Skriv dig op og få tallene først:Så meget tjener din chef og dine kollegaer - og det bliver lønstigningen i år (nok)

Artikel top billede

SAP: Sådan kan små it-firmaer få en fed bid af SAP-kagen

SAP vil trække de små innovative it-firmaer tæt ind til sig og få dem til at udvikle fremtidens fantastiske applikationer.

Den tyske software-gigant SAP satser målrettet på den innovation og udviklings-kraft, der findes blandt små iværksætter-firmaer.

Sådan lød det fra selskabets stifter, Hasso Plattner, da han talte til åbningen af SAP's nye Innovation Centre i Potsdam, Tyskland.

Hasso Plattner har gennem årene skabt sig en enorm formue på SAP's avancerede økonomistyringssystemer til store virksomheder.

"Vi udvikler slet ikke software selv mere. Det var en indadvendt tilgang, og vi mente dengang, at isolation var godt," lød det fra Hasso Plattner.

Sådan er det imidlertid ikke længere.

"Der er en stor risiko for, at store virksomheder bliver indadvendte, hvilket er grunden til, at vi giver HANA-platformen videre til iværksætter-firmaer: Vi vil gerne beholde vores kontakt til dem," sagde han.

SAP oplyser, at mere end 1.200 iværksætter-firmaer bygger applikationer på HANA.

Mod slutningen af året vil SAP desuden åbne en række såkaldte HANA-cafeer med faciliteter til, at iværksætter-firmaer kan bygge applikationer oven på HANA-platformen og lære af hinanden.

Den første HANA-cafe vil blive åbnet i Palo Alto i USA. Dernæst vil der blive åbnet HANA-cafeer i Berlin, Tyskland, og i Shanghai, Kina.

For bureaukratisk

Det til trods er der ikke ubetinget begejstring fra de små iværksætter-firmaer, som SAP gerne vil have ind i folden.

De beskylder blandt andet SAP for at være for bureaukratisk, for langsom og 'en udfordring' at arbejde sammen med.

De peger på, at små virksomheder ikke har tid til at vente på, at et samarbejde kommer på benene eller at tingene bliver arbejdet gennem hele systemet.

Trods den fremstrakte hånd fra Hasso Plattner skal de små iværksætter-firmaer dog ikke tro, at SAP vil indrette sin kurs efter dem.

"Jeg vil gerne give dem [de små it-firmaer, red.] en advarsel: Kom ikke for tæt på supertankeren. Den er ikke fleksibel, og den vil fortsætte sin kurs, uanset hvad iværksætter-firmaer ønsker," siger han.

Læs også:

Hana sparker fart i Nordea Liv & Pension

It-gigant i vild vækst: Her er hemmeligheden

Sådan vil ERP-giganten SAP forsvare sin bastion

SAP-direktør: Derfor skal du vælge en cloud-løsning

Så fed en forretning er HANA-databasen for SAP
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Skab en bedre bundlinje ved at gentænke rammerne i kampen om fremtidens talenter

Mennesker er forskellige og medarbejdere arbejder forskelligt. Nøglen til succes for fremtidens virksomheder er at tage udgangspunkt i de ansattes forskellige og individuelle behov. Kort sagt behandler du dine medarbejdere ens ved at behandle dem forskelligt

07. februar 2023 | Læs mere


Undgå cyberkatastrofen med automatiseret kontrol over sensitive data

Når cyberkriminelle gennemtrænger din sikkerhedsinfrastruktur, bruger de i snit 48 dage til at danne sig et overblik over sensitive data, før de lukker dine systemer og data ned med ransomware. På dette seminar får du derfor et solidt grundlag for at sikre dig overblik over sensitive, virksomhedskritiske informationer. Derudover vil du få et praktisk indblik i, hvordan du beskytter dine informationer, så du er er mindre sårbar når cyberkriminelle trænger ind på dit netværk, samt et overblik over typiske angrebsformer og viden om, hvordan et ransomwareangreb foregår i praksis.

07. februar 2023 | Læs mere


Status og erfaringer fra fem år med GDPR

Vi samler nogle af Danmarks fremmeste GDPR-eksperter trådene efter knapt fem år. Dette giver dig et solidt overblik over de hidtidige erfaringer og sikker viden at basere din indsats på, når du skal planlægge og tilpasse din organisations indsats for at sikre compliance med det omfattende regelkompleks.

07. februar 2023 | Læs mere