SAP: Sådan kan små it-firmaer få en fed bid af SAP-kagen

SAP vil trække de små innovative it-firmaer tæt ind til sig og få dem til at udvikle fremtidens fantastiske applikationer.

Den tyske software-gigant SAP satser målrettet på den innovation og udviklings-kraft, der findes blandt små iværksætter-firmaer.

Sådan lød det fra selskabets stifter, Hasso Plattner, da han talte til åbningen af SAP's nye Innovation Centre i Potsdam, Tyskland.

Hasso Plattner har gennem årene skabt sig en enorm formue på SAP's avancerede økonomistyringssystemer til store virksomheder.

"Vi udvikler slet ikke software selv mere. Det var en indadvendt tilgang, og vi mente dengang, at isolation var godt," lød det fra Hasso Plattner.

Sådan er det imidlertid ikke længere.

"Der er en stor risiko for, at store virksomheder bliver indadvendte, hvilket er grunden til, at vi giver HANA-platformen videre til iværksætter-firmaer: Vi vil gerne beholde vores kontakt til dem," sagde han.

SAP oplyser, at mere end 1.200 iværksætter-firmaer bygger applikationer på HANA.

Mod slutningen af året vil SAP desuden åbne en række såkaldte HANA-cafeer med faciliteter til, at iværksætter-firmaer kan bygge applikationer oven på HANA-platformen og lære af hinanden.

Den første HANA-cafe vil blive åbnet i Palo Alto i USA. Dernæst vil der blive åbnet HANA-cafeer i Berlin, Tyskland, og i Shanghai, Kina.

For bureaukratisk
Det til trods er der ikke ubetinget begejstring fra de små iværksætter-firmaer, som SAP gerne vil have ind i folden.

De beskylder blandt andet SAP for at være for bureaukratisk, for langsom og 'en udfordring' at arbejde sammen med.

De peger på, at små virksomheder ikke har tid til at vente på, at et samarbejde kommer på benene eller at tingene bliver arbejdet gennem hele systemet.

Trods den fremstrakte hånd fra Hasso Plattner skal de små iværksætter-firmaer dog ikke tro, at SAP vil indrette sin kurs efter dem.

"Jeg vil gerne give dem [de små it-firmaer, red.] en advarsel: Kom ikke for tæt på supertankeren. Den er ikke fleksibel, og den vil fortsætte sin kurs, uanset hvad iværksætter-firmaer ønsker," siger han.

Læs også:

Hana sparker fart i Nordea Liv & Pension

It-gigant i vild vækst: Her er hemmeligheden

Sådan vil ERP-giganten SAP forsvare sin bastion

SAP-direktør: Derfor skal du vælge en cloud-løsning

Så fed en forretning er HANA-databasen for SAP
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2021

Gennem målrettede opkøb og egenudvikling tilbyder SAP i dag en produktpalette, der blandt andet omfatter avancerede analyseredskaber, HR-systemer og helt- eller delvist cloud-baserede løsninger. Få muligheden for at møde erfarne it-folk, der kan hjælpe dig videre på din SAP-rejse.

13. april 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021 - trends, teknologi, innovation og organisationsformer

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

15. april 2021 | Læs mere


Sådan gør IT bæredygtighed til en god forretning

Presset øges i disse år på virksomheder for at begrænse klimabelastningen. IT og teknologi spiller en nøglerolle i arbejdet, hvilket er emnet for denne konference. Her kan du blive klogere på, hvordan du aktivt arbejder for at kombinere effektiv og lønsom forretningsdrift med en effektiv bæredygtighedsindsats.

20. april 2021 | Læs mere


Premium
NNIT-selskabet Scales efter nedlukning af svenske og norske selskaber: De store vækstmuligheder ligger i Danmark
Interview: I løbet af 2020 har det NNIT-ejede Scales lukket sine datterselskaber i Norge og Sverige. I stedet fokuserer ERP-selskabet udelukkende på Danmark de næste par år, forklarer, forklarer CEO Hasse Bergman. Se her, hvorfor selskabet har afviklet de to nordiske enheder.
Computerworld
Sundhed.dk er klar med vaccinepas: Sådan finder du det
Regeringen har sendt et digitalt coronapas i udbud, men allerede nu kan du få adgang til et digitalt vaccinepas, der dokumenterer din vaccinationsstatus.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
White paper
Salesforce er blevet populær hos IT-kriminelle – luk sikkerhedshullerne før det går galt
Mange bygger en stor del af deres IT-strategi på Salesforce, men glemmer at sikre cloudplatformen. Læs her, hvordan du forebygger ødelæggende angreb og kritiske datatab.