. Med Power BI til Office 365 kan du let udrulle et cloud-baseret BI-miljø, hvor folk kan dele indsigt, samarbejde og tilgå rapporter fra hvor som helst," skriver Microsoft i et blogindlæg.

Her er Microsofts stærkeste våben

Power BI til Office 365 kædet sammen med Excel og er ifølge Microsoft designet til, at brugerne med egne hænder skal kunne analysere og visualisere de relevante data via de Office-applikationer, som de allerede kender i forvejen.

Microsoft forsøger samtidig at slå på, at BI-løsningen er nem at tilgå fra eksempelvis en Windows-smartphone eller -tablet.

Mens vi endnu ikke ved, hvilken effekt Power BI til Office 365 vil få på markedet, er fundamentet for en vis indflydelse naturligvis til stede i kraft af Excels massive udbredelse som et BI-værktøj og den stadig voksende popularitet, der kendetegner Office 365.

Gartner-analytiker Rita Sallam udtaler til Informationweek, at Power BI er vigtigt for Microsoft, og at selskabet har arbejdet på projektet i fem år.

Analytikeren peger også på, at Microsofts styrke med Power BI både er de gode funktioner, men også at der er en lav barriere for at komme i gang med løsningen for de allerede eksisterende Office-brugere.

Microsoft er dog ikke ene om om at ville levere BI via cloud og til mobile devices, ligesom hele self-service-tankegangen går igen hos de fleste BI-leverandører.

Sådan fungerer Power BI

Gartner har vurderet, at det globale marked for business intelligence-software voksede med syv procent i 2013, så det i alt omsatte for 79 milliarder kroner.

I 2016 ventes den omsætning at være steget til næsten 100 milliarder kroner.

"Selv om det er et modent marked og har været en CIO-topprioritet i årevis, er der fortsat en masse efterspørgsel. Enhver virksomheder har en række områder - som HR, marketing, social og så videre - hvor man endnu ikke er startet med BI og analytics," har Gartner-analytiker Kurt Schlegel udtalt.

IDC vurderer, at markedet for business analytics software vil opleve en årlig vækst på 9,7 procent frem til 2017.

IDC forklarer det med det vedblivende behov for bedre og hurtigere værktøjer til beslutningstagning baseret på data.

"Dette har sammen med den markante interesse i big data været med til at bringe teknologien ind på mange lederes agendaer," lyder det blandt hos IDC.

Sådan fungerer Power BI

Herunder kan du se et par demo-videoer med Power BI til Office 365:

Læs også:

Vild vækst på BI-markedet: Derfor sælger det så godt

Til udvikleren: Derfor kan dit arbejde være spild af tid

Derfor skal it-afdelingen acceptere dette BI-bøvl
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Dynamics Excellence Day 2021 - indblik, best practice og øget værdi

Med Microsoft Dynamics 365 er Microsoft rykket mod skyen og har fuld integration til både Dynamics, CRM, Office 365, Power BI og Cortana. Det giver utrolig mange muligheder, hvis du griber det rigtigt an. Vi sætter fokus på værdiskabelse og forbedring for både nuværende og nye Dynamics-brugere.

07. oktober 2021 | Læs mere


CISO Trends 2021: Sikkerhed, trusler og strategi

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

12. oktober 2021 | Læs mere