Artikel top billede

(Foto: Povl D. Rasmussen)

Menneskelig fejl bag Rejsekortets kæmpe-nedbrud

Fredagens nedbrud for Rejsekortet skyldtes en menneskelig fejl.

Fredag morgen gik Rejsekortets system ned efter en opdatering torsdag nat.

Det skyldtes, at de medarbejdere, der skulle installere opdateringen til rejseløsningen, på grund af en fejl kom til at installere en forkert opdatering.

Det fik hele systemet til at kollapse, så tog-, bus-, og metropassagerer ikke kunne bruge deres rejsekort fredag morgen, hvilket du kan læse mere om her: Her er forklaringen: Derfor gik Rejsekortet ned med et brag

Rejsekort A/S har hele dagen igennem kæmpet med at få systemet op at køre igen.

"Indtil videre formoder vi, at det var en forkert version af en "equipment operation data"-opdatering, der blev installeret, og det fik systemet til at gå ned," siger Rejsekorts direktør, Bjørn Wahlsten, til Computerworld og tilføjer:

"Lige nu fokuserer vi på at få hele systemet op igen, og så tager vi først for alvor fast på selve årsagen på mandag. Det kommer til at ske i samarbejde med vores leverandør," siger han.

Havde godkendt den rigtige version

Rejsekort A/S' teknikere godkendte torsdag aften opdateringen, men konkluderer altså nu, at det ikke er den samme opdatering, der efterfølgende blev sendt ud til standerne.

Selve opdateringen af standerne har Rejsekorts leverandør, East-West Denmark, ansvaret for.

Til gengæld lover Rejsekort, at der snart vil være en løsning på nedbruddet.

"Vi har nu sendt den rigtige opdatering ud, og vi forventer, at standerne igen virker omkring klokken 15.00. Nogle busser kan dog godt stadig være påvirkede, da busserne først bliver opdateret, når de kommer igennem en garage," siger Bjørn Wahlsten.

Der er tale om en regelmæssig opdatering, som Rejsekort gennemfører hver eneste uge, og ifølge Bjørn Wahlsten plejer det at gå fuldstændig gnidningsfrit.

DSB har i forbindelse med nedbruddet lovet, at rejsende med Rejsekort kan køre gratis fredag.

Det skete, efter at transportminister Magnus Heunicke (S) tweetede, at han mente, at det skulle være gratis. DSB's første udmelding var, at det var passagerernes eget ansvar at finde en billet.

Læs også:

Her er forklaringen: Derfor gik Rejsekortet ned med et brag

Ekspert: Rejsekort-funktion er grotesk og ubrugelig
IT-JOB

Centrica Energy Trading A/S

Fullstack Software Developer

Cognizant Technology Solutions Denmark ApS

Rollout Consultant
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Undgå cyberkatastrofen med automatiseret kontrol over sensitive data

Når cyberkriminelle gennemtrænger din sikkerhedsinfrastruktur, bruger de i snit 48 dage til at danne sig et overblik over sensitive data, før de lukker dine systemer og data ned med ransomware. På dette seminar får du derfor et solidt grundlag for at sikre dig overblik over sensitive, virksomhedskritiske informationer. Derudover vil du få et praktisk indblik i, hvordan du beskytter dine informationer, så du er er mindre sårbar når cyberkriminelle trænger ind på dit netværk, samt et overblik over typiske angrebsformer og viden om, hvordan et ransomwareangreb foregår i praksis.

07. februar 2023 | Læs mere


Status og erfaringer fra fem år med GDPR

Vi samler nogle af Danmarks fremmeste GDPR-eksperter trådene efter knapt fem år. Dette giver dig et solidt overblik over de hidtidige erfaringer og sikker viden at basere din indsats på, når du skal planlægge og tilpasse din organisations indsats for at sikre compliance med det omfattende regelkompleks.

07. februar 2023 | Læs mere


ERP-trends 2023

Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på. Herunder hvordan den stadig mere udbredte – og uomgængelige – anvendelse af cloudservices vil påvirke dine muligheder for at få mest muligt ud af dine investeringer.

08. februar 2023 | Læs mere