Artikel top billede

Menneskelig fejl bag Rejsekortets kæmpe-nedbrud

Fredagens nedbrud for Rejsekortet skyldtes en menneskelig fejl.

Fredag morgen gik Rejsekortets system ned efter en opdatering torsdag nat.

Det skyldtes, at de medarbejdere, der skulle installere opdateringen til rejseløsningen, på grund af en fejl kom til at installere en forkert opdatering.

Det fik hele systemet til at kollapse, så tog-, bus-, og metropassagerer ikke kunne bruge deres rejsekort fredag morgen, hvilket du kan læse mere om her: Her er forklaringen: Derfor gik Rejsekortet ned med et brag

Rejsekort A/S har hele dagen igennem kæmpet med at få systemet op at køre igen.

"Indtil videre formoder vi, at det var en forkert version af en "equipment operation data"-opdatering, der blev installeret, og det fik systemet til at gå ned," siger Rejsekorts direktør, Bjørn Wahlsten, til Computerworld og tilføjer:

"Lige nu fokuserer vi på at få hele systemet op igen, og så tager vi først for alvor fast på selve årsagen på mandag. Det kommer til at ske i samarbejde med vores leverandør," siger han.

Havde godkendt den rigtige version

Rejsekort A/S' teknikere godkendte torsdag aften opdateringen, men konkluderer altså nu, at det ikke er den samme opdatering, der efterfølgende blev sendt ud til standerne.

Selve opdateringen af standerne har Rejsekorts leverandør, East-West Denmark, ansvaret for.

Til gengæld lover Rejsekort, at der snart vil være en løsning på nedbruddet.

"Vi har nu sendt den rigtige opdatering ud, og vi forventer, at standerne igen virker omkring klokken 15.00. Nogle busser kan dog godt stadig være påvirkede, da busserne først bliver opdateret, når de kommer igennem en garage," siger Bjørn Wahlsten.

Der er tale om en regelmæssig opdatering, som Rejsekort gennemfører hver eneste uge, og ifølge Bjørn Wahlsten plejer det at gå fuldstændig gnidningsfrit.

DSB har i forbindelse med nedbruddet lovet, at rejsende med Rejsekort kan køre gratis fredag.

Det skete, efter at transportminister Magnus Heunicke (S) tweetede, at han mente, at det skulle være gratis. DSB's første udmelding var, at det var passagerernes eget ansvar at finde en billet.

Læs også:

Her er forklaringen: Derfor gik Rejsekortet ned med et brag

Ekspert: Rejsekort-funktion er grotesk og ubrugelig
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Nuuday og Telenor vinder kæmpe teleaftaler til det offentlige til en værdi af 1,8 milliarder kroner
SKI har udnævnt vinderne af de to tele- og dataaftaler 50.48 og 02.08, der udgør omkring 14 procent af det samlede offentlige telemarked.
Computerworld
Ransomware-hackere krævede 15 millioner kroner: Betal og kom videre, lød det fra politiet
En fagforening med 1,3 millioner medlemmer blev i 2019 ramt af et ransomware-angreb, hvor hackerne krævede en løsesum på 15 millioner kroner. Myndighederne opfordrede dem til at betale løsesummen, men de valgte en helt anden løsning, og i stedet fandt de fysiske kopier frem og forsøgte at gendanne data.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Kommunal IT-sikkerhed: Sådan håndterer du det mest effektivt
Hvordan sikrer du systemer og fortrolige data i den kommunale sektor trods begrænsede budgetter og en lang række krav til den digitale transformationsproces? Få et godt overblik her.