Artikel top billede

Derfor mister din it-afdeling indflydelse i virksomheden

Stadig flere it-beslutninger træffes andre steder end i it-afdelingen. Hvad er konsekvensen?

It-trends som cloud computing, selvbetjenings-løsninger og bring-your-own-device (BYOD) betyder ikke bare, at it-brugerne i virksomheden får en masse nye muligheder og teknologier, der kan hjælpe dem i deres arbejde.

Det betyder også, at der kan træffes beslutninger uden om it-afdelingen, og det er præcis, hvad der i stigende grad sker rundt omkring i virksomhederne.

Det skriver vores kolleger på det amerikanske CIO med udgangspunkt i en ny undersøgelse fra Forrester.

Den viser, at andelen af it-projekter, der primært eller helt køres af it-afdelingen, vil falde fra 55 procent i 2009 til 47 procent i 2015.

I stedet ser vi langt flere projekter, hvor der er tale om et samspil mellem it-afdelingen og andre afdelinger. I dag er mere end hver tredje it-projekt i en virksomhed således typisk noget, der styres af flere forskellige afdelinger i virksomheden, vurderer Forrester.

Det fremgår dog også af artiklen hos CIO.com, at kun lidt mere end syv procent af it-indkøbene i dag sker, uden at CIO'en i virksomheden er involveret.

Nye tider for it-afdelingen

IDC har i en analyse haft nogenlunde den samme konklusion. Interviews med 1.200 virksomhedsledere viste, at 61 procent af virksomhedernes teknologi-projekter nu betales af forretningen snarere end af it-afdelingen.

Vi har ifølge IDC kun set begyndelsen på denne tendens, og eksempelvis ventes marketingafdelingens it-investeringer at vokse med ni procent om året i de kommende fem år.

Nu er der jo ikke nødvendigvis noget problem i, at it-budgettet ikke kun styres af CIO'en og it-afdelingen.

Mange vil måske sågar mene, at det er en fordel, at it er så integreret en del af forretningen, at investeringerne kommer mange steder fra - og at it-afdelingen så i langt højere grad end tidligere kan indtage en form for rådgivnings-rolle.

Computerworld kunne alligevel godt tænke sig at høre om dine egne oplevelser fra din arbejdsplads.

Deltag i afstemingen

Betyder de nye tendenser, der er beskrevet herover, at it-afdelingen mister indflydelse (nogle vil kalde det magt), eller har it-afdelingen præcis lige så vigtig en position i virksomheden, som den altid har haft?

Afgiv din stemme herunder og uddyb meget gerne med en kommentar i debatten.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CFO'ens hverdag med Dynamics 365 FO: Nye muligheder - mere værdi

Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er meget mere end debet/kredit. Indbyggede værktøjer til at automatisere processer og bruge kunstig intelligens skaber nye muligheder og mere værdi.

29. november 2022 | Læs mere


AI & machine learning i dagligdagen – teknologi og best practice

Kunstig intelligens og machine learning er i gang med at forandre de måder, som vi arbejder på i organisationer og virksomheder - både i det store og i det små. Bliv inspireret til hvordan kan du selv udnytte dem til at gøre din organisation klogere, skarpere og mere effektiv.

06. december 2022 | Læs mere


ERP løsninger til SMV segmentet

For små og mellemstore virksomheder gemmer der sig meget store muligheder for effektivisering og data-udnyttelse i valget af ERP-system. Med det rigtige valg kan man udnytte eksempelvis machine learning, AI, procesautomatisering og meget andet på tværs af hele organisationen til blandt andet lagerstyring, produktion, distribution, intelligent afrapportering.

07. december 2022 | Læs mere