Artikel top billede

(Foto: Povl D. Rasmussen)

Menneskelig fejl bag Rejsekortets kæmpe-nedbrud

Fredagens nedbrud for Rejsekortet skyldtes en menneskelig fejl.

Fredag morgen gik Rejsekortets system ned efter en opdatering torsdag nat.

Det skyldtes, at de medarbejdere, der skulle installere opdateringen til rejseløsningen, på grund af en fejl kom til at installere en forkert opdatering.

Det fik hele systemet til at kollapse, så tog-, bus-, og metropassagerer ikke kunne bruge deres rejsekort fredag morgen, hvilket du kan læse mere om her: Her er forklaringen: Derfor gik Rejsekortet ned med et brag

Rejsekort A/S har hele dagen igennem kæmpet med at få systemet op at køre igen.

"Indtil videre formoder vi, at det var en forkert version af en "equipment operation data"-opdatering, der blev installeret, og det fik systemet til at gå ned," siger Rejsekorts direktør, Bjørn Wahlsten, til Computerworld og tilføjer:

"Lige nu fokuserer vi på at få hele systemet op igen, og så tager vi først for alvor fast på selve årsagen på mandag. Det kommer til at ske i samarbejde med vores leverandør," siger han.

Havde godkendt den rigtige version

Rejsekort A/S' teknikere godkendte torsdag aften opdateringen, men konkluderer altså nu, at det ikke er den samme opdatering, der efterfølgende blev sendt ud til standerne.

Selve opdateringen af standerne har Rejsekorts leverandør, East-West Denmark, ansvaret for.

Til gengæld lover Rejsekort, at der snart vil være en løsning på nedbruddet.

"Vi har nu sendt den rigtige opdatering ud, og vi forventer, at standerne igen virker omkring klokken 15.00. Nogle busser kan dog godt stadig være påvirkede, da busserne først bliver opdateret, når de kommer igennem en garage," siger Bjørn Wahlsten.

Der er tale om en regelmæssig opdatering, som Rejsekort gennemfører hver eneste uge, og ifølge Bjørn Wahlsten plejer det at gå fuldstændig gnidningsfrit.

DSB har i forbindelse med nedbruddet lovet, at rejsende med Rejsekort kan køre gratis fredag.

Det skete, efter at transportminister Magnus Heunicke (S) tweetede, at han mente, at det skulle være gratis. DSB's første udmelding var, at det var passagerernes eget ansvar at finde en billet.

Læs også:

Her er forklaringen: Derfor gik Rejsekortet ned med et brag

Ekspert: Rejsekort-funktion er grotesk og ubrugelig
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til NIS2 - indhold, krav og konsekvenser

På dagen vil du både få et koncentreret, fokuseret overblik over de juridiske aspekter og de krav, du vil skulle leve op til. Du går også hjem med praktisk viden fra eksperter, der arbejder med NIS2-compliance på både det tekniske og organisatoriske niveau.

28. februar 2024 | Læs mere


Hybrid, on-premise eller public cloud. Bliv klogere på fremtidens datacenter

Vi dykker ned i, hvordan du finder den perfekte pasform for netop din virksomhed. Vi ser på, hvordan du kan imødekomme jeres behov for fleksibilitet og hurtig udvikling, samtidig med at håndtere udfordringerne ved cloud-tjenester.

29. februar 2024 | Læs mere


Faldgruber og forberedelser når du skal implementere Dynamics 365 FO

På dette webinar stiller vir skarpt på overvejelser, forberedelser, forretning og faldgruber, så din virksomhed får det bedste udgangspunkt for jeres Dynamics 365-implementering. Du bliver også klogere på at håndtere master data, som er et af de absolut vigtigste områder i ethvert ERP-projekt, og på hvorfor Dynamics 365 FO er en del af et samlet cloud-transformationsprojekt.

29. februar 2024 | Læs mere