Artikel top billede

It-opkomling køber Skype-konkurrent for milliarder

Skype-lignende super-app solgt for en formue.

Det japanske internet-firma Rakuten har kastet små fem milliarder kroner efter selskabet Viber, som er kendt for en smartphone-app i lighed med Skype til tale, video og tekst.

Viber har i dag op mod 300 millioner brugere på verdensscenen og kunne i 2013 notere sig en vækst på 120 procent på brugerantallet.

Det skriver ZDNet.

Et perfekt køb

Købet passer åbenbart perfekt ind i Rakutens vækststrategi, hvor selskabet forsøger at positionere sig stærkere på digitalt indhold på mobile platforme.

Selskabet har fornylig også købt en del af det sociale billedsite Pinterest for omkring en halv milliard kroner.

"Viber forstår, hvordan folk rent faktisk vil interagere og har bygget den eneste service, der virkelig leverer på alle fronter," lyder det fra Rakutens bestyrelsesformand, stifter og direktør Hiroshi Mikitani i en pressemeddelelse.

"Det gør Viber til den ideelle platform for kundedeltagelse for Rakuten, da vi søger at bringe vores kundeforståelse ud til nye målgrupper igennem vores mange internetservices," fortsætter stifteren i pressemeddelelsen.

I dag omsætter firmaet for omkring 25 milliarder kroner, hvor salg af elektronisk varer på den japanske del af nettet er den helt store penge-ko.

Derudover beskæftiger Rakuten sig også med blandt andet bankforretning, medieportaler og underholdning, efter selskabet i de seneste par år har været på internationalt opkøbstogt.

I flæsket på Skype

Med Viber i arsenalet har Rakuten fået ny ammunition at skyde på konkurrenterne med.

For efter have levet på folks smartphones i flere år tog Viber i 2013 initiativ til at lancere en desktop-version, hvilket er et direkte angreb på Microsofts Skype-program, der dog har mere end tre gange så mange brugere.

I lighed med VoIP-tjenesten Skype er det gratis at ringe fra Viber over nettet, mens det mod betaling er muligt også at ringe til mobil- og fastnetnumre.

Læs også:
Dit mobilnummer forsvinder snart - det får du i stedet

Glem Skype - her er den fedeste "ring gratis-app"
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

29. maj 2024 | Læs mere


Forbered dig effektivt på cyber katastrofen

Da det ikke længere er et spørgsmål om, om man bliver ramt men et spørgsmål om hvornår, er det essentielt at analysere angrebsflader og designe en effektiv sikkerhedsinfrastruktur, som afvejer sikring af centrale data og systemer mod hensynet til brugervenlighed og medarbejdernes produktivitet.

30. maj 2024 | Læs mere