Artikel top billede

It-opkomling køber Skype-konkurrent for milliarder

Skype-lignende super-app solgt for en formue.

Det japanske internet-firma Rakuten har kastet små fem milliarder kroner efter selskabet Viber, som er kendt for en smartphone-app i lighed med Skype til tale, video og tekst.

Viber har i dag op mod 300 millioner brugere på verdensscenen og kunne i 2013 notere sig en vækst på 120 procent på brugerantallet.

Det skriver ZDNet.

Et perfekt køb

Købet passer åbenbart perfekt ind i Rakutens vækststrategi, hvor selskabet forsøger at positionere sig stærkere på digitalt indhold på mobile platforme.

Selskabet har fornylig også købt en del af det sociale billedsite Pinterest for omkring en halv milliard kroner.

"Viber forstår, hvordan folk rent faktisk vil interagere og har bygget den eneste service, der virkelig leverer på alle fronter," lyder det fra Rakutens bestyrelsesformand, stifter og direktør Hiroshi Mikitani i en pressemeddelelse.

"Det gør Viber til den ideelle platform for kundedeltagelse for Rakuten, da vi søger at bringe vores kundeforståelse ud til nye målgrupper igennem vores mange internetservices," fortsætter stifteren i pressemeddelelsen.

I dag omsætter firmaet for omkring 25 milliarder kroner, hvor salg af elektronisk varer på den japanske del af nettet er den helt store penge-ko.

Derudover beskæftiger Rakuten sig også med blandt andet bankforretning, medieportaler og underholdning, efter selskabet i de seneste par år har været på internationalt opkøbstogt.

I flæsket på Skype

Med Viber i arsenalet har Rakuten fået ny ammunition at skyde på konkurrenterne med.

For efter have levet på folks smartphones i flere år tog Viber i 2013 initiativ til at lancere en desktop-version, hvilket er et direkte angreb på Microsofts Skype-program, der dog har mere end tre gange så mange brugere.

I lighed med VoIP-tjenesten Skype er det gratis at ringe fra Viber over nettet, mens det mod betaling er muligt også at ringe til mobil- og fastnetnumre.

Læs også:
Dit mobilnummer forsvinder snart - det får du i stedet

Glem Skype - her er den fedeste "ring gratis-app"
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
NNIT åbner igen kontorerne for sine medarbejdere - snart vil alle være tilbage: Her er hele genåbningsplanen
De tomme mødelokaler og stille kontorer er ved at blive udskiftet med en summen af stemmer hos NNIT. Konsulenthuset er i gang med at eksekvere på en genåbningsplan, der skal munde ud i en fuld genåbning af kontorerne.
Computerworld
Ransomware-hackere krævede 15 millioner kroner: Betal og kom videre, lød det fra politiet
En fagforening med 1,3 millioner medlemmer blev i 2019 ramt af et ransomware-angreb, hvor hackerne krævede en løsesum på 15 millioner kroner. Myndighederne opfordrede dem til at betale løsesummen, men de valgte en helt anden løsning, og i stedet fandt de fysiske kopier frem og forsøgte at gendanne data.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
End-to-end Server Security: Hvad er det – og hvordan kan det styrke din forretning?
Hvorfor bør serverbaseret sikkerhed være en kritisk del af din sikkerhedsinfrastruktur – og hvordan sikrer du, at din hardware kan leve op til kravene? Læs mere i dette whitepaper.