Artikel top billede

Derfor mister din it-afdeling indflydelse i virksomheden

Stadig flere it-beslutninger træffes andre steder end i it-afdelingen. Hvad er konsekvensen?

It-trends som cloud computing, selvbetjenings-løsninger og bring-your-own-device (BYOD) betyder ikke bare, at it-brugerne i virksomheden får en masse nye muligheder og teknologier, der kan hjælpe dem i deres arbejde.

Det betyder også, at der kan træffes beslutninger uden om it-afdelingen, og det er præcis, hvad der i stigende grad sker rundt omkring i virksomhederne.

Det skriver vores kolleger på det amerikanske CIO med udgangspunkt i en ny undersøgelse fra Forrester.

Den viser, at andelen af it-projekter, der primært eller helt køres af it-afdelingen, vil falde fra 55 procent i 2009 til 47 procent i 2015.

I stedet ser vi langt flere projekter, hvor der er tale om et samspil mellem it-afdelingen og andre afdelinger. I dag er mere end hver tredje it-projekt i en virksomhed således typisk noget, der styres af flere forskellige afdelinger i virksomheden, vurderer Forrester.

Det fremgår dog også af artiklen hos CIO.com, at kun lidt mere end syv procent af it-indkøbene i dag sker, uden at CIO'en i virksomheden er involveret.

Nye tider for it-afdelingen

IDC har i en analyse haft nogenlunde den samme konklusion. Interviews med 1.200 virksomhedsledere viste, at 61 procent af virksomhedernes teknologi-projekter nu betales af forretningen snarere end af it-afdelingen.

Vi har ifølge IDC kun set begyndelsen på denne tendens, og eksempelvis ventes marketingafdelingens it-investeringer at vokse med ni procent om året i de kommende fem år.

Nu er der jo ikke nødvendigvis noget problem i, at it-budgettet ikke kun styres af CIO'en og it-afdelingen.

Mange vil måske sågar mene, at det er en fordel, at it er så integreret en del af forretningen, at investeringerne kommer mange steder fra - og at it-afdelingen så i langt højere grad end tidligere kan indtage en form for rådgivnings-rolle.

Computerworld kunne alligevel godt tænke sig at høre om dine egne oplevelser fra din arbejdsplads.

Deltag i afstemingen

Betyder de nye tendenser, der er beskrevet herover, at it-afdelingen mister indflydelse (nogle vil kalde det magt), eller har it-afdelingen præcis lige så vigtig en position i virksomheden, som den altid har haft?

Afgiv din stemme herunder og uddyb meget gerne med en kommentar i debatten.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere