Artikel top billede

Derfor mister din it-afdeling indflydelse i virksomheden

Stadig flere it-beslutninger træffes andre steder end i it-afdelingen. Hvad er konsekvensen?

It-trends som cloud computing, selvbetjenings-løsninger og bring-your-own-device (BYOD) betyder ikke bare, at it-brugerne i virksomheden får en masse nye muligheder og teknologier, der kan hjælpe dem i deres arbejde.

Det betyder også, at der kan træffes beslutninger uden om it-afdelingen, og det er præcis, hvad der i stigende grad sker rundt omkring i virksomhederne.

Det skriver vores kolleger på det amerikanske CIO med udgangspunkt i en ny undersøgelse fra Forrester.

Den viser, at andelen af it-projekter, der primært eller helt køres af it-afdelingen, vil falde fra 55 procent i 2009 til 47 procent i 2015.

I stedet ser vi langt flere projekter, hvor der er tale om et samspil mellem it-afdelingen og andre afdelinger. I dag er mere end hver tredje it-projekt i en virksomhed således typisk noget, der styres af flere forskellige afdelinger i virksomheden, vurderer Forrester.

Det fremgår dog også af artiklen hos CIO.com, at kun lidt mere end syv procent af it-indkøbene i dag sker, uden at CIO'en i virksomheden er involveret.

Nye tider for it-afdelingen

IDC har i en analyse haft nogenlunde den samme konklusion. Interviews med 1.200 virksomhedsledere viste, at 61 procent af virksomhedernes teknologi-projekter nu betales af forretningen snarere end af it-afdelingen.

Vi har ifølge IDC kun set begyndelsen på denne tendens, og eksempelvis ventes marketingafdelingens it-investeringer at vokse med ni procent om året i de kommende fem år.

Nu er der jo ikke nødvendigvis noget problem i, at it-budgettet ikke kun styres af CIO'en og it-afdelingen.

Mange vil måske sågar mene, at det er en fordel, at it er så integreret en del af forretningen, at investeringerne kommer mange steder fra - og at it-afdelingen så i langt højere grad end tidligere kan indtage en form for rådgivnings-rolle.

Computerworld kunne alligevel godt tænke sig at høre om dine egne oplevelser fra din arbejdsplads.

Deltag i afstemingen

Betyder de nye tendenser, der er beskrevet herover, at it-afdelingen mister indflydelse (nogle vil kalde det magt), eller har it-afdelingen præcis lige så vigtig en position i virksomheden, som den altid har haft?

Afgiv din stemme herunder og uddyb meget gerne med en kommentar i debatten.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Can AI bring value to your business?

You will learn how AI has been successfully used to enhance an existing business where artificial intelligence is deployed to work complementary to natural intelligence in a complex data process. And you will be presented with a business case where AI provides the possibilities of creating a completely new business platform, that would not otherwise have been possible.

08. december 2021 | Læs mere


Sådan styrker du din forsyningskæde gennem digitalisering

I dette webinar bygger CGI's eksperter bro mellem de overordnede, strategiske aspekter af den digitale værdikæde og mere konkret de nye muligheder, Intelligent Order Management til Microsoft Dynamics 365 FO byder på.

09. december 2021 | Læs mere


AI - bliv klogere på de kloge algoritmer

Kunstig intelligens, machine learning og algoritmer er i fuld gang med at forandre måden, hvorpå vi arbejder og driver virksomhed. Der er imidlertid mange teknologiske, forretningsmæssige, strategiske, ledelsesmæssige og organisatoriske overvejelser, der er helt nødvendige, hvis man skal have succes med kunstig intelligens. Hør blandt andet om, hvordan du kommer godt igang med AI og machine learning

14. december 2021 | Læs mere