Artikel top billede

SAP: Sådan kan små it-firmaer få en fed bid af SAP-kagen

SAP vil trække de små innovative it-firmaer tæt ind til sig og få dem til at udvikle fremtidens fantastiske applikationer.

Den tyske software-gigant SAP satser målrettet på den innovation og udviklings-kraft, der findes blandt små iværksætter-firmaer.

Sådan lød det fra selskabets stifter, Hasso Plattner, da han talte til åbningen af SAP's nye Innovation Centre i Potsdam, Tyskland.

Hasso Plattner har gennem årene skabt sig en enorm formue på SAP's avancerede økonomistyringssystemer til store virksomheder.

"Vi udvikler slet ikke software selv mere. Det var en indadvendt tilgang, og vi mente dengang, at isolation var godt," lød det fra Hasso Plattner.

Sådan er det imidlertid ikke længere.

"Der er en stor risiko for, at store virksomheder bliver indadvendte, hvilket er grunden til, at vi giver HANA-platformen videre til iværksætter-firmaer: Vi vil gerne beholde vores kontakt til dem," sagde han.

SAP oplyser, at mere end 1.200 iværksætter-firmaer bygger applikationer på HANA.

Mod slutningen af året vil SAP desuden åbne en række såkaldte HANA-cafeer med faciliteter til, at iværksætter-firmaer kan bygge applikationer oven på HANA-platformen og lære af hinanden.

Den første HANA-cafe vil blive åbnet i Palo Alto i USA. Dernæst vil der blive åbnet HANA-cafeer i Berlin, Tyskland, og i Shanghai, Kina.

For bureaukratisk

Det til trods er der ikke ubetinget begejstring fra de små iværksætter-firmaer, som SAP gerne vil have ind i folden.

De beskylder blandt andet SAP for at være for bureaukratisk, for langsom og 'en udfordring' at arbejde sammen med.

De peger på, at små virksomheder ikke har tid til at vente på, at et samarbejde kommer på benene eller at tingene bliver arbejdet gennem hele systemet.

Trods den fremstrakte hånd fra Hasso Plattner skal de små iværksætter-firmaer dog ikke tro, at SAP vil indrette sin kurs efter dem.

"Jeg vil gerne give dem [de små it-firmaer, red.] en advarsel: Kom ikke for tæt på supertankeren. Den er ikke fleksibel, og den vil fortsætte sin kurs, uanset hvad iværksætter-firmaer ønsker," siger han.

Læs også:

Hana sparker fart i Nordea Liv & Pension

It-gigant i vild vækst: Her er hemmeligheden

Sådan vil ERP-giganten SAP forsvare sin bastion

SAP-direktør: Derfor skal du vælge en cloud-løsning

Så fed en forretning er HANA-databasen for SAP
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere